Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met LG Business Solutions:
+31 (0)20 456 31 68

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

29-11-2016

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Het is een typische investering die voor veel hoteliers maar eens in de zoveel jaar voorkomt, maar toch een grote impact heeft op de toekomstige beleving van gasten; de airconditioning en verwarming. Waarmee moet allemaal rekening worden gehouden bij het kiezen van een klimaatoplossing en is deze keuze duurzaam?

Techniek staat niet stil
Een van de grootste valkuilen bij het kiezen van een klimaatsysteem voor een hotel, is dat de technologische veranderingen ontzettend hard gaan. Wie een keuze maakt bij de start van de bouw van een nieuw hotel, loopt het risico alweer achter te lopen tegen de tijd dat het gebouw wordt opgeleverd. Kies daarom voor een partner die veel doet op het vlak van R&D en innovatie, zodat zij hierin kunnen adviseren.

Omdat wij dagelijks hotels bezoeken, en contact hebben met alle beslissers in de hotellerie hebben wij veel kennis van de trends en ontwikkelingen in deze branche. Hierdoor weten onze klanten zeker dat ze niet bij de opening systemen in gebruik moeten nemen, die eigenlijk alweer verouderd zijn.

Koeling en verwarming = lage energierekening
Het klinkt misschien logisch om op zoek te gaan naar verschillende systemen voor koeling en verwarming. Dat was vroeger ook zeker het geval en in sommige hotels nog steeds, maar inmiddels zijn er geïntegreerde systemen te verkrijgen die beide kunnen. De LG Multi V warmtepomp, bijvoorbeeld, kan iedere kamer onafhankelijk koelen en/of verwarmen.

Eenvoudige bediening -> tevreden gasten
Kapotte airco’s, een verwarming die onmogelijk te bedienen is; op veel hotelreview-websites zijn klimaatsystemen een grote bron van ergernis. Het probleem blijkt vaak niet te liggen bij het niet (of slecht) functioneren van het systeem, maar in de complexe bediening. Nu klimaatsystemen steeds veelomvattender worden, hebben veel leveranciers de neiging om dat te laten zien in de bediening. Het gevolg is dat veel hotelgasten niet meer overweg kunnen met de complexe displays; het gevolg is niet alleen veel frustratie bij gasten, maar ook bij de receptie en technische dienst. En dan hebben we het nog niet eens over de onnodige draaiuren die het systeem maakt door foutief gebruik.

De ervaring leert dat de bediening van een klimaatsysteem nog eenvoudiger moet zijn, dan die van een smartphone; zo zorg je voor een positieve klantbeleving en voorkom je negatieve reviews op internet over de airco en/of verwarming.

Klimaateisen
Wie een klimaatsysteem voor de toekomst gaat aanschaffen, wil goed nadenken over de energiezuinigheid – niet alleen om de energierekening te beperken, maar ook om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken of zelfs energieneutraal te werken. Een warmtepomp zoals de eerdergenoemde LG Multi V is energiezuiniger dan veel andere oplossingen, dat is de afgelopen jaren al gebleken uit diverse hotel projecten die zijn gemonitord.

Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de beslissing, is dat gas als warmtebron steeds meer op de achtergrond raakt: zo hebben we in Katwijk een hotel voorzien van een all electric klimaatoplossing. Dit hotel gebruikt geen gas en de door het hotel gebruikte zonnepanelen worden gebruikt om de warmtepompen mede hun werk te laten doen, waardoor er direct kosten bespaard worden en er op een duurzame wijze energie wordt opgewekt en gebruikt. 


Wensen kunnen op maat worden bediend
Wie op internet op zoek gaat naar oplossingen voor airconditioning of verwarming, ziet door de bomen al gauw het bos niet meer. Het lijkt alsof er honderden aanbieders zijn met even zoveel verschillende systemen, die bijna niet onderling te vergelijken zijn.

Als marktleider op het gebied van hotelklimaatoplossingen en hoteltelevisie, helpen we onze klanten graag om de beste oplossingen te kiezen – of het nu gaat om vijf of vijfhonderd kamers. In onze showroom in Amstelveen laten we graag onze apparatuur in werking zien. Maar omdat we weten dat ieder hotel zijn eigen wensen en aandachtspunten heeft, denken we graag mee. Dit jaar hebben we al meer dan 6.500 hotelkamers uitgerust met LG-oplossingen, van boetiekhotels tot aan grote ketens. En om ons volledig in te kunnen leven in uw situatie, dan blijven we met alle plezier een nachtje slapen zodat we het best mogelijke advies kunnen geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit:

Producten

Referenties

  • Maisons du Monde Doornik kiest voor LG Multi V IV
  Maisons du Monde Doornik kiest voor twee LG Multi V IV warmtepompsystemen die koelen en verwarmen
  Sinds februari 2016 is het nieuwe winkelcentrum “Les Bastions” in Doornik geopend. Hier kunnen 11 nieuwe winkels terecht met een totale winkeloppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. Ook Maisons du Monde heeft hier sinds kort een vestiging.
  LG Airco units koelen en verwarmen het Good Hotel Amsterdam
  Good Hotel Amsterdam

  Location:
  Good Hotel Amsterdam
  Westerdoksdijk 38
  1013 BH Amsterdam


  Solution:

  LG Multi V

  LG Multi V bij Good Hotel Amsterdam

   

  In alle hotelkamers van deze voormalige bajesboot is de LG Multi V geplaatst. De techniek is in elk slaapvertrek weggewerkt, in tegenstelling tot de algemene ruimte waar is gekozen voor een industriële look met een kanaalunit. Deze energiezuinige klimaatoplossing is geschikt voor alle seizoenen, omdat het zowel koelt als verwarmt.

  Achtergrond

  Het Good Hotel Amsterdam is gevestigd in een voormalige bajesboot. De boot is omgebouwd tot een hotel en is sinds juni 2015 open voor gasten die op zoek zijn naar een bijzonder verblijf. Het hotel bestaat uit 144 kamers en heeft een restaurant, bar en een lobby. Het is een non-profit pop-up hotel met een modern interieur. In het hotel worden honderd werklozen opgeleid tijdens een stage, zodat ze ervaring op kunnen doen in de hotelbranche. Het Good Hotel Amsterdam is dus niet zomaar een hotel, maar een hotel dat is ontstaan vanuit filantropisch oogpunt.

  Uitdaging

  Het schip is natuurlijk van staal gemaakt en daarom was het een uitdaging om het leidingwerk te maken in de bestaande boot. Er kan niet overal een leiding worden geplaatst en de maximale lengtes van de leidingen waren moeilijk te bepalen. Uiteindelijk is de installateur met een passende oplossing gekomen om vanuit buiten de bestaande locaties te bereiken

  Oplossing

  In alle hotelkamers zijn de klimaatsystemen van LG geplaatst. Boven de deur in het plafond van iedere kamer is de techniek toegepast. Elk slaapvertrek heeft dezelfde uitstraling, waarbij de techniek in alle hotelkamers is weggewerkt. Naast dat de airco’s in alle hotelkamers zijn geplaatst, zijn de units ook geïnstalleerd in de algemene ruimte waar de receptie, bar en de eetzaal zich bevinden. Daar is er gekozen voor andere types dan in de hotelkamers. In tegenstelling tot de hotelkamers koos het Good Hotel Amsterdam in de algemene ruimte voor een industriële look met een kanaalunit. De techniek van de klimaatsystemen is daar dus wel zichtbaar. Deze industriële uitstraling past erg mooi bij het tegenovergestelde strakke interieur van het hotel.

  Voordeel

  Met de LG Multi V kan het Good Hotel Amsterdam zowel worden gekoeld als verwarmd. Daarom is deze klimaatoplossing van LG zeer geschikt voor alle seizoenen. Het biedt de klant een energiezuinige oplossing voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. De LG Multi V is een van de meest energiezuinige systemen in de markt. De prestaties van de Multi V zijn onlangs nog bevestigd door Eurovent. In dit artikel kunt u daar meer over lezen.

  Good Hotel Amsterdam | LG Multi V

  LG klimaatsysteem | Good Hotel Amsterdam

  Good Hotel Amsterdam

  Good Hotel kiest voor LG Multi V

   

  • Zwembad De Paardekreek met LG warmtepompsysteem
  Zwembad De Paardekreek milieuvriendelijk verwarmd
  ACHTERGROND
  Comfortabel, luxueus en milieuvriendelijk lijken niet bij elkaar te horen. In het prachtige vakantieoord De Paardekreek aan het Veerse meer, zijn deze waarden echter gewoon met elkaar verweven nu de waterspeeltuin (zwembad en de gebruikersruimten) op een ‘groene’ manier worden verwarmd. In het buitengebied is het niet mogelijk om aangesloten te worden op de reguliere aardgasaansluiting. Tot nu toe gebruikte De Paardekreek het kostbare propaangas om te villa’s, campingplekken en gebruikersruimtes te verwarmen.
Privacy Policy