Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met LG Business Solutions:
+31 (0)20 456 31 68

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

29-11-2016

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Het is een typische investering die voor veel hoteliers maar eens in de zoveel jaar voorkomt, maar toch een grote impact heeft op de toekomstige beleving van gasten; de airconditioning en verwarming. Waarmee moet allemaal rekening worden gehouden bij het kiezen van een klimaatoplossing en is deze keuze duurzaam?

Techniek staat niet stil
Een van de grootste valkuilen bij het kiezen van een klimaatsysteem voor een hotel, is dat de technologische veranderingen ontzettend hard gaan. Wie een keuze maakt bij de start van de bouw van een nieuw hotel, loopt het risico alweer achter te lopen tegen de tijd dat het gebouw wordt opgeleverd. Kies daarom voor een partner die veel doet op het vlak van R&D en innovatie, zodat zij hierin kunnen adviseren.

Omdat wij dagelijks hotels bezoeken, en contact hebben met alle beslissers in de hotellerie hebben wij veel kennis van de trends en ontwikkelingen in deze branche. Hierdoor weten onze klanten zeker dat ze niet bij de opening systemen in gebruik moeten nemen, die eigenlijk alweer verouderd zijn.

Koeling en verwarming = lage energierekening
Het klinkt misschien logisch om op zoek te gaan naar verschillende systemen voor koeling en verwarming. Dat was vroeger ook zeker het geval en in sommige hotels nog steeds, maar inmiddels zijn er geïntegreerde systemen te verkrijgen die beide kunnen. De LG Multi V warmtepomp, bijvoorbeeld, kan iedere kamer onafhankelijk koelen en/of verwarmen.

Eenvoudige bediening -> tevreden gasten
Kapotte airco’s, een verwarming die onmogelijk te bedienen is; op veel hotelreview-websites zijn klimaatsystemen een grote bron van ergernis. Het probleem blijkt vaak niet te liggen bij het niet (of slecht) functioneren van het systeem, maar in de complexe bediening. Nu klimaatsystemen steeds veelomvattender worden, hebben veel leveranciers de neiging om dat te laten zien in de bediening. Het gevolg is dat veel hotelgasten niet meer overweg kunnen met de complexe displays; het gevolg is niet alleen veel frustratie bij gasten, maar ook bij de receptie en technische dienst. En dan hebben we het nog niet eens over de onnodige draaiuren die het systeem maakt door foutief gebruik.

De ervaring leert dat de bediening van een klimaatsysteem nog eenvoudiger moet zijn, dan die van een smartphone; zo zorg je voor een positieve klantbeleving en voorkom je negatieve reviews op internet over de airco en/of verwarming.

Klimaateisen
Wie een klimaatsysteem voor de toekomst gaat aanschaffen, wil goed nadenken over de energiezuinigheid – niet alleen om de energierekening te beperken, maar ook om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken of zelfs energieneutraal te werken. Een warmtepomp zoals de eerdergenoemde LG Multi V is energiezuiniger dan veel andere oplossingen, dat is de afgelopen jaren al gebleken uit diverse hotel projecten die zijn gemonitord.

Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de beslissing, is dat gas als warmtebron steeds meer op de achtergrond raakt: zo hebben we in Katwijk een hotel voorzien van een all electric klimaatoplossing. Dit hotel gebruikt geen gas en de door het hotel gebruikte zonnepanelen worden gebruikt om de warmtepompen mede hun werk te laten doen, waardoor er direct kosten bespaard worden en er op een duurzame wijze energie wordt opgewekt en gebruikt. 


Wensen kunnen op maat worden bediend
Wie op internet op zoek gaat naar oplossingen voor airconditioning of verwarming, ziet door de bomen al gauw het bos niet meer. Het lijkt alsof er honderden aanbieders zijn met even zoveel verschillende systemen, die bijna niet onderling te vergelijken zijn.

Als marktleider op het gebied van hotelklimaatoplossingen en hoteltelevisie, helpen we onze klanten graag om de beste oplossingen te kiezen – of het nu gaat om vijf of vijfhonderd kamers. In onze showroom in Amstelveen laten we graag onze apparatuur in werking zien. Maar omdat we weten dat ieder hotel zijn eigen wensen en aandachtspunten heeft, denken we graag mee. Dit jaar hebben we al meer dan 6.500 hotelkamers uitgerust met LG-oplossingen, van boetiekhotels tot aan grote ketens. En om ons volledig in te kunnen leven in uw situatie, dan blijven we met alle plezier een nachtje slapen zodat we het best mogelijke advies kunnen geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit:

Producten

Referenties

  Nieuwe Wild Bean Café kiest bewust


  Location:
  BP Honswijck
  Rijksweg A1 Muiden

  Solution:

  LG Displays

  Het nieuwe BP Honswijck is één van de grootste tankstations van Nederland. Met een carwash, een vergrote shop en een volledig vernieuwd Wild Bean Cafe. In dit nieuwe full-service cafe maakt BP gebruik van maar liefst twaalf nieuwe digitale menuborden.

  Achtergrond

  Het oude BP station moest aan de kant voor de verbreding van de A1 en BP maakte van de gelegenheid gebruik een nieuw en groter tankstation te bouwen. 

  Het nieuwe Wild Bean Cafe doet niet onder voor een goede lunchroom, met duurzame en gezonde producten en koffie van versgemalen bonen, semi-baristastijl. Belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie is food signage via LG schermen, met de software van Gauddi.

  Uitdaging

  De consument van het Wild Bean Cafe heeft niet veel tijd, maar krijgt wel een ruime keuze aan gezonde verse producten. BP zocht daarom naar een manier om haar volledige assortiment op een overzichtelijke manier te tonen, en daarbij de consument telkens te wijzen op aanbiedingen en bijzondere acties.

  Oplossing

  BP koos ervoor om maar liefst twaalf 43” 43SM5KB schermen van LG te installeren. Deze schermen zijn uitgerust met het toonaangevende WebOS operating system en een System On a Chip (SoC), waardoor de schermen kunnen worden aangestuurd zonder een externe mediaspeler. Dit leidt niet alleen tot beduidend minder kabels, maar ook tot een aanzienlijke besparing op het initiële en operationele beheer, stroomverbruik en onderhoud.

  Acht schermen zijn in een dubbele menuboard set-up gemonteerd, vier schermen zijn los bevestigd. Deze schermen lopen vloeiend in elkaar over, alsof het voor de consument één beeld betreft. De software van onze partner Gauddi levert de mogelijkheid om zogenaamde ‘take-over content’ te tonen. Zo kan een video over meerdere schermen worden vertoond over de losse schermen en in dubbele set-up. Het scherm volgt niet alleen het tijdstip van de dag, maar ook de afdelingen in het café. Tot 10 uur aandacht voor de ontbijtbol de koffie, bij warm weer extra aandacht voor de iced drinks. Ook kunnen menuborden die naast elkaar zijn geplaatst afwisselend verschillende campagnes tonen.

  Voordeel

  Het besturingssysteem webOS zit ingebouwd in het scherm, een externe mediaspeler is daarom overbodig. Energieverbruik wordt zo beperkt tot een minimum, wat leidt tot minder hoge kosten. Ook de installatie van de software en het onderhoud is met onze ingenieuze schermen bijzonder eenvoudig.

  Door onze slimme digital signage-oplossing biedt Wild Bean Cafe haar gasten in één oogopslag haar assortiment en verleidt zo de consument tot het maken van een bewuste keuze. De gebruiksvriendelijkheid van de software van Gauddi maakt het gemakkelijk om de campagnes aan te passen naar het tijdstip van de dag, prijswijzigingen en acties. 

  Ricoh treedt in dit project op als hoofdaannemer en aanspreekpartner in nauwe samenwerking met Gauddi en LG.
  Residentie Hertjog Jan is voorzien van LG schermen: hoge kwaliteit en service
  Residentie Hertog Jan

  Location:
  Residentie Hertog Jan
  Leuvensesteenweg 348
  3070 Kortenberg
  België

  Solution:

  LG Displays

  Residentie Hertog Jan

   

  De LG schermen bieden de patiënten van Residentie Hertog Jan gegarandeerd gebruiksgemak. Er is gebruikgemaakt van de Screen Services als Service Integrator en vervolgens heeft LG het woonzorgcentrum voorzien van schermen. De schermen leveren een hoge kwaliteit en service en voldoen aan de verwachtingen van de patiënten.

  Achtergrond

  Residentie Hertog Jan uit Kortenberg is een gloednieuw woonzorgcentrum met zorgkamers en zorgflats.

  Zorgkamers:
  In de zorgkamers krijgt u de keuze tussen een éénpersoons- of een tweepersoonskamer, al dan niet met terras, die men naar eigen smaak kan inrichten. Alle woongelegenheden beschikken over een eigen badkamer en zijn uitgerust met een oproepsysteem, een TV- en telefoonaansluiting. De badkamers worden telkens voorzien van toilet, lavabo, inloopdouche én een noodknop eveneens aangesloten aan het oproepsysteem. De oppervlaktes variëren tussen de 25 en de 40 m².

  Zorgflats:
  Met een oppervlakte van minimaal 50m² beschikt men over ruimte voor een aparte zithoek om uw familieleden en vrienden in alle rust te ontvangen. De ingebouwde kitchenette geeft u de mogelijkheid om zelf koffie te zetten of om uw favoriet gerecht te maken. Alle zorgflats zullen beschikken over een eigen badkamer en worden uitgerust met een oproepsysteem, een TV- en telefoonaansluiting. De badkamers worden telkens voorzien van toilet, lavabo, inloopdouche én een noodknop eveneens aangesloten aan het oproepsysteem. De oppervlaktes variëren tussen de 50 en de 80 m².

  Uitdaging

  WZC Hertog Jan was op zoek naar een scherm dat gebruiksgemak garandeert voor zijn patiënten, maar daarnaast ook onderdeel uitmaakt van de totale, strakke uitstraling van het zorgcentrum. Zij hebben beroep gedaan op Screen Services als Service Integrator, welke op zijn beurt zijn vertrouwde partner LG heeft geconsulteerd om het woonzorgcentrum van schermen te voorzien.

  Oplossing en voordeel

  Screen Services heeft LG als leverancier aangesproken omdat zij schermen aanbieden, die binnen deze designomgeving kwaliteit en service kunnen leveren en voldoen aan de verwachtingen van de patiënten. Voorbeelden hiervan zijn gebruiksgemak via plug & play, gepersonaliseerde werlkomschermen en andere.

  LG schermen bij Residentie Hertog Jan

  Residentie Hertog Jan | LG schermen

  Residentie Hertog Jan kiest voor LG schermen

   

  Bed and Breakfast Stee aan Zee biedt haar gasten een aangenaam verblijf met de LG Klimaatsystemen
  Stee aan Zee in Katwijk is een Bed & Breakfast die bestaat uit 11 kamers. Alle kamers hebben een privé badkamer en beschikken over moderne faciliteiten, zoals gratis Wi-Fi en een televisie. Er is gedacht aan verschillende gezelschappen: ze bieden tweepersoonskamers, studio’s en familiekamers aan. 
Privacy Policy