Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met LG Business Solutions:
+31 (0)20 456 31 68

LG Electronic Benelux en Selitera ondertekenen overeenkomst

26-01-2016
LG Electronic Benelux en Selitera ondertekenen overeenkomst

LG Electronics Benelux - President Mr Kim en Selitera - CEO Mr Segall, hebben een akkoord getekend om de samenwerking tussen beide bedrijven te bevorderen. Het gaat hierbij om de nieuwste gepatenteerde technologie van Selitera die werkzaam is in combinatie met de professionele monitoren van LG, die zijn voorzien van een ingebouwde player met LG WebOs.

LG Electronics is ervan overtuigd dat deze nieuwste technologie een doorbraak in de wereld van de Digital Signage zal worden. Het enige wat u hoeft te doen is de browser van uw telefoon te openen en naar de desbetreffende website te gaan. Er wordt een pointer zichtbaar op het LED-scherm waarop u richt en door uw telefoon te bewegen verplaatst de pointer om zo het betreffende product aan te kunnen wijzen. Hierna wordt alle beschikbare informatie over dit geselecteerde product direct op uw mobiele telefoon zichtbaar. Deze informatie kunt u vervolgens opslaan, delen op social media of direct online bestellen, en dit allemaal zonder het gebruik van een app.

No app is needed
Met deze zogeheten 'missing link' van Selitera kunt u een interactie realiseren tussen producten die getoond worden op een LED display. Er wordt geen app gebruikt en dat heeft als voordeel dat u op zowel het geheugen van de telefoon bespaart als op het batterijverbruik. De technologie maakt overigens wel gebruik van het WiFi of 3G/4G netwerk.

Het enige dat nodig is om deze oplossing bij u werkend te maken is een LG WebOs scherm en een abonnement op het content management systeem van Selitera.

Selitera zal deze nieuwste en gepatenteerde oplossing tijdens de ISE 2016 op de LG stand 11-K70 in hal 11 presenteren.
Via deze link kunt u op Youtube een indruk krijgen van de omschreven technologie.

Lyle Bunn is een van de meest vooraanstaande vernieuwers en beïnvloeders in de Verenigde Staten op het gebied van Digital Signage en heeft veel gerenommeerde projecten gerealiseerd. Hij zegt:

“Vanuit mijn kennis en praktijkervaring op het gebied van Digital Signage is de technologie van Selitera een van de meest innovatieve en technisch hoogstaande oplossingen die ik in de afgelopen 15 jaar heb gezien. Deze technologie is een zeer grote doorbraak op het gebied van zogeheten "shopping experience". Dit is de eerste volledige interactieve oplossing die ik gezien heb die voor elke consument eenvoudig en makkelijk toepasbaar is zonder het gebruik van een app.

Diverse eindgebruikers, zoals retailers, openbaar vervoersbedrijven, restaurants en grote merken, richten zich steeds meer op het verbeteren van de investeringen (ROI) in Digital Signage. Hierdoor kunnen ze direct een grotere klanttevredenheid en betrokkenheid realiseren. Deze innovatie heeft de potentie om de zogeheten "game-changer" te zijn. De beperkingen van NFC, Beacon, RFID, en andere geo-aware/opt-in benaderingen in combinatie met displays (Digital Signage) voor wat betreft mobiele integratie hebben de afgelopen jaren juist een vertraging veroorzaakt. Met behulp van de Selitera oplossing kunnen deze vertragingen en implementaties snel worden overwonnen.” www.lylebunn.com

Lyle Bunn

Hieronder vindt u enkele voorbeelden voor het gebruik van de Selitera toepassing.

Solitera Quick Service Restaurant

Fastfood restaurant

Een fastfood restaurant promoot de broodjes op verschillende displays die boven de balie zijn geïnstalleerd. De broodjes worden door middel van tekst, foto’s en de prijs gepromoot. Maar wat kan je doen als je van tevoren meer wilt weten over de ingrediënten en koolhydraten van het product?
Met de Selitera technologie kunt u eenvoudig uw telefoon op de display richten en het broodje selecteren. Vervolgens krijgt u alle gedetailleerde informatie en de prijs te zien op uw telefoon en bent u klaar om te bestellen.

Solitera Shoestore

Schoenenwinkel

In een schoenenwinkel worden verschillende schoenen gepresenteerd op een LED-display, alsmede op het schap dat naast de display is geïnstalleerd. Selecteer de schoen waar uw voorkeur naar uitgaat en alle gedetailleerde productinformatie wordt getoond op uw mobiele telefoon.
Met een koppeling aan het voorrraadsysteem kan hierdoor ook eenvoudig getoond worden of de schoen in uw maat beschikbaar is. Wanneer er geen voorraad is kan er eenvoudig een koppeling naar de webshop worden gemaakt om alsnog bij de winkel waar u op dat moment bent te bestellen. Hierdoor kan de gewenste schoenen de volgende dag bij u thuis geleverd worden.

Solitera Shopping Street

Winkelstraat

Na sluitingstijd wandelt u in een winkelstraat en daarbij valt uw oog op een geweldig product dat getoond wordt in een etalage. Op dat moment wil je meer informatie krijgen over dit product, maar de winkel is helaas gesloten.
Richt uw telefoon op het product in de etalage en alle informatie wordt direct zichtbaar op uw telefoon. Zo heeft u ook de mogelijkheid om direct via de webshop van de desbetreffende winkel te bestellen.

Solitera Airport

Luchthaven

U bent aangekomen bij de gate op de luchthaven en u wacht op uw vlucht. Naast u is een LED-display geïnstalleerd met hierop informatie over uw bestemming. Deze informatie is dynamisch zichtbaar, zoals een kaart van de luchthaven van uw bestemming met extra informatie.
Richt uw mobiele telefoon in de richting van het scherm en selecteer de "luchthaven kaart". Een gedetailleerde kaart van de luchthaven en overige informatie van uw bestemming wordt zichtbaar op uw mobiele telefoon. Omdat u de browser van de telefoon gebruikt zal alle informatie zichtbaar blijven totdat u deze verwijdert.


Voor meer informatie over deze technologie kunt u contact opnemen met Roeland Scholten. Ook kunt u onze stand bezoeken op de ISE beurs 2016 die van 9 t/m 12 februari in de RAI plaatsvindt.

LG Electronics Benelux Sales BV
Roeland Scholten  -  Salesdirector Business Solutions
M: +31 (0)6 5201 5286  -  E: roeland.scholten@lge.com


Deel dit:

Producten

Referenties

  • Sanoma Media kiest voor LG LED schermen
  Sanoma Media kiest voor LG LED schermen
  Sanoma Media is het grootste mediabedrijf van Nederland met vestigingen in Hoofddorp en Amsterdam. Er werken ruim 1800 mensen, waarvan 1200 in Hoofddorp. Hier geeft Sanoma Media zeventig toonaangevende tijdschriften uit. Libelle, Margriet, Viva, Flair, VT Wonen, Donald Duck, Playboy: allemaal producten van Sanoma. Daarnaast beheert Sanoma 125 websites, waaronder Nu.nl, en drie tv-zenders: SBS, Veronica en Net5. Ook organiseert Sanoma Media jaarlijks zeven events, waarvan de Libelle Zomerweek en de Woonbeurs Amsterdam misschien wel de bekendste zijn.
  • Maisons du Monde Doornik kiest voor LG Multi V IV
  Maisons du Monde Doornik kiest voor twee LG Multi V IV warmtepompsystemen die koelen en verwarmen
  Sinds februari 2016 is het nieuwe winkelcentrum “Les Bastions” in Doornik geopend. Hier kunnen 11 nieuwe winkels terecht met een totale winkeloppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. Ook Maisons du Monde heeft hier sinds kort een vestiging.
  • Displays van LG verhogen de productiviteit en geven exclusieve uitstraling aan werkomgeving JLL en Tétris
  Displays van LG verhogen de productiviteit en geven exclusieve uitstraling aan werkomgeving JLL en Tétris

  Location:
  JJL
  Kantoorgebouw Atrium
  Parnassusweg 727
  1077 DG Amsterdam

  Solution:

  LG Display Solutions


  Achtergrond

  JLL is een financiële en professionele dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed. Ze voorzien in alle vastgoedwensen van lokale, regionale en wereldwijde klanten. Ze helpen organisaties bij het optimaal benutten van vastgoed, het verhogen van de productiviteit van medewerkers, het verbeteren van werkplekken en het toekomstgericht maken en houden van de vastgoedportefeuilles. In Nederland werken er meer dan 200 werknemers vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Wereldwijd werken er circa 80.000 medewerkers bij JLL in meer dan 80 landen. JLL heeft een nieuw hoofdkantoor geopend in Amsterdam. De dochteronderneming van JLL is Tétris Design & Build. Zij zijn ook in het kantoor gevestigd. Tétris is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en inrichten van bedrijfsruimtes. Zij zijn verantwoordelijk geweest voor het kantoorinterieur van het nieuwe hoofdkantoor.

  Uitdaging

  Om de ideale werkomgeving te creëren voor medewerkers is bij het ontwerp van een nieuw hoofdkantoor kritisch gekeken naar inrichting van de werkplekken. JLL heeft er bewust voor gekozen om de overstap te maken naar een kleiner werkblad van 140 cm breed en 80 cm diep. Bij iedere werkplek waren twee rechte monitoren geïnstalleerd. Deze monitoren pasten niet meer bij het nieuwe interieur, dus is JLL de zoektocht gestart naar een nieuw model. De monitoren moesten voldoen aan verschillende eisen. Zo zou één monitor de functionaliteit van twee of drie schermen moeten vervangen. Daarnaast was het belangrijk dat de resolutie hoog was. Er werken bij Tétris Design & Build architecten en designers en voor hen is het belangrijk dat visualisaties perfect worden vertoond. Het nieuwe pand bracht ook een uitdaging met zich mee. Er is veel daglicht aanwezig, dus was het belangrijk dat de monitoren niet zouden reflecteren.

  Oplossing

  JLL vindt het belangrijk om uit te stralen dat er aandacht is besteed aan iedere individuele werkplek. Alle werkplekken zijn opnieuw ingericht, met onder andere nieuwe bureaus en nieuw tapijt. Eén groot UltraWide scherm heeft een nettere uitstraling dan twee of drie kleinere schermen. Er is daarom gekozen voor de LG 34UC98-W. Dit UltraWide scherm geeft met de split screen-software de mogelijkheid om één monitor in vier verschillende schermen op te delen. Hierdoor kunnen verschillende programma’s tegelijkertijd op één monitor worden gebruikt en is er dus nog maar één monitor nodig. De LG UltraWide monitoren zijn daardoor perfect voor multitasken. De curve van de LG 34UC98-W is vrij groot en je bevindt je als het ware in een soort cockpit. Door de ronde vorm blijft de content voor je ogen. Hierdoor worden er minder nekbewegingen gemaakt en is de werkplek ergonomisch verantwoord.

  JLL heeft drie monitoren van verschillende leveranciers met elkaar vergeleken. Tétris heeft bovendien vanuit een design oogpunt gekeken naar de monitoren. “Het nieuwe gebouw heeft ronde hoeken. Ons doel was om met het interieur een relatie aan te gaan met de buitenkant van het gebouw. Ronde hoeken zijn menselijker en natuurlijker en dit willen wij ook terug laten komen in ons interieur”, vertelt Niels Kramer, interieurarchitect bij Tétris Design & Build. “De LG 34UC98-W past met zijn ronde vorm perfect bij het interieur. Vanuit JLL is ook gekeken naar de praktische kant. Wat is de huidige invulling van de werkplek? Wat is de wens van de gebruiker?” De afdeling taxatie had interesse in een derde monitor. “Als we een derde monitor zouden toevoegen, krijg je een afbakening waarbij je geen contact meer hebt met collega’s. Dit wilden we uiteraard voorkomen, omdat het anders een bos van monitoren zou worden”, verklaart Danny van Kempen, Service Delivery Manager bij JLL Benelux. “De drie verschillende monitoren zijn voorgelegd bij de stuurgroep. De stuurgroep is door de interieurarchitect geadviseerd over de materialen en uitstraling die bij de ambities van JLL passen. De stuurgroep heeft gekozen voor de LG-monitoren vanwege de ergonomische voordelen en de uitstraling. “De ronde vormen passen goed bij de menselijke toon in onze organisatie en daar passen deze schermen perfect bij”, vertelt Reynout Vroegop, CFO en COO bij JLL Nederland. De ervaren system integrator 2.Orange verzorgde een perfecte installatie en hoogwaardige afwerking van het gehele project.

  Niels Kramer: “Het is een echte eyecatcher voor alle klanten die we op bezoek krijgen. Iedereen zegt er wel iets over, het valt echt op. De monitor omarmt je werkplek”. JLL heeft de monitoren 1,5 maand getest en in deze testperiode was er al een verbetering van de productiviteit zichtbaar. 

  Voordeel

  Het grootste voordeel van de LG 34UC98-W is de split screen-software. Dit maakt het zeer geschikt voor de kleinere werkbladen bij JLL. De ronde vorm van het beeldscherm zorgt er daarnaast voor dat er geen reflectie ontstaat. Vanwege een lagere hertz-verhouding heb je minder de neiging om met je ogen te knipperen, waardoor medewerkers minder snel energie verliezen en zich langer kunnen concentreren op het scherm.

  “We hebben er bewust voor gekozen om andere monitoren in ons kantoor te plaatsen dan de standaard monitoren die in onze Europese kantoren worden gebruikt. Er ontstond wat weerstand vanuit onze IT- en inkoopafdeling in Europa. Het is mooi om te zien dat ze nu super enthousiast zijn en dat ze aan het inventariseren zijn of de monitoren de nieuwe standaard kunnen vormen voor heel Europa”, sluit Reynout Vroegop af. 


   


   
   

   

Privacy Policy