Meetings met gemak dankzij de LG One:Quick Share
Meetings met gemak dankzij de LG One:Quick Share
Eén knopje vervangt alle onhandige kabels
Met LG One:Quick Share zijn geknoopte kabels verleden tijd. Het eenvoudige apparaat – dat in elke broekzak past – maakt het mogelijk om foto’s, tekst, video’s’ en presentaties met één druk op de knop te delen op een display. Zo wordt meetings organiseren plots een stuk eenvoudiger.
Ooit eens een presentatie niet kunnen afspelen omdat de juiste kabels niet aanwezig waren? Of dat de meeting stopt omdat iemand anders in de vergadering het scherm wil delen en kabels doorgegeven moeten worden? Het gebeurt bij bijna ieder bedrijf wel eens. Met LG One:Quick Share doen die problemen zich niet langer meer voor. Binnen enkele seconden worden meerdere schermen op één display gedeeld, met één druk op de knop.
Content delen zonder ontvanger
Starten met de One:Quick Share is simpel. De dongel hoeft maar één keer met een LG Signage-display verbonden worden via een USB-aansluiting (2.0 Type A). Na de auto-pairing kan de dongel weer losgetrokken worden. Het device is nu gekoppeld aan het scherm. Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi in LG Signage en de SoftAp-functie staat ieder device na een korte set-up in verbinding met het display.
Door de dongel zo nu en dan met een laptop of pc te verbinden, installeert de One:Quick Share monitoring-software automatisch. Zodra dat gebeurd is, kan met één druk op de knop van de dongel de inhoud van het scherm op het display gedeeld worden. Daar komen geen kabels of stopcontacten aan te pas. Eén LG Signage-beeldscherm kan met vier dongels tegelijk in verbinding staan, en dus kunnen er ook vier laptopschermen op het display worden getoond. Met de knop kan vliegensvlug worden overgeschakeld van het ene naar het andere scherm.
Scherminstellingen vanaf laptop beheren
De organisator van de meeting kan met admin-privileges de gedeelde schermen op het display beheren. Hij of zij kan bepalen wat de volgorde van de split screens is en welke aangesloten schermen wel of niet gedeeld worden. Ook de standaardinstellingen van LG Signage zijn vanaf een laptop te bedienen. Het volume, de beeldmodus, auto-bright en meer kunnen vanaf de vergadertafel worden bijgesteld – zonder dat iemand aan het scherm hoeft te zitten of een afstandsbediening moet zoeken. Die mogelijkheden zitten allemaal in de One:Quick Share-monitoringsoftware.
“Vergaderingen verlopen een stuk efficiënter met de juiste tools”, zegt Yvo Rijnders, Key Accountmanager bij LG. “Dat hebben we de afgelopen maanden allemaal kunnen ondervinden. De LG One:Quick Share-dongels zijn klein van formaat maar maken een groot verschil. Doordat je niet langer met allerlei kabels werkt, of van laptop moet wisselen als iemand anders iets wil presenteren, nemen meetings minder tijd in beslag. Een win voor iedereen binnen het bedrijf.”
LG’s MicroLED-technologie ontvangt hoogste presidentiële award op Int’l Light Convergence Expo 2021
LG’s MicroLED-technologie ontvangt hoogste presidentiële award op Int’l Light Convergence Expo 2021
Innovatie maakt nieuwe mogelijkheden voor microLED-displays mogelijk met verbeterde beeldkwaliteit, diepere zwarttinten en aanpassingsmogelijkheden
LG's microLED-technologie ontving de Presidentiële Award tijdens de International Light Convergence EXPO 2021 in oktober 2021 in Zuid-Korea. LG ontwikkelde een nieuwe toepassingsmethode waarmee de RGB-chips rechtstreeks op het glazen Thin Film Transistor (TFT)-moederbord worden overgezet in plaats van op de traditionele printplaat. Daarmee tilt het de technologie naar een nieuw niveau. Deze innovatie van LG opent de deuren voor nieuwe mogelijkheden dankzij beelden in hoge resolutie met zwarttinten die dieper en realistischer zijn.
MicroLED biedt een verbluffende beeldkwaliteit met buitengewone helderheid en contrast. Daarnaast is de technologie zelf-emitterend, waarbij het gebruik maakt van kleine LEDs. LG’s bekroonde microLED-technologie biedt levendige en accurate kleuren, en diepe zwarttinten, voor een adembenemende kijkervaring. Het modulaire ontwerp van het veelzijdige display geeft de consument de mogelijkheid om het schermformaat aan te passen aan de gewenste ruimtes en voorkeuren. Het geheel wordt verpakt in een frameless design zodat het naadloos geïntegreerd kan worden in wanden en het interieur.
De International Light Convergence EXPO vertegenwoordigt elk jaar ongeveer 200 organisaties die verspreid over 500 stands de meest recente ontwikkelingen tonen op het gebied van geavanceerde LED-, OLED-, infobord- en verlichtingstechnologieën. Elk jaar organiseren het Zuid-Koreaanse ministerie van handel, industrie en energie en het Korea Trade-Investment Promotion Agency de Government Award Ceremony, die belangrijke bijdrages aan de verdere ontwikkeling van LED en OLED bekroont.
“LG is verheugd dat het ook deze keer weer kan deelnemen aan deze expo, en buitengewoon vereerd dat het deze erkenning voor innovaties op het vlak van MicroLED-technologie mag ontvangen”, zegt Paik Ki-mun, Senior Vice President en hoofd van de Information Display-divisie van LG Electronics Business Solutions Company. “We zijn bijzonder enthousiast over de technologie van deze microLED-producten. Als innovator, maar ook als producent.”
Dankzij zijn geavanceerde technologie en expertise op productievlak onthulde LG in 2020 zijn eerste microLED-product. Daarmee werd de wereldwijde reputatie als displayinnovator verder versterkt. LG’s eerste microLED-display, LG MAGNIT, combineert de ultieme beeldkwaliteit en helderheid met de toonaangevende technologieën van het bedrijf.
De videoconferentie, here to stay
De videoconferentie, here to stay
LG ontwikkelde de alles-in-één-oplossing voor online meetings
We werken vandaag de dag anders dan een jaar geleden en de ontwikkelingen die daarbij komen kijken, groeien alleen maar verder door. Videoconferenties zullen een belangrijk onderdeel van een heleboel banen blijven uitmaken. Een tool die zo’n online meeting geruisloos en vlot in goede banen leidt, is een must voor elk ambitieus bedrijf. LG komt met de oplossing.
De digitalisering was al volop aan de gang, maar bedrijven hebben hun efficiëntie en productie van digitalisatie het afgelopen jaar aanzienlijk verhoogd. De pandemie heeft dus in een korte termijn voor een gigantische stroomversnelling gezorgd. Om up and running te blijven moest er vrij plots op afstand overlegd kunnen worden, maar ook data en applicaties moesten beschikbaar zijn voor medewerkers die in hun eigen woonkamer, keuken of slaapkamer hun werkzaamheden uitvoerden.
Bedrijven gooiden hun werkomgeving massaal om, op basis van de nieuwe behoeften. Het implementeren van digitale technologie was de eerste stap: cloud, AI, VR/AR en IoT werden ineens leidend. Ook de werkvloer onderging een metamorfose: wat tot voor de coronacrisis een werkplek was waar iedereen zijn eigen bureau had, veranderde in een hybride werkomgeving waar vooral ruimte nodig is voor overleg en samenwerken in groepsverband. Tot slot werden ook de afspraken met de werknemers herzien en aangepast aan het flexibele werken dat ondertussen al helemaal ingeburgerd is in de huidige manier van werken.
Alleen moet je natuurlijk nog wel kunnen overleggen, samenwerken en zaken met elkaar afstemmen, zoals bijvoorbeeld een jaarplan bespreken in teamverband. Hier komt een videocall en videoconferentie om de hoek kijken. Meetings verhuisden naar kanalen zoals Webex, Zoom, Teams en Google Hangouts die het aantal gebruikers zagen ontploffen. Onderzoekbureaus berekenden dat in 2020 maar liefst 6 op de 10 meetings nog face-to-face plaatsvonden. Voorspellingen zeggen dat tegen 2024 nog maar 1 op de 4 meeting fysiek zal plaatsvinden.
De voordelen van videocalls en -conferenties zijn welbekend en van toepassing op alle sectoren. Werknemers verliezen minder tijd doordat ze sneller kunnen handelen en niet (of minder lang) onderweg zijn. Bedrijven sparen geld uit omdat ze kosten kunnen besparen: alleen al aan reiskosten sparen bedrijven tot 30 procent uit.
Het mag duidelijk zijn dat videocalls en -conferenties vandaag al een belangrijk gegeven zijn in onze bedrijfswereld en dat ze in de toekomst alleen maar aan belang zullen winnen. LG ontwikkelde daarom LG One:Quick Works, een all-in-one videoconferentie-oplossing. “Heel wat bedrijven werken nog met een aaneenschakeling van toestellen om een videoconferentie in goede banen te leiden”, zegt Yvo Rijnders, Accountmanager Key Account, bij LG Electronics. “Dat is nergens meer voor nodig. De LG One:Quick Works is één van de meest complete en eenvoudige oplossingen op de markt. Een 55 inch-scherm dat letterlijk alles heeft om online meetings in welke omvang van grootte (aantal deelnemers) dan ook, vlekkeloos te laten verlopen.”
LG One:Quick Works heeft het allemaal: een ingebouwde microfoon, camera, speakers, whiteboard, schrijf- en opnameopties. Het stoeien met bijkomende apparatuur of het binnenrollen van een whiteboard of flipchart, is niet langer noodzakelijk. LG One:Quick Works komt door al die functionaliteiten ook tot zijn recht in iedere omgeving, van retail tot healthcare en corporate, tot overheid en onderwijs.