LG UltraWide Displays bij Aquacombi

Aquacombi kiest voor nieuwe manier van werken met displays van LG

21-03-2016

Location:

Pasteurweg 14
8503 AB Joure
www.aquacombi.nl

Solution:

LG UltraWide Displays


 

 

Achtergrond

Het familiebedrijf Aquacombi is een Nederlandse specialist op het gebied van waterontharding voor de particuliere en zakelijke markt. Broer en zus Simon en Esther Dijkstra vormen samen met een team van specialisten één van de snelst groeiende familiebedrijven in Nederland. Het bedrijf bedient met haar waterontharders een nichemarkt en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Aquacombi is een servicegerichte onderneming en weet hiermee klanten aan zich te binden. Veel van de vaste klanten van het bedrijf zijn al sinds de oprichting in 1993 klant.

Uitdaging

Vanwege de groei die Aquacombi de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is het personeelsbestand flink toegenomen en dus ook het aantal werkplekken. Door de jaren heen is er echter een ratjetoe ontstaan wat betreft de hardware die het bedrijf in gebruik had. Medewerkers hadden bijvoorbeeld allerlei verschillende muizen, toetsenborden en displays in gebruik. Ook voldeden sommige werkplekken niet langer aan de wensen van het bedrijf. Zo gebruikten medewerkers twee displays naast elkaar, maar dit werkte niet optimaal. De medewerkers zouden gebaat zijn met displays van een groter formaat die het beeld in hoge resolutie weer kan geven. Ook was de IT-afdeling veel tijd kwijt aan beheer en onderhoud. Zodoende besloot Aquacombi om het anders te gaan doen en de werkplekken opnieuw in te richten.

Oplossing

Vanwege het innovatieve karakter van het bedrijf ging Aquacombi op zoek naar het nieuwste van het nieuwste. Al gauw werd de keus gemaakt om met 5GHz draadloze toetsenborden en muizen te gaan werken. Naast dat dit ervoor zorgt dat medewerkers meer ruimte hebben op en rondom hun bureau, geeft het ook een strakke en opgeruimde indruk. Ook besloot het bedrijf om geheel vanuit de cloud te gaan werken door middel van een Chromebox met Chrome OS. Google verzorgt alle updates, waardoor Aquacombi geen tijd meer kwijt is aan beheer en onderhoud.

Het langst is gezocht naar geschikte displays, omdat die van grote invloed zijn op de productiviteit en de kwaliteit van de werkplek van de medewerkers. Nadat een aantal medewerkers de kans kregen om een paar displays uit te proberen, viel de keus al gauw op de nieuwe LG UltraWide displays (LG 34UC87). Naast de rustige kijkhoek, goede beeldkwaliteit en het formaat, zorgt het gebogen scherm voor een prettige kijkervaring en geeft het ook nog eens een luxe indruk. Bovendien bieden de displays de mogelijkheid om het beeld op te splitsen in meerdere vensters en zijn ze makkelijk in hoogte te verstellen, zodat medewerkers de werkplek naar de eigen behoefte in kunnen richten.

Voordeel

Vanwege deze nieuwe manier van werken vanuit de cloud is het bedrijf minder geld kwijt aan bijvoorbeeld IT-licenties, e-mailbeheer en zelfs de server kon op de schop. De IT-afdeling kan zich hierdoor volledig richten op het ontwikkelen van software. Bovendien merkt het bedrijf dat medewerkers een stuk productiever zijn. Daarnaast zijn niet alleen medewerkers, maar ook (potentiële) klanten die binnenkomen erg te spreken zijn over de nieuwe werkplekken.

“We zijn erg tevreden met de nieuwe werkplekken”, zegt Simon Dijkstra van Aquacombi. ”Naast dat we flinke slagen hebben gemaakt wat betreft efficiëntie en productiviteit, merken we nu al de kosten die we besparen op basis van de investeringen die we hebben gedaan in onze nieuwe werkwijze. Bovendien hebben we bewust gekozen voor merken als LG Electronics omdat deze displays passen bij ons product en imago. Binnen ons bedrijf besteden we veel aandacht aan details en kwaliteit. Dit zie je nu meteen als je ons bedrijf binnenloopt.”


LG UltraWide Displays bij Aquacombi
...

Deel dit:

Producten

 • Hotel TV

  Hotel TV

  In de hospitalitybranche draait het om gastvrijheid. LG Pro: Centric Hotel TV’s dragen hieraan bij. Pro: Centric is een uniek broadcasting platvorm dat het mogelijk maakt op elke hotelkamer een experience te creëren.

  Lees verder

 • Klimaat

  Klimaat

  LG Electronics maakt het mogelijk met energiebesparende klimaatsystemen. Niet te warm, niet te koud en aanpasbaar naar ieders wens.

  Lees verder

 • Ledverlichting

  LED verlichting

  Met ledverlichting van LG creëert u een prettige lichtinval, aanpasbaar aan het soort gebruik. Van feller licht in een kantoor tot sfeervol licht in een hotelkamer. 

   

 • Displays

  Displays

  Met een beeldscherm kunt u meer doen dan alleen beelden afspelen. LG biedt videowalls met veel interactieve mogelijkheden.

  Lees verder

 • Zonnepanelen

  Solar

  Zonnepanelen van LG zijn van de best mogelijke kwaliteit. Elk zonnepaneel heeft een Temperatuurschommelingstest Vocht-warmtetest doorstaan. 

   

Referenties

  • LG displays in VIP-ruimtes van het prestigieuze Waregem Koerse
  LG displays in VIP-ruimtes van het prestigieuze Waregem Koerse
  Waregem Koerse is een jaarlijks paardensportevenement waar tienduizenden mensen op afkomen. Speciaal voor dit evenement is er een volledig nieuw gebouw neergezet. Voor de VIP-ruimtes van dit nieuwe gebouw heeft LG de displays geleverd. In samenwerking met onze partner Van Gils zijn er over de 4 verdiepingen van het gebouw in totaal 72 schermen vast geïnstalleerd. Op elk scherm kan er op ieder moment specifieke informatie op de beelden worden getoond.
  • Arena Towers Holiday Inn Amsterdam
  Holiday Inn kiest voor LG klimaatsysteem met warmteterugwinning
  Holiday Inn logo


  Location:

  Hoogoorddreef 66a
  1101 BE Amsterdam

  Holiday Inn Amsterdam
  Arena Towers  Solution:

  LG Multi V IV

  Holiday Inn Arena Towers

  Achtergrond

  Het voormalige ABN AMRO hoofdkantoor is volledig gestript en omgetoverd tot twee imposante hoteltorens; de Arena Towers met daarin Holiday Inn en Holiday Inn Express. 17 verdiepingen met 443 hotelkamers.

  Uitdaging

  Hotelgasten zijn kritisch en stellen hoge eisen - terecht. Groene labels, energiebesparing, comfort en design… Alles komt samen in de boekingsbeoordeling en als hotel doe je je uiterste best om uitstekend uit de bus te komen. Bij een nieuw hotel staat de comfortbeleving van de gast daarom centraal. Klimaatsystemen en tv spelen daarin een grote rol. Die moesten er dus komen. Er moest bovendien één energiezuinig klimaatsysteem met Heat Recovery voor het hele complex komen. Plus een centrale bediening voor het complete gebouw, terwijl beide hotels ook afzonderlijk hun eigen deel moeten kunnen beheren. Uiteraard moesten de kamers zowel in de zomer als de winter gekoeld of verwarmd kunnen worden. En gasten moesten zelf de gewenste temperatuur kunnen instellen op hun kamer. De hoogte van het hotel speelde een belangrijke rol in het geheel.

  Oplossing

  Al snel viel de keuze op het LG Multi V HR klimaatsysteem dat met warmteterugwinning werkt en tegelijkertijd kan verwarmen en koelen. Voor de centrale bediening zijn er 2 ACP BAC gateways aangesloten op het Priva gebouwbeheersysteem via een BACNET-aansluiting. Daardoor heeft ook de installateur op afstand direct inzicht in het klimaatsysteem. De hoogte van 17 verdiepingen vormde voor de LG Multi V geen enkele belemmering; het systeem kan tot 100 meter hoogteverschil probleemloos overbruggen. En aangezien de maximale leidinglengte per buitendeel 1000 meter bedraagt, kan het LG Multi V klimaatsysteem de vraag prima aan. Als een hotelkamer niet bezet is, wordt de temperatuur door de centrale bediening binnen een bepaalde range gehouden. Alle hotelkamers zijn voorzien van een energy saver, waardoor het licht en de klimaatinstallatie automatisch aangaan als de hotelgast de kamer betreedt en automatisch uitgaan als hij de kamer verlaat. Ook dat betekent een flinke energiebesparing, terwijl de kamer toch snel op de gewenste temperatuur komt.

  Ik heb nu volledige controle over het energieverbruik van ons hotelHenk Jan Burgers - Holiday Inn Amsterdam 

  Voordeel

  Beide hotels hebben hun eigen verdiepingen en hun eigen balies en toch maar één LG klimaatsysteem. In alle ruimtes van het hotel heerst een aangename temperatuur, welk seizoen het ook is. Op de kamer kiest de hotelgast zelf bij welke temperatuur hij zich prettig voelt en dat draagt sterk bij aan zijn comfortbeleving. De hotelier heeft een bijzonder energiezuinig klimaatsysteem met een directe koppeling op het gebouwbeheersysteem. Via de centrale bediening kan hij alles monitoren en hiermee houdt de hotelier controle over zijn exploitatiekosten. Een behaaglijke temperatuur in het hele hotel – die ook nog eens energiezuinig is verkregen – geeft de hotelgast een extra goed gevoel en dat vind je terug in zijn hotelbeoordeling.

  LG klimaatsystemen Holiday Inn Arena Towers

  Holiday Inn Amsterdam klimaatsysteem

  LG klimaatsystemen op dak Holiday Inn Amsterdam

  LG klimaatsystemen op dak Holiday Inn Hotel Amsterdam

  • Displays Kassa bij Carrefour Market
  Supermarktketen Carrefour Market kiest voor LG Digital Signage
  De supermarktketen Carrefour Market, met 422 vestigingen over gans België heeft ook aan LG gedacht voor de communicatie naar zijn klanten toe. Als het vers moet zijn, dé slagzin van Carrefour market weerspiegelt zich nu ook helemaal in de instore communicatie. Dankzij de LG Digital Signage en het speciaal ontwikkelde CIMS-systeem kan Carrefour market snel en efficiënt de nieuwste promo’s en acties communiceren naar hun klanten. Naast de verse producten biedt Carrefour market nu ook steeds de meest ‚verse’ communicatie!
Privacy Policy