Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met LG Business Solutions:
+31 (0)20 456 31 68

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

29-11-2016

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Het is een typische investering die voor veel hoteliers maar eens in de zoveel jaar voorkomt, maar toch een grote impact heeft op de toekomstige beleving van gasten; de airconditioning en verwarming. Waarmee moet allemaal rekening worden gehouden bij het kiezen van een klimaatoplossing en is deze keuze duurzaam?

Techniek staat niet stil
Een van de grootste valkuilen bij het kiezen van een klimaatsysteem voor een hotel, is dat de technologische veranderingen ontzettend hard gaan. Wie een keuze maakt bij de start van de bouw van een nieuw hotel, loopt het risico alweer achter te lopen tegen de tijd dat het gebouw wordt opgeleverd. Kies daarom voor een partner die veel doet op het vlak van R&D en innovatie, zodat zij hierin kunnen adviseren.

Omdat wij dagelijks hotels bezoeken, en contact hebben met alle beslissers in de hotellerie hebben wij veel kennis van de trends en ontwikkelingen in deze branche. Hierdoor weten onze klanten zeker dat ze niet bij de opening systemen in gebruik moeten nemen, die eigenlijk alweer verouderd zijn.

Koeling en verwarming = lage energierekening
Het klinkt misschien logisch om op zoek te gaan naar verschillende systemen voor koeling en verwarming. Dat was vroeger ook zeker het geval en in sommige hotels nog steeds, maar inmiddels zijn er geïntegreerde systemen te verkrijgen die beide kunnen. De LG Multi V warmtepomp, bijvoorbeeld, kan iedere kamer onafhankelijk koelen en/of verwarmen.

Eenvoudige bediening -> tevreden gasten
Kapotte airco’s, een verwarming die onmogelijk te bedienen is; op veel hotelreview-websites zijn klimaatsystemen een grote bron van ergernis. Het probleem blijkt vaak niet te liggen bij het niet (of slecht) functioneren van het systeem, maar in de complexe bediening. Nu klimaatsystemen steeds veelomvattender worden, hebben veel leveranciers de neiging om dat te laten zien in de bediening. Het gevolg is dat veel hotelgasten niet meer overweg kunnen met de complexe displays; het gevolg is niet alleen veel frustratie bij gasten, maar ook bij de receptie en technische dienst. En dan hebben we het nog niet eens over de onnodige draaiuren die het systeem maakt door foutief gebruik.

De ervaring leert dat de bediening van een klimaatsysteem nog eenvoudiger moet zijn, dan die van een smartphone; zo zorg je voor een positieve klantbeleving en voorkom je negatieve reviews op internet over de airco en/of verwarming.

Klimaateisen
Wie een klimaatsysteem voor de toekomst gaat aanschaffen, wil goed nadenken over de energiezuinigheid – niet alleen om de energierekening te beperken, maar ook om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken of zelfs energieneutraal te werken. Een warmtepomp zoals de eerdergenoemde LG Multi V is energiezuiniger dan veel andere oplossingen, dat is de afgelopen jaren al gebleken uit diverse hotel projecten die zijn gemonitord.

Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de beslissing, is dat gas als warmtebron steeds meer op de achtergrond raakt: zo hebben we in Katwijk een hotel voorzien van een all electric klimaatoplossing. Dit hotel gebruikt geen gas en de door het hotel gebruikte zonnepanelen worden gebruikt om de warmtepompen mede hun werk te laten doen, waardoor er direct kosten bespaard worden en er op een duurzame wijze energie wordt opgewekt en gebruikt. 


Wensen kunnen op maat worden bediend
Wie op internet op zoek gaat naar oplossingen voor airconditioning of verwarming, ziet door de bomen al gauw het bos niet meer. Het lijkt alsof er honderden aanbieders zijn met even zoveel verschillende systemen, die bijna niet onderling te vergelijken zijn.

Als marktleider op het gebied van hotelklimaatoplossingen en hoteltelevisie, helpen we onze klanten graag om de beste oplossingen te kiezen – of het nu gaat om vijf of vijfhonderd kamers. In onze showroom in Amstelveen laten we graag onze apparatuur in werking zien. Maar omdat we weten dat ieder hotel zijn eigen wensen en aandachtspunten heeft, denken we graag mee. Dit jaar hebben we al meer dan 6.500 hotelkamers uitgerust met LG-oplossingen, van boetiekhotels tot aan grote ketens. En om ons volledig in te kunnen leven in uw situatie, dan blijven we met alle plezier een nachtje slapen zodat we het best mogelijke advies kunnen geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit:

Producten

Referenties

  Ideale luchtspreiding in de ruimte door de LG Multi V IV met meerdere vierwegcassettes
  Swijsen Schepers Belgie logo

   

  Location:
  Swijsen-Schepers
  Kuringersteenweg 510
  3511 Kuringen
  België

  Solution:
  LG Multi V IV

   

   

  De warmtepompinstallatie van de LG Multi V heeft een hoge energie-efficiëntie, waardoor het energieverbruik erg laag is. Daarnaast zorgt de LG Multi V IV installatie ervoor dat er in alle seizoenen een aangenaam klimaat heerst. Door de implementatie van meerdere vierwegcassettes is er een ideale luchtspreiding in de ruimte. Alles bij elkaar is dit een zeer prettige verbetering.

  Achtergrond

  Swijsen-Schepers is een familiebedrijf en is al meer dan 40 jaar specialist in interieur en decoratie. In Kuringen staat de toonzaal van 2000 vierkante meter waar de medewerkers een optimale dienstverlening bieden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er terecht voor een advies op maat: van totaalprojecten tot interieuradvies over onder andere raamdecoratie en tapijten. De missie van Swijsen-Schepers is om de klant een platform aan te bieden van interieurmogelijkheden, waarbij de persoonlijkheid terug te vinden is in elk aspect van het interieur.

  Uitdaging

  De oude mazoutketel was aan vervanging toe en daarom vroeg Swijsen-Schepers om professioneel advies. Een klimaatsysteem waarmee de energiekosten omlaag gaan en dat ook nog eens goed werkt en lang mee gaat: dat was de vraag van Swijsen-Schepers. Tevens dient de lucht in de ruimte goed te worden gespreid in de enorm grote toonzaal. Het werd al snel duidelijk dat de LG Multi V IV warmtepomp, die koelt en verwarmt, een goede oplossing was. Dit is zowel een betaalbare als energiezuinige oplossing.

  Oplossing

  Swijsen-Schepers heeft gekozen voor een LG Multi V IV installatie met een vermogen van 112 kW. Dit is geïmplementeerd met meerdere vierwegcassettes en gespreid in de huidige toonzaal. De vierwegcassettes zorgen voor een ideale luchtspreiding in de ruimte. De planning van alle werkzaamheden was erg strak, zodat we ervoor konden zorgen dat de klanten wel gewoon terecht konden in de toonzaal voor advies.

  Voordeel

  In alle seizoenen van het jaar kunnen de klanten en de medewerkers van Swijsen-Schepers genieten van een aangenaam klimaat. In de zomer wordt de winkel gekoeld en in de winter natuurlijk verwarmd. Dit geeft veel meer rust en comfort. Bovendien werkt deze warmtepompinstallatie met een hoge energie-efficiëntie en dat resulteert in een laag energieverbruik.
  Bed and Breakfast Stee aan Zee biedt haar gasten een aangenaam verblijf met de LG Klimaatsystemen
  Stee aan Zee in Katwijk is een Bed & Breakfast die bestaat uit 11 kamers. Alle kamers hebben een privé badkamer en beschikken over moderne faciliteiten, zoals gratis Wi-Fi en een televisie. Er is gedacht aan verschillende gezelschappen: ze bieden tweepersoonskamers, studio’s en familiekamers aan. 
  Ripley’s Museum neemt je mee op een dwaze ontdekkingsreis; een echte beleving door de displays van LG
  Het Ripley's Museum in Amsterdam wilde de zintuigen van de klant prikkelen met beeld en geluid; van levensechte poppen tot spannende animaties. Zo wordt de bezoeker echt een beleving geboden.
Privacy Policy