Ga naar hoofdinhoud

Ervaar Ultiem Kijkplezier met LG Hospitality TV 

 

LG heeft voor zakelijke klanten die hun gasten of bewoners Hospitality TV willen aanbieden een compleet aanbod ontwikkeld, waarmee je in een hotel, vakantiepark, zorginstelling of penitentiaire inrichting televisie kunt kijken zoals je dat thuis gewend bent. Dat betekent dat organisaties niet langer afzonderlijke tv’s hoeven aan te schaffen en gasten een rijke en interactieve kijkervaring kunnen bieden die volledig is aangepast aan hun huisstijl.

LG Hotel TV biedt verschillende oplossingen voor ieder zakelijk segement met als doel om gasten en clienten een maximale beleving en kijkervaring te bieden. “Televisie speelt een grote rol in de tijdbesteding van gasten en cliënten van de organisaties die we bedienen. Zij willen ongestoord kunnen genieten van hun favoriete tv-programma of populaire streaming-diensten als Netflix, YouTube en Disney+. Dat maken we met onze Hospitality TV oplossingen ook buiten de huiselijke kring mogelijk. Naast een rijke mediabeleving kunnen we ons tv-platform bovendien volledig aanpassen aan de huisstijl van de organisatie. Zodat zij via het televisiescherm hun visitekaartje kunnen afgeven, zoals met een welkomstscherm dat voorzien is van hun logo en nuttige informatie voor gasten. We kunnen een op maat gesneden beleving creëren, wat bijdraagt aan een professionele uitstraling en een persoonlijke benadering van”, legt Jan Willem Blok, Business Development Manager van LG, uit. “Zo kunnen hotels allerlei informatie delen, zoals tips voor een dagje uit. Als ons platform wordt gekoppeld aan het reserveringssysteem, kunnen we daarnaast zien uit welk land een gast komt. Als deze bijvoorbeeld uit Duitsland komt, wordt alle content - zowel de presentatieteksten als de zenders - voor aankomst automatisch omgezet naar het Duits. Zodra zij de tv aanzetten, komen gasten dus direct in hun en eigen omgeving terecht.”

 

Van Hotelmenu tot Tutorial

Een ander voordeel is dat je hospitality-tv’s op afstand ‘op slot’ kunt zetten, zodat gebruikers niet met de instellingen - zoals kanaal- en beeldinstellingen kunnen rommelen. Ook biedt de Hospitality TV goede mogelijkheden voor het bieden van extra diensten aan gasten en cliënten, variërend van het bestellen van roomservice en housekeeping tot het delen van de WiFi-code en bijvoorbeeld de gebruiksaanwijzing van de vaatwasser en wasmachine tijdens een verblijf in een vakantiehuisje. Blok:

‘’Ziekenhuis- en zorginstellingen hebben weer hele andere wensen en behoeften en ook patienten en clienten kunnen met het Pro:Centric systeem voorzien worden van nuttige tot cruciale informatie.
Als een patient bijvoorbeeld een bepaalde allergie heeft, dan kan de keuze van het menu van de dag aangepast worden aan de exacte dieetwensen. Of, als iemand is geopereerd en de fysiotherapeut kan niet dagelijks langskomen, kunnen er video’s met oefeningen met patiënten gedeeld worden. We verrijken ons aanbod voortdurend met oplossingen die waarde toevoegen en de kijkervaring verrijken.”

Bovendien biedt LG met Hospitality TV niet alleen een optimale kijkervaring, maar voldoen de tv’s ook in esthetisch opzicht aan alle eisen en zijn ze stijlvolle blikvanger in hotelkamer, vakantiehuisje of ziekenhuiskamer. Blok: “TV’s worden steeds slanker en platter. LG vervult ook op het gebied van vormgeving echt een voortrekkersrol. Onze televisies voldoen zowel in esthetisch als technologisch opzicht aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en kijkervaring.”

 

Een Rijke en Interactieve Kijkervaring

De Hospitality-tv’s zijn voorzien met het LG WebOS Smart Platform, volgens Blok het meest stabiele tv-platform ter wereld. “Het is een zeer robuust en krachtig operatings-systeem, waardoor storingen nauwelijks voorkomen. Daarnaast kunnen alle televisies aangestuurd worden vanuit een server - Pro:Centric, een zeer geavanceerde en uitgebreid (IP)TV-beheerplatform waarmee je alle tv’s centraal kunt beheren. Dat maakt het beheer van meerdere tv-toestellen erg eenvoudig. In plaats van alle tv-toestellen individueel in te stellen, hoeft de beheerder dit maar één keer te doen. Ook kunnen we op afstand updates in één keer uitvoeren en alle tv’s centraal van de nieuwe firmware voorzien. Verder kunnen we ook andere informatie die organisaties met hun gasten en cliënten willen delen, centraal vanuit één punt pushen. Zeker voor hotels, zorginstellingen en gevangenissen - waar mensen doorgaans in tientallen kamers zijn ondergebracht - is het een groot voordeel als dit centraal beheerd kan worden.”

 

Interactieve Functionaliteiten

Hospitality TV biedt kijkers allerlei interactieve functionaliteiten. Zo kunnen zij een keuze maken uit het zenderpakket dat de organisatie aanbiedt of via één van de apps hun favoriete serie streamen. Het standaard zenderpakket van de KPN Smart App bestaat uit meer dan 40 televisiezenders, gebaseerd op een selectie van de meest populaire zenders in verschillende genres en talen. Ook de publieke regionale omroepen zijn onderdeel van dit basispakket. Naast het basispakket zijn desgewenst extra zenderpakketten, zoals ESPN, beschikbaar. Ook biedt LG eindgebruikers de mogelijkheid om eigen content - zoals de apps die zij op hun smartphone hebben staan - via een chromecast-device naar de televisie te casten. “Door goed te luisteren naar onze klanten en in te spelen op ontwikkelingen in de Hospitality-markt - zoals de behoefte aan het streamen van eigen content door gasten - hebben we Pro:Centric voorzien van een slimme feature die het verblijf van gasten veraangenamen”, vertelt Blok.

| Leestijd:

Over de auteur

LG