LG UltraWide Displays bij Aquacombi

Aquacombi kiest voor nieuwe manier van werken met displays van LG

21-03-2016

Location:

Pasteurweg 14
8503 AB Joure
www.aquacombi.nl

Solution:

LG UltraWide Displays


 

 

Achtergrond

Het familiebedrijf Aquacombi is een Nederlandse specialist op het gebied van waterontharding voor de particuliere en zakelijke markt. Broer en zus Simon en Esther Dijkstra vormen samen met een team van specialisten één van de snelst groeiende familiebedrijven in Nederland. Het bedrijf bedient met haar waterontharders een nichemarkt en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Aquacombi is een servicegerichte onderneming en weet hiermee klanten aan zich te binden. Veel van de vaste klanten van het bedrijf zijn al sinds de oprichting in 1993 klant.

Uitdaging

Vanwege de groei die Aquacombi de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is het personeelsbestand flink toegenomen en dus ook het aantal werkplekken. Door de jaren heen is er echter een ratjetoe ontstaan wat betreft de hardware die het bedrijf in gebruik had. Medewerkers hadden bijvoorbeeld allerlei verschillende muizen, toetsenborden en displays in gebruik. Ook voldeden sommige werkplekken niet langer aan de wensen van het bedrijf. Zo gebruikten medewerkers twee displays naast elkaar, maar dit werkte niet optimaal. De medewerkers zouden gebaat zijn met displays van een groter formaat die het beeld in hoge resolutie weer kan geven. Ook was de IT-afdeling veel tijd kwijt aan beheer en onderhoud. Zodoende besloot Aquacombi om het anders te gaan doen en de werkplekken opnieuw in te richten.

Oplossing

Vanwege het innovatieve karakter van het bedrijf ging Aquacombi op zoek naar het nieuwste van het nieuwste. Al gauw werd de keus gemaakt om met 5GHz draadloze toetsenborden en muizen te gaan werken. Naast dat dit ervoor zorgt dat medewerkers meer ruimte hebben op en rondom hun bureau, geeft het ook een strakke en opgeruimde indruk. Ook besloot het bedrijf om geheel vanuit de cloud te gaan werken door middel van een Chromebox met Chrome OS. Google verzorgt alle updates, waardoor Aquacombi geen tijd meer kwijt is aan beheer en onderhoud.

Het langst is gezocht naar geschikte displays, omdat die van grote invloed zijn op de productiviteit en de kwaliteit van de werkplek van de medewerkers. Nadat een aantal medewerkers de kans kregen om een paar displays uit te proberen, viel de keus al gauw op de nieuwe LG UltraWide displays (LG 34UC87). Naast de rustige kijkhoek, goede beeldkwaliteit en het formaat, zorgt het gebogen scherm voor een prettige kijkervaring en geeft het ook nog eens een luxe indruk. Bovendien bieden de displays de mogelijkheid om het beeld op te splitsen in meerdere vensters en zijn ze makkelijk in hoogte te verstellen, zodat medewerkers de werkplek naar de eigen behoefte in kunnen richten.

Voordeel

Vanwege deze nieuwe manier van werken vanuit de cloud is het bedrijf minder geld kwijt aan bijvoorbeeld IT-licenties, e-mailbeheer en zelfs de server kon op de schop. De IT-afdeling kan zich hierdoor volledig richten op het ontwikkelen van software. Bovendien merkt het bedrijf dat medewerkers een stuk productiever zijn. Daarnaast zijn niet alleen medewerkers, maar ook (potentiële) klanten die binnenkomen erg te spreken zijn over de nieuwe werkplekken.

“We zijn erg tevreden met de nieuwe werkplekken”, zegt Simon Dijkstra van Aquacombi. ”Naast dat we flinke slagen hebben gemaakt wat betreft efficiëntie en productiviteit, merken we nu al de kosten die we besparen op basis van de investeringen die we hebben gedaan in onze nieuwe werkwijze. Bovendien hebben we bewust gekozen voor merken als LG Electronics omdat deze displays passen bij ons product en imago. Binnen ons bedrijf besteden we veel aandacht aan details en kwaliteit. Dit zie je nu meteen als je ons bedrijf binnenloopt.”


LG UltraWide Displays bij Aquacombi
...

Deel dit:

Producten

 • Hotel TV

  Hotel TV

  In de hospitalitybranche draait het om gastvrijheid. LG Pro: Centric Hotel TV’s dragen hieraan bij. Pro: Centric is een uniek broadcasting platvorm dat het mogelijk maakt op elke hotelkamer een experience te creëren.

  Lees verder

 • Klimaat

  Klimaat

  LG Electronics maakt het mogelijk met energiebesparende klimaatsystemen. Niet te warm, niet te koud en aanpasbaar naar ieders wens.

  Lees verder

 • Ledverlichting

  LED verlichting

  Met ledverlichting van LG creëert u een prettige lichtinval, aanpasbaar aan het soort gebruik. Van feller licht in een kantoor tot sfeervol licht in een hotelkamer. 

   

 • Displays

  Displays

  Met een beeldscherm kunt u meer doen dan alleen beelden afspelen. LG biedt videowalls met veel interactieve mogelijkheden.

  Lees verder

 • Zonnepanelen

  Solar

  Zonnepanelen van LG zijn van de best mogelijke kwaliteit. Elk zonnepaneel heeft een Temperatuurschommelingstest Vocht-warmtetest doorstaan. 

   

Referenties

  • Hilton Hotel Amsterdam
  Hilton Amsterdam kiest LG LED Full HD Procentric Smart IP
  Het Hilton Amsterdam is een wereldwijd begrip. Het hotel is beroemd vanwege John Lennon’s en Yoko Ono’s bed-in voor vrede in 1969. Zeven dagen lang stonden ze hier, liggend in bed, de internationale pers te woord over het thema ‘vrede’. En dat terwijl ze op huwelijksreis waren. Nog steeds komen mensen van over de hele wereld naar het Hilton om hét hotel van John en Yoko te zien. Maar vooral om te genieten van een prettige omgeving. Alle 271 kamers en suites zijn comfortabel, modern en luxueus. Het is een geliefd hotel bij zakenmensen, maar ook toeristen weten het Hilton goed te vinden. Het hotel ligt namelijk gunstig: vlakbij het museumkwartier, de PC Hoofdstraat en het zakelijke district.
  • Welkom in de wereld van narrowcasting bij See Buy Fly
  Welkom in de wereld van narrowcasting bij See Buy Fly
  Neem de tijd om de See Buy Fly winkels achter de paspoortcontrole te ontdekken voor je vlucht vertrekt en bekijk de aanbiedingen op schermen van Gauddi. Schiphol is en blijft een indrukwekkende omgeving met alle drukte van aankomende en vertrekkende passagiers, maar is ook de ideale omgeving om eens flink te shoppen. 
  • Klimaatsysteem in bedrijfspand Jacobs Elektro Groep
  LG past prima in ‘groene’ ideologie van Jacobs Elektro Groep
  De medewerkers van Jacobs Elektrotechniek leveren en installeren onder meer zonnepanelen en systemen waarmee de energiekosten en de CO2 uitstoot sterk verminderen. Niet meer dan logisch dus dat voor een energiezuinig LG-klimaatsysteem is gekozen. 
Privacy Policy