Ga naar hoofdinhoud

Als zelfs het kleinste detail ertoe doet

De LG UltraFineTM Display OLED Pro is speciaal ontworpen voor de professionele creatieveling

Filmmakers, grafische ontwerpers, designers: stuk voor stuk professionals waarvoor het belangrijk is dat elk detail klopt. Ze streven allemaal elke dag opnieuw naar perfectie en daarvoor hebben ze uiteraard de juiste tools nodig. Bij LG vinden zij met de LG UltrafineTM Display OLED Pro de ideale partner voor hun volgende meesterwerken.

Haarfijne beeldkwaliteit en het meest accurate kleurenpalet; dat is waar ontwerpers die elke dag weer met beeldmateriaal aan de slag gaan, naar op zoek zijn. LG ontwikkelde daarom de UltrafineTM Display OLED Pro. Een 32 inch scherm met exact de juiste kleuren en daardoor een upgrade voor elke studio of montageruimte, waarmee precisiewerk kinderspel wordt.

De meest accurate kleuren

Eén van de belangrijkste vereisten voor professionals uit de grafische wereld, is het reproduceren van de juiste kleuren. Op dat vlak biedt de LG UltrafineTM Display OLED Pro een reproductie van 100 procent voor de Adobe RGB kleurruimte en de DCI-P3 color space die momenteel het vaakst gebruikt wordt in de filmindustrie. De BT.2020 color space gaat nog een stap verder dan de bestaande CRT-displays en ook hier scoort de UltrafineTM Display OLED Pro met een dekkingspercentage van 73 procent erg goed. Daarnaast ondersteunt het scherm ook de PQ (Dolby Vision, ST.2084) en HLG (BT.2100) met de voornaamste HDR-formats.

Voor het verwerken van grote hoeveelheden data biedt de UltrafineTM Display OLED Pro enorm veel mogelijkheden. Via de vier 12G SDI-aansluitingen kan er snel een grote hoeveelheid aan data, zoals een 4K video, worden getransporteerd. Deze mogelijkheid verwerkt acht keer zoveel informatie als een HD-SDI en vier keer zoveel als een 3G SDI. Daarnaast heeft het toestel één USB C-poort, twee DisplayPort poorten, één HDMI-poort en drie USB A-poorten.

Dankzij Time Code Setting kunnen scènes in videobeelden tot op een honderdste van een seconde precies worden aangepast. De zoom feature maakt het mogelijk om geselecteerde delen van het beeld 2 tot 5 keer te vergroten om ze zo precies mogelijk te kunnen bijwerken. Kalibreren is met de LG UltrafineTM Display OLED Pro ook geen enkel probleem: de monitor is compatibel met de veelgebruikte Calman software en heeft met SuperSign WB ook meegeleverde kalibratiesoftware. Zowel Calman als SuperSign WB bieden de gebruikers de mogelijkheid om te kiezen uit 9/12/25 punten om het hele gebied van de monitor te kalibreren. 

Gebruiksvriendelijkheid boven alles

Naast alle technische features staat gebruiksvriendelijkheid ook bij de belangrijkste prioriteiten van de UltrafineTM Display OLED Pro. Aangezien een grote monitor zoals deze vaak op afstand gebruikt wordt, is het control pad van essentieel belang. Dankzij de Web API kan elk type control pad dat voor het bewerken van beeldmateriaal gebruikt wordt, aan de UltrafineTM Display OLED Pro gekoppeld worden. Met de Audio Level Meter kan ook het geluid eenvoudig worden bijgesteld.

De strakke ‘one pole flat stand’ zorgt ervoor dat het scherm met een dikte van slechts 63,9 mm weinig plek inneemt op een bureau of tafel, maar het kan ook eenvoudig aan de muur gemonteerd worden. Er zijn ook tien user-set profielen beschikbaar zodat elke gebruiker zijn eigen standaardinstellingen kan terugvinden en niet telkens opnieuw hoeft te configureren. “De LG UltrafineTM Display OLED Pro is een nieuw staaltje van vakmanschap”, zegt Alex Drost, Key Accountmanager Business Solutions bij LG Electronics Benelux. “Het voldoet aan alle veeleisende criteria van monteurs, fotografen en designers en het ziet er erg strak uit. Als het op de details aankomt, zit je met deze monitor zonder meer goed.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG