Ga naar hoofdinhoud

Opvallen doe je zo: Curved LED

Retail en andere sectoren draaien steeds meer om een beleving. Het is niet simpelweg het verkopen van een product aan een klant of bezoekers welkom heten. Integendeel zelfs: het gaat om het creëren van een unieke experience die niet gauw wordt vergeten. Daarom zijn ondernemers continu op zoek naar nieuwe manieren om die beleving mogelijk te maken.

Eén van die manieren is het inzetten van Curved LED, weet Michel Houtzager, Sales Manager bij LG Electronics Benelux. “Sinds een aantal jaren zie je de transitie van displays in onder meer retail en corporate. Ze willen een echte eyecatcher om het publiek te verrassen. Waar een display voorheen plat tegen de muur hing, is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om met curves te werken.”

Nieuwe manier van presenteren én de aandacht trekken

Door Curved LED in te zetten, wordt het mogelijk om content op andere manieren te tonen dan enkel via een rechthoekig scherm. Een flexibele bocht naar binnen en naar buiten maakt een speels geheel en valt direct op. Michel: “Het triggert mensen. Bijvoorbeeld bij de entree van een gebouw of in het midden van een winkel. Passanten zien iets wat ze niet direct kunnen thuisbrengen en het prikkelt hun fantasie.”

Curved LED kan daarnaast allerlei vormen aannemen, los van de gebogen vorm die Curved LED TV’s hebben. Hierdoor kunnen ondernemers binnen vrijwel iedere sector spelen met de ruimte. Tegelijkertijd is het vaak niet eens duidelijk dat het om een display gaat, maar lijkt de Curved LED installatie een kunstwerk op zich.

LG als juiste expert en partner voor Curved LED

Toch zijn er nog niet veel merken die op dit moment Curved LED produceren. “Wij zijn met LG één van de weinigen die wél Curved LED maken en de mogelijkheden die daarbij horen zijn eindeloos”, vertelt Michel. “De modules kunnen individueel gebogen worden zodat er een unieke vorm ontstaat om content te presenteren. Zo kijken we momenteel naar het inzetten van een ‘wokkelvorm’ bij een van onze klanten.”

En waar zou je Curved LED dan kunnen toepassen? Ook daarin zijn volgens Michel de mogelijkheden eindeloos. “Het is natuurlijk aantrekkelijk voor de retailsector, waar klanten steeds meer op zoek zijn naar een unieke merkbeleving. Maar binnen hospitality, zoals entrees en ontvangstruimtes, is Curved LED een aantrekkelijke toevoeging. Laat je daarom verrassen en kom het met eigen ogen ervaren in onze showroom!”

| Leestijd:

Over de auteur

LG