Ga naar hoofdinhoud

LG presenteert laatste innovaties in ID showroom

LG Cinema LED scherm 'LG Miraclass' brengt meeslepende kijkervaring naar theaters

De kunst van display gebruik in musea

Wat is het belang van toekomstbestendige Hotel-TV’s voor de hospitality branche?

Digital signage is een onmisbare partner binnen de retail

Opvallen doe je zo: Curved LED

Het verbeteren van de totale hotelbeleving met behulp van LG Hotel-TV en klimaatsystemen

Supplying exceptional guest satisfaction, long-term customer relationships and future-proof solutions for modern hospitality

Alle ogen op de trends in LED displays voor de komende jaren

Product in de spotlight: LG Hotel TV & Pro:Centric

Product in de spotlight: LG Hotel TV & Pro:Centric

Hospitality draait om de beleving van de gast. Daarom is het in deze branche cruciaal om voor gasten het ideale verblijf mogelijk te maken. Niet alleen bij de entree, maar zeker ook in de hotelkamer. Zodoende werkt LG Business Solutions nauw samen met partners en providers om oplossingen op maat voor hotels te realiseren. Dat kan in de vorm van hoogwaardige beeldschermen met optimale kijkervaring (LG Hotel TV), of met behulp van ondersteunende software (LG WebOS & Pro:Centric). Het beste is: deze twee oplossingen zijn ook met elkaar te combineren om de ultieme hotelervaring te leveren.

Persoonlijk en lokaal

Met de zakelijke tv-oplossingen van LG kan er op een eenvoudige en gemakkelijkere manier, op maat gemaakte inhoud voor uw gasten getoond worden. Denk aan gepersonaliseerde welkomstboodschappen, volledig afgestemde kanalen en persoonlijke aanbiedingen vanuit het restaurant of de wellnessruimte – gekoppeld aan het bestaande CMS. Dit verbetert de hotelervaring van gasten dankzij de combinatie van een LG hospitality tv-toestel met Pro:Centric beheer en geïntegreerde data. Alle hospitality tv-toestellen zijn daarnaast UHD en voorzien van het LG-besturingssysteem WebOS.

De gepersonaliseerde content in de hotelkamer maakt het eveneens mogelijk om lokale evenementen en ondernemers onder de aandacht te brengen. Het maakt de weg vrij voor een interessant community- en verdienmodel. Want door advertentieruimte te reserveren voor organisaties die aansluiten bij de hotelbeleving, ontdekken hotelgasten meer van de omgeving. Tegelijkertijd verdienen hoteliers sneller hun investering terug terwijl ze een lokale community opbouwen.

Volledig in lijn met de moderne tijd

De keuze voor de combinatie van LG Hotel TV en Pro:Centric draagt ook bij aan de algehele duurzaamheid van hotels. Dat kan een grote uitdaging vormen binnen de sector, waarbij ogenschijnlijk alledaagse zaken gauw over het hoofd worden gezien. Als het aankomt op belangrijke informatie, waaronder telefoonnummers, wordt dit vaak nog via papieren overzichten gepresenteerd. Niet alleen zijn deze fysieke elementen na een paar verblijven aan vervanging toe; het up-to-date houden van alle informatie is een tijdrovende klus en kost veel papier.  

Met Pro:Centric is alle benodigde informatie direct via LG Hotel TV in de hotelkamer terug te vinden. Daardoor zien hotelgasten de nodige details in de hoogste resolutie terwijl ze zoeken welk nummer ze moeten bellen voor vragen over hun reservering. Ook andere informatie, zoals het meest recente dinermenu, is via het beeldscherm direct zichtbaar. En eventuele wijzigingen zijn, net als updates, centraal te regelen. Dat scheelt een hoop kilometers om per hotelkamer wijzigingen door te voeren.

Eenvoudig, veilig én volgens de huisstijl

De jarenlange expertise van LG zorgt er daarnaast voor dat LG Pro:Centric is voorzien van een groot aantal standaard slimme features die het verblijf van gasten veraangenamen – en medewerkers veel tijd besparen. Denk aan het veilig streamen van eigen content tijdens het verblijf, waarna alle inloggegevens van de gast automatisch worden gewist tijdens het uitchecken. Maar ook het snel aanpassen van actuele informatie of berichtgeving behoort tot de voordelen.

Eveneens is het met behulp van LG Pro:Centric mogelijk om de complete uitstraling van de beeldschermen in de hotelkamers aan te passen aan de overkoepelende huisstijl. Het is zelfs een optie om in totaal drie verschillende uitstralingen op één server te laten draaien. Dit opent deuren voor hyperpersonalisatie op basis van verschillende doelgroepen binnen het gastenbestand van hotels. Pro:Centric is zodoende het meest geavanceerde (IP)TV-beheerplatform dat beschikbaar is op de markt.

“Hotels zijn op zoek naar een totaaloplossing en dat is wat we met LG Hotel TV en Pro:Centric bieden om de beleving van hotelgasten nog verder te stroomlijnen”, vertelt Jan Willem Blok, Business Development Manager bij LG. “Het levert niet alleen voordelen voor hotelgasten op, maar juist ook voor hotels en het personeel. Zij hebben minder omkijken naar de apparatuur en kunnen alles vanaf één punt gemakkelijk regelen. Tegelijkertijd blijft alle content actueel en kan de lokale gemeenschap actief worden betrokken binnen de hotelcommunity. Een win voor iedereen.”

LG en Blackdove leveren digitale kunstbelevingen naadloos op LG LED-signage

LG Electronics (LG) gaat een wereldwijde samenwerking aan met het Amerikaanse Blackdove om naadloze digitale kunstervaringen te leveren op LG's geavanceerde digital signage-displays.

Door software en kunst van Blackdove's digitale kunstgalerie en NFT-platform (non-fungible token) te integreren, bied de hoogwaardige display-oplossing van LG een gemakkelijke manier om digitale kunst te presenteren. 

LG en Userful bieden softwaregedefinieerde AV-over-IP-oplossing voor bedrijven

LG Electronics Business Solutions Europe en het Canadese softwarebedrijf Userful introduceren een end-to-end, softwaregedefinieerde AV-over-IP-oplossing.

LG Electronics Business Solutions Europe en het Canadese softwarebedrijf Userful introduceren een end-to-end, softwaregedefinieerde AV-over-IP-oplossing.

Product in de spotlight: Ultra-HD Large Screen Signage Display

Product in de spotlight: Ultra-HD Large Screen Signage Display

Grootformaat beeldschermen zijn niet langer exclusieve apparaten die alleen bij grote settings inzetbaar zijn. Ook in winkels, kleine meeting rooms, grote vergaderzalen, publieke ruimtes – en zelfs musea – zijn steeds meer signage displays te vinden. Gebruikers vragen om de kwaliteit van een compactere televisie op billboardformaat, en LG werkt er continu hard aan om aan die wens te voldoen.

Met de Large Screen Signage Displays uit de UM5J-series presenteert LG de nieuwe kwaliteitsstandaard voor grote signage-oplossingen. Met Ultra-HD beeldkwaliteit, een gemiddelde helderheid van 500 Nit (400 Nit in eco-modus) en twee ingebouwde 10 Watt-speakers, combineert het 110” (279 centimeter) model het kijkcomfort van televisies uit het hogere segment met de grandeur en het bereik van een videowall.

Strak design
Een grote videowall bestond in het verleden uit een combinatie van meestal vier kleinere displays. Hierdoor ontkwam je als klant niet aan een schermrand die, hoe klein ook, het beeld in het midden met een kruis doorbrak. Het 110” UM5J-display vervangt vier 55 inch-schermen, zonder dat kijkers die rand ervaren. Het resultaat? Eén onderbroken videowall.

Zelfs aan de zijkanten zien kijkers amper een frame: de strakke zwarte rand is minder dan anderhalve centimeter dik. Hierdoor kunnen kijkers zich alleen maar concentreren op datgene wat er écht toe doet: de signage. Zonder concessies. Ze zullen zelfs niet het gevoel hebben naar een scherm te kijken. Want met een dikte van 99mm lijkt het scherm bijna over de muur te lopen.

Connectiviteit en gebruiksgemak
“De eisen die gebruikers aan een videowall of een andere signage-oplossing stellen veranderen continu”, zegt Michel Houtzager, Sales Manager bij LG. “Voor het ontwerp van de UM5J-series wilden we dan ook zeker weten dat de schermen geschikt waren voor alle gebruikers, onder alle omstandigheden.”

“Tevens zijn de schermen door hun enorme scherpte en helderheid, en de toevoeging van kraakheldere audio, geschikt voor elke meeting- of conferentiezaal. Met de UM5J-series zetten we een nieuwe standaard voor indoor digital signage.”

Product in de spotlight: All-in-one LED

Product in de spotlight: All-in-one LED

Alles wat je nodig hebt in één scherm

De opkomst van LED video wall displays is niet meer te stoppen. Je ziet ze overal: langs de snelweg, in winkel etalages, bij evenementen, in publieke ruimtes en in hotel lobby’s. En sinds kort zie je ze ook steeds vaker als presentatie oplossing in auditoria en vergaderruimtes.

De ontwikkeling van de deze technologie heeft dan ook niet stilgestaan. Zo is de kijkafstand naar het scherm steeds korter geworden door de introductie van de fijnmazige pixel pitch (afstand tussen de pixels). Hierdoor worden details en kleuren nog beter zichtbaar en is het installeren en instellen van een LED videowall steeds makkelijker geworden.

Het complete plaatje

De LG All-in-one Essential-serie is hiervan het perfecte voorbeeld. Met een beelddiagonaal van 136 inch (345 cm), een hoge (FHD) resolutie, uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit, een geïntegreerde controller met intuitieve software én veel accessoires is dit dé nieuwe eye-catcher in iedere ruimte.

Het opbouwen en installeren van de display bestaat uit een aantal eenvoudige stappen en wordt uitgebreid beschreven in de meegeleverde instructies. Instellen en configureren is al vooraf gedaan. Dus stroomkabel aansluiten en de klus is geklaard. Het scherm kan ook op een verrijdbaar onderstel worden gemonteerd (deze wordt niet meegeleverd) en beschikt over een groot aantal slimme functionaliteiten en software applicaties. Zo is het energieverbruik eenvoudig te monitoren en minimaliseren en gaat het scherm automatisch in stand-by modus wanneer er geen activiteit wordt gemeten.

Puur en duurzaam kijkplezier

“Het beeldformaat van 136 inch is tevens een duurzamere keuze”, vertelt Ben Moors, Business Development Manager LED bij LG Electronics Benelux. “Door dit formaat in ons productieproces aan te houden, hebben we bijvoorbeeld minder materialen en energie nodig. Een win-win voor iedereen.” De All-in-one serie is een echte alleskunner die niet alleen ongeëvenaarde beeldkwaliteit vanuit iedere kijkhoek levert, maar ook uitblinkt in functionaliteit en duurzaamheid.

Meetings met gemak dankzij de LG One:Quick Share

Meetings met gemak dankzij de LG One:Quick Share

Eén knopje vervangt alle onhandige kabels

Met LG One:Quick Share zijn geknoopte kabels verleden tijd. Het eenvoudige apparaat – dat in elke broekzak past – maakt het mogelijk om foto’s, tekst, video’s’ en presentaties met één druk op de knop te delen op een display. Zo wordt meetings organiseren plots een stuk eenvoudiger.

Ooit eens een presentatie niet kunnen afspelen omdat de juiste kabels niet aanwezig waren? Of dat de meeting stopt omdat iemand anders in de vergadering het scherm wil delen en kabels doorgegeven moeten worden? Het gebeurt bij bijna ieder bedrijf wel eens. Met LG One:Quick Share doen die problemen zich niet langer meer voor. Binnen enkele seconden worden meerdere schermen op één display gedeeld, met één druk op de knop.

Content delen zonder ontvanger

Starten met de One:Quick Share is simpel. De dongel hoeft maar één keer met een LG Signage-display verbonden worden via een USB-aansluiting (2.0 Type A). Na de auto-pairing kan de dongel weer losgetrokken worden. Het device is nu gekoppeld aan het scherm. Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi in LG Signage en de SoftAp-functie staat ieder device na een korte set-up in verbinding met het display.

Door de dongel zo nu en dan met een laptop of pc te verbinden, installeert de One:Quick Share monitoring-software automatisch. Zodra dat gebeurd is, kan met één druk op de knop van de dongel de inhoud van het scherm op het display gedeeld worden. Daar komen geen kabels of stopcontacten aan te pas. Eén LG Signage-beeldscherm kan met vier dongels tegelijk in verbinding staan, en dus kunnen er ook vier laptopschermen op het display worden getoond. Met de knop kan vliegensvlug worden overgeschakeld van het ene naar het andere scherm.

Scherminstellingen vanaf laptop beheren

De organisator van de meeting kan met admin-privileges de gedeelde schermen op het display beheren. Hij of zij kan bepalen wat de volgorde van de split screens is en welke aangesloten schermen wel of niet gedeeld worden. Ook de standaardinstellingen van LG Signage zijn vanaf een laptop te bedienen. Het volume, de beeldmodus, auto-bright en meer kunnen vanaf de vergadertafel worden bijgesteld – zonder dat iemand aan het scherm hoeft te zitten of een afstandsbediening moet zoeken. Die mogelijkheden zitten allemaal in de One:Quick Share-monitoringsoftware.

“Vergaderingen verlopen een stuk efficiënter met de juiste tools”, zegt Yvo Rijnders, Key Accountmanager bij LG. “Dat hebben we de afgelopen maanden allemaal kunnen ondervinden. De LG One:Quick Share-dongels zijn klein van formaat maar maken een groot verschil. Doordat je niet langer met allerlei kabels werkt, of van laptop moet wisselen als iemand anders iets wil presenteren, nemen meetings minder tijd in beslag. Een win voor iedereen binnen het bedrijf.”

LG One:Quick Works: onbeperkte mogelijkheden met één scherm

LG One:Quick Works: onbeperkte mogelijkheden met één scherm

Het tijdperk van de videoconferentie is definitief aangebroken. Vanuit kantoor een vergadering organiseren met enkele collega’s op locatie en een aantal van thuis uit is steeds vaker de status quo. LG One:Quick Works is daarbij dé oplossing die alle andere apparatuur overbodig maakt. Met één 55-inch scherm, waarin alles is ingebouwd, verloopt elk videogesprek altijd even soepel.

Eén enkel scherm tegen de muur hangen en iedere meeting room is klaar om videoconferenties te voeren zonder dat daar nog andere toestellen aan te pas komen. Eén stopcontact en een draadloze internetverbinding volstaan, en toch zijn er tal van mogelijkheden. De onnavolgbare beeld- en geluidskwaliteit, daar staat LG al voor bekend. Daarom zetten we de zes andere belangrijkste functionaliteiten van de LG One:Quick Works op een rijtje.

Ingebouwde microfoon, camera en luidspreker

Zoals gezegd is er daadwerkelijk geen ander toestel dan de LG One:Quick Works nodig om een videoconferentie op te zetten. De 120 graden camera is ingebouwd en klapt omwille van privacy en veiligheidsredenen automatisch dicht wanneer er geen applicatie loopt die de camera nodig heeft. De ingebouwde microfoon trackt sprekers tot op 6 meter afstand en de luidspreker zorgt ervoor dat iedereen de gesprekken met medewerkers die inbellen probleemloos kan volgen.

Rechtstreekse compatibiliteit met videoconferencing-apps

Het scherm kan onafhankelijk laptops of computers gebruikt worden om een videoconferentie op te zetten via het touchscreen of met de controller. De ingebouwde software draait op Windows OS en de interface is zeer intuïtief. Skype en LG One:Quick Remote Meeting zijn de videoconferencing-apps die vooraf zijn geïnstalleerd. Om Zoom, Microsoft Teams, Google Meet en Cisco Webex te installeren, zijn er diverse shortcuts aangemaakt. 

Draadloos informatie vanaf andere toestellen delen

Dankzij LG One:Quick Share kunnen presentaties of andere input vanop computerschermen met één druk op de dongle worden gedeeld via het LG One:Quick Works-scherm. Een beetje zoals streamen dus. Daar hoeven ook geen aansluitingen of kabels meer aan te pas te komen. Er kan input van vier mensen tegelijk gedeeld worden om de samenwerking zo productief mogelijk te maken.

Scherm is ook een whiteboard

Het scherm kan daarnaast ook eenvoudig worden opgesplitst in twee delen. Zo is er één deel waarop de collega’s die vanaf andere locaties deelnemen aan de meeting te zien zijn en aan de andere kant de agenda van de meeting. Daarop kunnen ook rechtstreeks notities worden aangebracht, bijvoorbeeld voor de notulen. Het scherm van de LG One:Quick Works is in die zin ook een whiteboard.

Instellingen niet zomaar aan te passen

Als meerdere teams de LG One:Quick Works gebruiken, is het aan te raden om standaardinstellingen in te voeren. Zo kan voorkomen worden dat de instellingen grondig door elkaar worden gegooid en de volgende gebruikers veel tijd verliezen doordat ze op zoek moeten naar de vertrouwde setup. Dankzij de admin mode kunnen deze instellingen enkel achter een login worden aangepast. Zo hoeft niemand nog te sleutelen om het scherm aan te passen. Via Setting Cloning kunnen dezelfde standaardinstellingen op meerdere toestellen in één omgeving worden doorgevoerd, allemaal om het gebruiksgemak te verhogen.

Record de volledige vergadering

Er is daadwerkelijk geen ander toestel meer nodig om een videocall op te zetten. Ook geen camera of mobiele telefoon die het gesprek opneemt om het naderhand terug te kijken. De LG One:Quick Works registreert zelf de beelden en slaat ze indien gewenst op om later terug te kunnen kijken of eventuele details op te zoeken. Het beeldmateriaal wordt uit veiligheidsoverwegingen en om het lekken van gevoelige informatie tegen te gaan enkel op locatie opgeslagen.

LG’s MicroLED-technologie ontvangt hoogste presidentiële award op Int’l Light Convergence Expo 2021

LG’s MicroLED-technologie ontvangt hoogste presidentiële award op Int’l Light Convergence Expo 2021

Innovatie maakt nieuwe mogelijkheden voor microLED-displays mogelijk met verbeterde beeldkwaliteit, diepere zwarttinten en aanpassingsmogelijkheden

LG's microLED-technologie ontving de Presidentiële Award tijdens de International Light Convergence EXPO 2021 in oktober 2021 in Zuid-Korea. LG ontwikkelde een nieuwe toepassingsmethode waarmee de RGB-chips rechtstreeks op het glazen Thin Film Transistor (TFT)-moederbord worden overgezet in plaats van op de traditionele printplaat. Daarmee tilt het de technologie naar een nieuw niveau. Deze innovatie van LG opent de deuren voor nieuwe mogelijkheden dankzij beelden in hoge resolutie met zwarttinten die dieper en realistischer zijn.

MicroLED biedt een verbluffende beeldkwaliteit met buitengewone helderheid en contrast. Daarnaast is de technologie zelf-emitterend, waarbij het gebruik maakt van kleine LEDs. LG’s bekroonde microLED-technologie biedt levendige en accurate kleuren, en diepe zwarttinten, voor een adembenemende kijkervaring. Het modulaire ontwerp van het veelzijdige display geeft de consument de mogelijkheid om het schermformaat aan te passen aan de gewenste ruimtes en voorkeuren. Het geheel wordt verpakt in een frameless design zodat het naadloos geïntegreerd kan worden in wanden en het interieur.

De International Light Convergence EXPO vertegenwoordigt elk jaar ongeveer 200 organisaties die verspreid over 500 stands de meest recente ontwikkelingen tonen op het gebied van geavanceerde LED-, OLED-, infobord- en verlichtingstechnologieën. Elk jaar organiseren het Zuid-Koreaanse ministerie van handel, industrie en energie en het Korea Trade-Investment Promotion Agency de Government Award Ceremony, die belangrijke bijdrages aan de verdere ontwikkeling van LED en OLED bekroont.

LG is verheugd dat het ook deze keer weer kan deelnemen aan deze expo, en buitengewoon vereerd dat het deze erkenning voor innovaties op het vlak van MicroLED-technologie mag ontvangen”, zegt Paik Ki-mun, Senior Vice President en hoofd van de Information Display-divisie van LG Electronics Business Solutions Company. “We zijn bijzonder enthousiast over de technologie van deze microLED-producten. Als innovator, maar ook als producent.

Dankzij zijn geavanceerde technologie en expertise op productievlak onthulde LG in 2020 zijn eerste microLED-product. Daarmee werd de wereldwijde reputatie als displayinnovator verder versterkt. LG’s eerste microLED-display, LG MAGNIT, combineert de ultieme beeldkwaliteit en helderheid met de toonaangevende technologieën van het bedrijf.

Als zelfs het kleinste detail ertoe doet

Als zelfs het kleinste detail ertoe doet

De LG UltraFineTM Display OLED Pro is speciaal ontworpen voor de professionele creatieveling

Filmmakers, grafische ontwerpers, designers: stuk voor stuk professionals waarvoor het belangrijk is dat elk detail klopt. Ze streven allemaal elke dag opnieuw naar perfectie en daarvoor hebben ze uiteraard de juiste tools nodig. Bij LG vinden zij met de LG UltrafineTM Display OLED Pro de ideale partner voor hun volgende meesterwerken.

Haarfijne beeldkwaliteit en het meest accurate kleurenpalet; dat is waar ontwerpers die elke dag weer met beeldmateriaal aan de slag gaan, naar op zoek zijn. LG ontwikkelde daarom de UltrafineTM Display OLED Pro. Een 32 inch scherm met exact de juiste kleuren en daardoor een upgrade voor elke studio of montageruimte, waarmee precisiewerk kinderspel wordt.

De meest accurate kleuren

Eén van de belangrijkste vereisten voor professionals uit de grafische wereld, is het reproduceren van de juiste kleuren. Op dat vlak biedt de LG UltrafineTM Display OLED Pro een reproductie van 100 procent voor de Adobe RGB kleurruimte en de DCI-P3 color space die momenteel het vaakst gebruikt wordt in de filmindustrie. De BT.2020 color space gaat nog een stap verder dan de bestaande CRT-displays en ook hier scoort de UltrafineTM Display OLED Pro met een dekkingspercentage van 73 procent erg goed. Daarnaast ondersteunt het scherm ook de PQ (Dolby Vision, ST.2084) en HLG (BT.2100) met de voornaamste HDR-formats.

Voor het verwerken van grote hoeveelheden data biedt de UltrafineTM Display OLED Pro enorm veel mogelijkheden. Via de vier 12G SDI-aansluitingen kan er snel een grote hoeveelheid aan data, zoals een 4K video, worden getransporteerd. Deze mogelijkheid verwerkt acht keer zoveel informatie als een HD-SDI en vier keer zoveel als een 3G SDI. Daarnaast heeft het toestel één USB C-poort, twee DisplayPort poorten, één HDMI-poort en drie USB A-poorten.

Dankzij Time Code Setting kunnen scènes in videobeelden tot op een honderdste van een seconde precies worden aangepast. De zoom feature maakt het mogelijk om geselecteerde delen van het beeld 2 tot 5 keer te vergroten om ze zo precies mogelijk te kunnen bijwerken. Kalibreren is met de LG UltrafineTM Display OLED Pro ook geen enkel probleem: de monitor is compatibel met de veelgebruikte Calman software en heeft met SuperSign WB ook meegeleverde kalibratiesoftware. Zowel Calman als SuperSign WB bieden de gebruikers de mogelijkheid om te kiezen uit 9/12/25 punten om het hele gebied van de monitor te kalibreren. 

Gebruiksvriendelijkheid boven alles

Naast alle technische features staat gebruiksvriendelijkheid ook bij de belangrijkste prioriteiten van de UltrafineTM Display OLED Pro. Aangezien een grote monitor zoals deze vaak op afstand gebruikt wordt, is het control pad van essentieel belang. Dankzij de Web API kan elk type control pad dat voor het bewerken van beeldmateriaal gebruikt wordt, aan de UltrafineTM Display OLED Pro gekoppeld worden. Met de Audio Level Meter kan ook het geluid eenvoudig worden bijgesteld.

De strakke ‘one pole flat stand’ zorgt ervoor dat het scherm met een dikte van slechts 63,9 mm weinig plek inneemt op een bureau of tafel, maar het kan ook eenvoudig aan de muur gemonteerd worden. Er zijn ook tien user-set profielen beschikbaar zodat elke gebruiker zijn eigen standaardinstellingen kan terugvinden en niet telkens opnieuw hoeft te configureren. “De LG UltrafineTM Display OLED Pro is een nieuw staaltje van vakmanschap”, zegt Alex Drost, Key Accountmanager Business Solutions bij LG Electronics Benelux. “Het voldoet aan alle veeleisende criteria van monteurs, fotografen en designers en het ziet er erg strak uit. Als het op de details aankomt, zit je met deze monitor zonder meer goed.”

De videoconferentie, here to stay

De videoconferentie, here to stay

LG ontwikkelde de alles-in-één-oplossing voor online meetings

We werken vandaag de dag anders dan een jaar geleden en de ontwikkelingen die daarbij komen kijken, groeien alleen maar verder door. Videoconferenties zullen een belangrijk onderdeel van een heleboel banen blijven uitmaken. Een tool die zo’n online meeting geruisloos en vlot in goede banen leidt, is een must voor elk ambitieus bedrijf. LG komt met de oplossing.

De digitalisering was al volop aan de gang, maar bedrijven hebben hun efficiëntie en productie van digitalisatie het afgelopen jaar aanzienlijk verhoogd. De pandemie heeft dus in een korte termijn voor een gigantische stroomversnelling gezorgd. Om up and running te blijven moest er vrij plots op afstand overlegd kunnen worden, maar ook data en applicaties moesten beschikbaar zijn voor medewerkers die in hun eigen woonkamer, keuken of slaapkamer hun werkzaamheden uitvoerden.

Bedrijven gooiden hun werkomgeving massaal om, op basis van de nieuwe behoeften. Het implementeren van digitale technologie was de eerste stap: cloud, AI, VR/AR en IoT werden ineens leidend. Ook de werkvloer onderging een metamorfose: wat tot voor de coronacrisis een werkplek was waar iedereen zijn eigen bureau had, veranderde in een hybride werkomgeving waar vooral ruimte nodig is voor overleg en samenwerken in groepsverband. Tot slot werden ook de afspraken met de werknemers herzien en aangepast aan het flexibele werken dat ondertussen al helemaal ingeburgerd is in de huidige manier van werken.

Alleen moet je natuurlijk nog wel kunnen overleggen, samenwerken en zaken met elkaar afstemmen, zoals bijvoorbeeld een jaarplan bespreken in teamverband. Hier komt een videocall en videoconferentie om de hoek kijken. Meetings verhuisden naar kanalen zoals Webex, Zoom, Teams en Google Hangouts die het aantal gebruikers zagen ontploffen. Onderzoekbureaus berekenden dat in 2020 maar liefst 6 op de 10 meetings nog face-to-face plaatsvonden. Voorspellingen zeggen dat tegen 2024 nog maar 1 op de 4 meeting fysiek zal plaatsvinden.

De voordelen van videocalls en -conferenties zijn welbekend en van toepassing op alle sectoren. Werknemers verliezen minder tijd doordat ze sneller kunnen handelen en niet (of minder lang) onderweg zijn. Bedrijven sparen geld uit omdat ze kosten kunnen besparen: alleen al aan reiskosten sparen bedrijven tot 30 procent uit. 

Het mag duidelijk zijn dat videocalls en -conferenties vandaag al een belangrijk gegeven zijn in onze bedrijfswereld en dat ze in de toekomst alleen maar aan belang zullen winnen. LG ontwikkelde daarom LG One:Quick Works, een all-in-one videoconferentie-oplossing. “Heel wat bedrijven werken nog met een aaneenschakeling van toestellen om een videoconferentie in goede banen te leiden”, zegt Yvo Rijnders, Accountmanager Key Account, bij LG Electronics. “Dat is nergens meer voor nodig. De LG One:Quick Works is één van de meest complete en eenvoudige oplossingen op de markt. Een 55 inch-scherm dat letterlijk alles heeft om online meetings in welke omvang van grootte (aantal deelnemers) dan ook, vlekkeloos te laten verlopen.”

LG One:Quick Works heeft het allemaal: een ingebouwde microfoon, camera, speakers, whiteboard, schrijf- en opnameopties. Het stoeien met bijkomende apparatuur of het binnenrollen van een whiteboard of flipchart, is niet langer noodzakelijk. LG One:Quick Works komt door al die functionaliteiten ook tot zijn recht in iedere omgeving, van retail tot healthcare en corporate, tot overheid en onderwijs.

LG LAEC Series, all-in-one-oplossing met ingebouwde speaker

LG LAEC Series, all-in-one-oplossing met ingebouwde speaker

Haal alles uit een meeting room

Vergaderen gaat vaak om de essentie van het verhaal en die met iedereen te delen om samen tot een betere werkwijze of resultaat te komen. De LG LAEC Series tonen tijdens een meeting alle visuele informatie en maakt videoconferenties tegelijkertijd begrijpelijk voor iedereen. Het grote scherm en de ingebouwde speaker zorgen er zelfs voor dat video’s en gesprekken voor tientallen aanwezigen eenvoudig te volgen zijn.

Hybride werken heeft ervoor gezorgd dat we vaak vanaf verschillende locaties, of dit nu thuis of in een restaurant is, aan het werk zijn. De dagen dat we met een volledig team of afdeling samen op kantoor doorbrengen, lijken verleden tijd. Daarom is het cruciaal om de momenten dat mensen alsnog samenkomen op de werkvloer zo zinvol mogelijk in te vullen. Meeting rooms gaan daarom in de komende jaren een alsmaar grotere rol spelen in het bedrijfsleven. Belangrijke beslissingen of lange termijnplannen, worden immers vaak in groepsverband besproken.

Om vergaderingen en meetings waarbij al iets meer mensen aansluiten, overzichtelijk te maken voor iedereen, lanceert LG haar LAEC Series. Een scherm van 136 inch waarop 20 tot 30 mensen de visuele en grafische aspecten die bij een meeting horen tot in de kleinste details makkelijk kunnen volgen. De afmetingen van 3 m bij 1,7 m hebben daar uiteraard mee te maken, maar ook de pixel pitch van 1,5625 mm en de Full HD resolutie dragen bij aan een haarschep en helder beeld.

Ideale alternatief voor beamer
De meest opmerkelijke nieuwkomer is de twee ingebouwde speakers van telkens 10 W. Een toevoeging die bij de meeste gelijkaardige displays ontbreekt. “We hebben de brightness een beetje teruggeschroefd in vergelijking met de voorganger: de LAEB Series, omdat we merkten dat die toch nooit volledig benut werd”, zegt Michel Houtzager, Sales Manager Business Solutions bij LG Electronics. “Zo creëerden we ruimte voor de ingebouwde speaker. Die maakt van de LAEC Series een all-in-one-oplossing. Er hoeft geen externe soundbar meer aan gekoppeld te worden voor tijdens videoconferenties of om corporate video’s af te spelen. De LAEC Series vervangen als het ware definitief de beamer.”

Dankzij de twee meegeleverde LG One:Quick Share tools met USB-aansluiting kan met één enkele klik draadloos het scherm van een laptop of computer gedeeld worden op de grote display zodat iedereen dit kan volgen. Alle andere mogelijke SDMI-, HDMI- en USB-aansluitingen bevinden zich standaard aan de zijkant van het scherm, dus ook die opties zijn voorzien.

Het scherm komt in een flight case om het eenvoudig en veilig te kunnen transporteren. Het opbouwen en demonteren van de cabinets, is een gebruiksvriendelijk installatieproces waardoor het all-in-one scherm van 136 inch ook in meerdere ruimtes gebruikt kan worden. “We hebben het scherm al geplaatst in meeting rooms tot 70 personen, maar het kan ook net zo goed in kleine aula’s, ontvangsthallen van corporate buildings of zelfs in bars als tv-scherm gebruikt worden. Met de flight case is het volkomen veilig om het toestel op wieltjes te verplaatsen. De veelzijdigheid is samen met de baanbrekende LG-kwaliteit en het totale pakket aan features één van de troeven van de LG LAEC Series”, aldus Michel Houtzager.

LG lanceert One:Quick Series om hybride werken eenvoudiger te maken

LG lanceert One:Quick Series om hybride werken eenvoudiger te maken

Unieke displays geven opnieuw vorm aan werk in het nieuwe tijdperk

Amstelveen, 19 oktober 2021 — LG Electronics (LG) lanceert vandaag LG One:Quick Series. Dit is een toegewijde display-oplossing die ruimte biedt voor een geheel nieuwe categorie binnen beeldschermen. LG One:Quick Series is namelijk ontwikkeld als reactie op de nieuwe manieren waarop mensen werken. Het display verandert de manier waarop individuen, collega's en teams communiceren in de nieuwe realiteit van werken op afstand. De LG One:Quick Series bestaat uit One:Quick Works (model 55CT5WJ), One:Quick Flex (model 43HT3WJ) en One:Quick Share (model SC-00DA).

One:Quick Works is een geavanceerd 55-inch 4K UHD-beeldscherm voor videoconferenties en een veelzijdige productiviteitstool. Deze is geschikt voor verschillende werkplekomgevingen, zoals een vergaderruimte. One:Quick Flex, met een 43-inch 4K UHD-touchscreen, is ontworpen met een verplaatsbare standaard voor flexibel gebruik in alle soorten bedrijfsomgevingen. Beide modellen zijn gebaseerd op het Windows-platform en zijn compatibel met een enorme bibliotheek aan toepassingen voor videoconferenties en samenwerkingstools. Eenmaal gekoppeld met One:Quick Share, kunnen gebruikers hun laptops gemakkelijk en snel draadloos verbinden met compatibele LG digital signage-producten.

One:Quick Works voor maximale productiviteit

Als welkome aanvulling op elke vergaderruimte levert LG One:Quick Works naadloze, interactieve communicatie voor soepele en productieve kantoorvergaderingen. Deze alles-in-één-oplossing, en winnaar van Red Dot Award 2021, beschikt over een ingebouwde Windows-pc, haarscherpe 4K UHD-camera, microfoon, luidspreker en digitaal whiteboard. Naast LG's ingebouwde oplossing voor videoconferenties – One:Quick Remote Meeting – kunnen gebruikers snelkoppelingen inzetten. Zo kunnen ze moeiteloos populaire videoconferentie- en samenwerkingsapps, zoals Teams, Webex en Zoom, installeren om de productiviteit onmiddellijk te verhogen. De high-gain microfoon is effectief in het duidelijk vastleggen van stemmen tot op zes meter afstand, met minimaal achtergrondgeluid. Dit terwijl de camera met een resolutie van 3.840 x 2.160 automatisch de individuele spreker volgt en scherpstelt. Zowel de camera als de microfoon kunnen eenvoudig worden uitgeschakeld voor maximale privacy en gemoedsrust.

One:Quick Works biedt ook gebruiksvriendelijke beheer- en controlefuncties. De One:Quick Remote Meeting-videoconferentietoepassing van LG is kant-en-klaar en is de eerste zes maanden gratis. De tool werkt feilloos samen met One:Quick Works om documenten in verschillende formaten te delen, real-time interactieve aanpassingen uit te voeren en automatisch te detecteren wie er aan het woord is.

One:Quick Flex voor ultieme veelzijdigheid

LG One:Quick Flex is ontworpen voor een brede en zakelijke inzetbaarheid, zoals vergaderingen in kleine groepen, één-op-één gesprekken en groepspresentaties. Ook is het display een uitstekende optie voor ziekenhuizen, scholen en locaties waar mensen werken, leren of op afstand met andere partijen praten. Met een videocamera die een breed gezichtsveld van 88 graden vastlegt, roteert het beeld om zowel in landschaps- als portretmodus te werken. Daarnaast biedt het scherm een gesplitste weergavemodus voor eenvoudiger multitasken. Een microfoon en camera, intuïtieve interface, full-touch penondersteuning en whiteboardfunctionaliteit maken het pakket compleet. One:Quick Flex kan op een verplaatsbare standaard worden gemonteerd voor eenvoudig transport tussen verschillende (vergader)ruimtes.

One:Quick Share voor het draadloos delen van een scherm

Met LG One:Quick Share kunnen gebruikers moeiteloos hun laptopschermen delen met compatibele LG digital signage-modellen. Na het eenvoudige verbindingsproces kunnen gebruikers hun pc-scherm delen door simpelweg op de knop op de One:Quick Share USB-dongel te drukken. Het wisselen van bronapparaat is net zo eenvoudig, met maximaal vier bronnen die tegelijkertijd verbinding kunnen maken met LG digital signage-producten. En met One:Quick Share kunnen aanpassingen van aangesloten LG signage-producten, zoals volume, beeldmodus en schermhelderheid, worden uitgevoerd zonder een afstandsbediening.

"Als marktleider in het ontwikkelen van bedrijfsoplossingen, streeft LG er altijd naar om doordacht te ontwerpen. Zo leveren we technologisch geavanceerde producten die het werk productiever én gemakkelijker maken", zegt Patrick Bouwman, Sales Director LG Electronics Benelux bij Business Solutions. “Onze nieuwe One:Quick Series komt voort uit die veranderde noodzaak. Een die ons dwong buiten de gebaande paden te denken. Door onze klanten nieuwe manieren te bieden om met elkaar te communiceren en zaken te doen, hopen we dat ze een betere balans kunnen vinden tussen werk en privé.”

LG's nieuwste collectie geavanceerde beeldschermoplossingen is ontworpen om een ​​intuïtieve ervaring te bieden die de productiviteit en samenwerking verbeteren. Zo brengen ze kantoorcommunicatie naar een geheel nieuw niveau van gemak. De LG One:Quick Series is vanaf deze maand verkrijgbaar in Korea waarna belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië volgen. De nieuwste collectie oplossingen is vanaf december leverbaar in Nederland.