Ga naar hoofdinhoud

LG’s MicroLED-technologie ontvangt hoogste presidentiële award op Int’l Light Convergence Expo 2021

Innovatie maakt nieuwe mogelijkheden voor microLED-displays mogelijk met verbeterde beeldkwaliteit, diepere zwarttinten en aanpassingsmogelijkheden

LG's microLED-technologie ontving de Presidentiële Award tijdens de International Light Convergence EXPO 2021 in oktober 2021 in Zuid-Korea. LG ontwikkelde een nieuwe toepassingsmethode waarmee de RGB-chips rechtstreeks op het glazen Thin Film Transistor (TFT)-moederbord worden overgezet in plaats van op de traditionele printplaat. Daarmee tilt het de technologie naar een nieuw niveau. Deze innovatie van LG opent de deuren voor nieuwe mogelijkheden dankzij beelden in hoge resolutie met zwarttinten die dieper en realistischer zijn.

MicroLED biedt een verbluffende beeldkwaliteit met buitengewone helderheid en contrast. Daarnaast is de technologie zelf-emitterend, waarbij het gebruik maakt van kleine LEDs. LG’s bekroonde microLED-technologie biedt levendige en accurate kleuren, en diepe zwarttinten, voor een adembenemende kijkervaring. Het modulaire ontwerp van het veelzijdige display geeft de consument de mogelijkheid om het schermformaat aan te passen aan de gewenste ruimtes en voorkeuren. Het geheel wordt verpakt in een frameless design zodat het naadloos geïntegreerd kan worden in wanden en het interieur.

De International Light Convergence EXPO vertegenwoordigt elk jaar ongeveer 200 organisaties die verspreid over 500 stands de meest recente ontwikkelingen tonen op het gebied van geavanceerde LED-, OLED-, infobord- en verlichtingstechnologieën. Elk jaar organiseren het Zuid-Koreaanse ministerie van handel, industrie en energie en het Korea Trade-Investment Promotion Agency de Government Award Ceremony, die belangrijke bijdrages aan de verdere ontwikkeling van LED en OLED bekroont.

LG is verheugd dat het ook deze keer weer kan deelnemen aan deze expo, en buitengewoon vereerd dat het deze erkenning voor innovaties op het vlak van MicroLED-technologie mag ontvangen”, zegt Paik Ki-mun, Senior Vice President en hoofd van de Information Display-divisie van LG Electronics Business Solutions Company. “We zijn bijzonder enthousiast over de technologie van deze microLED-producten. Als innovator, maar ook als producent.

Dankzij zijn geavanceerde technologie en expertise op productievlak onthulde LG in 2020 zijn eerste microLED-product. Daarmee werd de wereldwijde reputatie als displayinnovator verder versterkt. LG’s eerste microLED-display, LG MAGNIT, combineert de ultieme beeldkwaliteit en helderheid met de toonaangevende technologieën van het bedrijf.

| Leestijd:

Over de auteur

LG