LG UltraWide Displays bij Aquacombi

Aquacombi kiest voor nieuwe manier van werken met displays van LG

21-03-2016

Location:

Pasteurweg 14
8503 AB Joure
www.aquacombi.nl

Solution:

LG UltraWide Displays


 

 

Achtergrond

Het familiebedrijf Aquacombi is een Nederlandse specialist op het gebied van waterontharding voor de particuliere en zakelijke markt. Broer en zus Simon en Esther Dijkstra vormen samen met een team van specialisten één van de snelst groeiende familiebedrijven in Nederland. Het bedrijf bedient met haar waterontharders een nichemarkt en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Aquacombi is een servicegerichte onderneming en weet hiermee klanten aan zich te binden. Veel van de vaste klanten van het bedrijf zijn al sinds de oprichting in 1993 klant.

Uitdaging

Vanwege de groei die Aquacombi de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is het personeelsbestand flink toegenomen en dus ook het aantal werkplekken. Door de jaren heen is er echter een ratjetoe ontstaan wat betreft de hardware die het bedrijf in gebruik had. Medewerkers hadden bijvoorbeeld allerlei verschillende muizen, toetsenborden en displays in gebruik. Ook voldeden sommige werkplekken niet langer aan de wensen van het bedrijf. Zo gebruikten medewerkers twee displays naast elkaar, maar dit werkte niet optimaal. De medewerkers zouden gebaat zijn met displays van een groter formaat die het beeld in hoge resolutie weer kan geven. Ook was de IT-afdeling veel tijd kwijt aan beheer en onderhoud. Zodoende besloot Aquacombi om het anders te gaan doen en de werkplekken opnieuw in te richten.

Oplossing

Vanwege het innovatieve karakter van het bedrijf ging Aquacombi op zoek naar het nieuwste van het nieuwste. Al gauw werd de keus gemaakt om met 5GHz draadloze toetsenborden en muizen te gaan werken. Naast dat dit ervoor zorgt dat medewerkers meer ruimte hebben op en rondom hun bureau, geeft het ook een strakke en opgeruimde indruk. Ook besloot het bedrijf om geheel vanuit de cloud te gaan werken door middel van een Chromebox met Chrome OS. Google verzorgt alle updates, waardoor Aquacombi geen tijd meer kwijt is aan beheer en onderhoud.

Het langst is gezocht naar geschikte displays, omdat die van grote invloed zijn op de productiviteit en de kwaliteit van de werkplek van de medewerkers. Nadat een aantal medewerkers de kans kregen om een paar displays uit te proberen, viel de keus al gauw op de nieuwe LG UltraWide displays (LG 34UC87). Naast de rustige kijkhoek, goede beeldkwaliteit en het formaat, zorgt het gebogen scherm voor een prettige kijkervaring en geeft het ook nog eens een luxe indruk. Bovendien bieden de displays de mogelijkheid om het beeld op te splitsen in meerdere vensters en zijn ze makkelijk in hoogte te verstellen, zodat medewerkers de werkplek naar de eigen behoefte in kunnen richten.

Voordeel

Vanwege deze nieuwe manier van werken vanuit de cloud is het bedrijf minder geld kwijt aan bijvoorbeeld IT-licenties, e-mailbeheer en zelfs de server kon op de schop. De IT-afdeling kan zich hierdoor volledig richten op het ontwikkelen van software. Bovendien merkt het bedrijf dat medewerkers een stuk productiever zijn. Daarnaast zijn niet alleen medewerkers, maar ook (potentiële) klanten die binnenkomen erg te spreken zijn over de nieuwe werkplekken.

“We zijn erg tevreden met de nieuwe werkplekken”, zegt Simon Dijkstra van Aquacombi. ”Naast dat we flinke slagen hebben gemaakt wat betreft efficiëntie en productiviteit, merken we nu al de kosten die we besparen op basis van de investeringen die we hebben gedaan in onze nieuwe werkwijze. Bovendien hebben we bewust gekozen voor merken als LG Electronics omdat deze displays passen bij ons product en imago. Binnen ons bedrijf besteden we veel aandacht aan details en kwaliteit. Dit zie je nu meteen als je ons bedrijf binnenloopt.”


LG UltraWide Displays bij Aquacombi
...

Deel dit:

Producten

 • Hotel TV

  Hotel TV

  In de hospitalitybranche draait het om gastvrijheid. LG Pro: Centric Hotel TV’s dragen hieraan bij. Pro: Centric is een uniek broadcasting platvorm dat het mogelijk maakt op elke hotelkamer een experience te creëren.

  Lees verder

 • Klimaat

  Klimaat

  LG Electronics maakt het mogelijk met energiebesparende klimaatsystemen. Niet te warm, niet te koud en aanpasbaar naar ieders wens.

  Lees verder

 • Ledverlichting

  LED verlichting

  Met ledverlichting van LG creëert u een prettige lichtinval, aanpasbaar aan het soort gebruik. Van feller licht in een kantoor tot sfeervol licht in een hotelkamer. 

   

 • Displays

  Displays

  Met een beeldscherm kunt u meer doen dan alleen beelden afspelen. LG biedt videowalls met veel interactieve mogelijkheden.

  Lees verder

 • Zonnepanelen

  Solar

  Zonnepanelen van LG zijn van de best mogelijke kwaliteit. Elk zonnepaneel heeft een Temperatuurschommelingstest Vocht-warmtetest doorstaan. 

   

Referenties

  • Hotel De Hallen
  Watergekoelde LG Warmtepomp voor hotel De Hallen

  De voormalige tramremise, een rijksmonument uit het begin van de 20e eeuw in Amsterdam West, is getransformeerd tot De Hallen. Een prachtig multifunctioneel complex van lange loodsen. Zo zijn er een bioscoop, een bibliotheek, studio’s, werkplaatsen en horeca, waaronder een hotel met 50 kamers. Het pand behoort tot het belangrijkste industriële erfgoed van Amsterdam. Hotel De Hallen heeft de industriële look van de oude tramremise dan ook behouden: urban vintage met een rauw randje. 

   

  • Proximus kiest voor 98” LG displays met een 4K resolutie in hun vergaderzalen
  Proximus kiest voor 98” LG displays met een 4K resolutie in hun vergaderzalen
  In diverse grote vergaderzalen van Proximus is er gekozen voor de LG displays van 98 inch. Deze prachtige schermen voldoen aan alle wensen en eisen van de gebruikers. De 4K resolutie zorgt voor een zeer scherpe weergave van de beelden.
  • Hard Rock Café Amsterdam
  Klimaat in Hardrock Café Amsterdam perfect geregeld door LG
  Hardrock Café Amsterdam kiest voor de zekerheid van een super de luxe klimaatoplossing: energiezuinig, geluidsarm met een perfect design voor een prima prijs.
Privacy Policy