Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met LG Business Solutions:
+31 (0)20 456 31 68

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

29-11-2016
Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Vijf belangrijke afwegingen voor hoteliers die een klimaatsysteem willen aanschaffen

Het is een typische investering die voor veel hoteliers maar eens in de zoveel jaar voorkomt, maar toch een grote impact heeft op de toekomstige beleving van gasten; de airconditioning en verwarming. Waarmee moet allemaal rekening worden gehouden bij het kiezen van een klimaatoplossing en is deze keuze duurzaam?

Techniek staat niet stil
Een van de grootste valkuilen bij het kiezen van een klimaatsysteem voor een hotel, is dat de technologische veranderingen ontzettend hard gaan. Wie een keuze maakt bij de start van de bouw van een nieuw hotel, loopt het risico alweer achter te lopen tegen de tijd dat het gebouw wordt opgeleverd. Kies daarom voor een partner die veel doet op het vlak van R&D en innovatie, zodat zij hierin kunnen adviseren.

Omdat wij dagelijks hotels bezoeken, en contact hebben met alle beslissers in de hotellerie hebben wij veel kennis van de trends en ontwikkelingen in deze branche. Hierdoor weten onze klanten zeker dat ze niet bij de opening systemen in gebruik moeten nemen, die eigenlijk alweer verouderd zijn.

Koeling en verwarming = lage energierekening
Het klinkt misschien logisch om op zoek te gaan naar verschillende systemen voor koeling en verwarming. Dat was vroeger ook zeker het geval en in sommige hotels nog steeds, maar inmiddels zijn er geïntegreerde systemen te verkrijgen die beide kunnen. De LG Multi V warmtepomp, bijvoorbeeld, kan iedere kamer onafhankelijk koelen en/of verwarmen.

Eenvoudige bediening -> tevreden gasten
Kapotte airco’s, een verwarming die onmogelijk te bedienen is; op veel hotelreview-websites zijn klimaatsystemen een grote bron van ergernis. Het probleem blijkt vaak niet te liggen bij het niet (of slecht) functioneren van het systeem, maar in de complexe bediening. Nu klimaatsystemen steeds veelomvattender worden, hebben veel leveranciers de neiging om dat te laten zien in de bediening. Het gevolg is dat veel hotelgasten niet meer overweg kunnen met de complexe displays; het gevolg is niet alleen veel frustratie bij gasten, maar ook bij de receptie en technische dienst. En dan hebben we het nog niet eens over de onnodige draaiuren die het systeem maakt door foutief gebruik.

De ervaring leert dat de bediening van een klimaatsysteem nog eenvoudiger moet zijn, dan die van een smartphone; zo zorg je voor een positieve klantbeleving en voorkom je negatieve reviews op internet over de airco en/of verwarming.

Klimaateisen
Wie een klimaatsysteem voor de toekomst gaat aanschaffen, wil goed nadenken over de energiezuinigheid – niet alleen om de energierekening te beperken, maar ook om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken of zelfs energieneutraal te werken. Een warmtepomp zoals de eerdergenoemde LG Multi V is energiezuiniger dan veel andere oplossingen, dat is de afgelopen jaren al gebleken uit diverse hotel projecten die zijn gemonitord.

Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de beslissing, is dat gas als warmtebron steeds meer op de achtergrond raakt: zo hebben we in Katwijk een hotel voorzien van een all electric klimaatoplossing. Dit hotel gebruikt geen gas en de door het hotel gebruikte zonnepanelen worden gebruikt om de warmtepompen mede hun werk te laten doen, waardoor er direct kosten bespaard worden en er op een duurzame wijze energie wordt opgewekt en gebruikt. 


Wensen kunnen op maat worden bediend
Wie op internet op zoek gaat naar oplossingen voor airconditioning of verwarming, ziet door de bomen al gauw het bos niet meer. Het lijkt alsof er honderden aanbieders zijn met even zoveel verschillende systemen, die bijna niet onderling te vergelijken zijn.

Als marktleider op het gebied van hotelklimaatoplossingen en hoteltelevisie, helpen we onze klanten graag om de beste oplossingen te kiezen – of het nu gaat om vijf of vijfhonderd kamers. In onze showroom in Amstelveen laten we graag onze apparatuur in werking zien. Maar omdat we weten dat ieder hotel zijn eigen wensen en aandachtspunten heeft, denken we graag mee. Dit jaar hebben we al meer dan 6.500 hotelkamers uitgerust met LG-oplossingen, van boetiekhotels tot aan grote ketens. En om ons volledig in te kunnen leven in uw situatie, dan blijven we met alle plezier een nachtje slapen zodat we het best mogelijke advies kunnen geven.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit:

Producten

Referenties

  • Residentie Hertjog Jan is voorzien van LG schermen: hoge kwaliteit en service
  Residentie Hertjog Jan is voorzien van LG schermen: hoge kwaliteit en service
  Residentie Hertog Jan

  Location:
  Residentie Hertog Jan
  Leuvensesteenweg 348
  3070 Kortenberg
  België

  Solution:

  LG Displays

  Residentie Hertog Jan

   

  De LG schermen bieden de patiënten van Residentie Hertog Jan gegarandeerd gebruiksgemak. Er is gebruikgemaakt van de Screen Services als Service Integrator en vervolgens heeft LG het woonzorgcentrum voorzien van schermen. De schermen leveren een hoge kwaliteit en service en voldoen aan de verwachtingen van de patiënten.

  Achtergrond

  Residentie Hertog Jan uit Kortenberg is een gloednieuw woonzorgcentrum met zorgkamers en zorgflats.

  Zorgkamers:
  In de zorgkamers krijgt u de keuze tussen een éénpersoons- of een tweepersoonskamer, al dan niet met terras, die men naar eigen smaak kan inrichten. Alle woongelegenheden beschikken over een eigen badkamer en zijn uitgerust met een oproepsysteem, een TV- en telefoonaansluiting. De badkamers worden telkens voorzien van toilet, lavabo, inloopdouche én een noodknop eveneens aangesloten aan het oproepsysteem. De oppervlaktes variëren tussen de 25 en de 40 m².

  Zorgflats:
  Met een oppervlakte van minimaal 50m² beschikt men over ruimte voor een aparte zithoek om uw familieleden en vrienden in alle rust te ontvangen. De ingebouwde kitchenette geeft u de mogelijkheid om zelf koffie te zetten of om uw favoriet gerecht te maken. Alle zorgflats zullen beschikken over een eigen badkamer en worden uitgerust met een oproepsysteem, een TV- en telefoonaansluiting. De badkamers worden telkens voorzien van toilet, lavabo, inloopdouche én een noodknop eveneens aangesloten aan het oproepsysteem. De oppervlaktes variëren tussen de 50 en de 80 m².

  Uitdaging

  WZC Hertog Jan was op zoek naar een scherm dat gebruiksgemak garandeert voor zijn patiënten, maar daarnaast ook onderdeel uitmaakt van de totale, strakke uitstraling van het zorgcentrum. Zij hebben beroep gedaan op Screen Services als Service Integrator, welke op zijn beurt zijn vertrouwde partner LG heeft geconsulteerd om het woonzorgcentrum van schermen te voorzien.

  Oplossing en voordeel

  Screen Services heeft LG als leverancier aangesproken omdat zij schermen aanbieden, die binnen deze designomgeving kwaliteit en service kunnen leveren en voldoen aan de verwachtingen van de patiënten. Voorbeelden hiervan zijn gebruiksgemak via plug & play, gepersonaliseerde werlkomschermen en andere.

  LG schermen bij Residentie Hertog Jan

  Residentie Hertog Jan | LG schermen

  Residentie Hertog Jan kiest voor LG schermen

   

  • Hotelkamer Hotel The Roosevelt
  Maatwerk van LG geeft filiaal ICI Paris XL aangenaam klimaat
  Als eind 2014 ICI PARIS XL haar intrek neemt in het hagelnieuwe winkelcentrum van Waddinxveen, wil ze vanaf dag één zorgen voor een aangename en prettige omgeving voor haar bezoekers. Het moet een genot zijn om meerdere geuren, make-up- en huidverzorgingsproducten te bekijken en uit te proberen. In de winkel én in de beautysalon. Niet voor niets voert de winkelketen het grootste assortiment aan geuren in Nederland en bestaat het assortiment in totaal uit dertienduizend producten. Vanuit de filosofie om luxeproducten toegankelijk te maken voor het grote publiek maakt ICI PARIS XL elke dag weer de optimale afweging tussen luxe en betaalbaarheid. 
  • LG displays in VIP-ruimtes van het prestigieuze Waregem Koerse
  LG displays in VIP-ruimtes van het prestigieuze Waregem Koerse
  Waregem Koerse is een jaarlijks paardensportevenement waar tienduizenden mensen op afkomen. Speciaal voor dit evenement is er een volledig nieuw gebouw neergezet. Voor de VIP-ruimtes van dit nieuwe gebouw heeft LG de displays geleverd. In samenwerking met onze partner Van Gils zijn er over de 4 verdiepingen van het gebouw in totaal 72 schermen vast geïnstalleerd. Op elk scherm kan er op ieder moment specifieke informatie op de beelden worden getoond.
Privacy Policy