Ga naar hoofdinhoud

LG verrijkt ervaring van voetbalfans doormiddel van haarscherpe LED schermen

Een wedstrijd in het stadion is natuurlijk geweldig, mits het mogelijk is om alles goed en duidelijk te volgen. En dat is soms best lastig in een overvol stadion. Het komt maar al te vaak voor dat er iemand van twee meter lang midden in het zicht zit of dat de details aan de andere kant van het veld eigenlijk niet goed zichtbaar zijn. Dit kan echter allemaal verholpen worden door middel van heldere schermen in het stadion. Deze schermen kunnen in veel verschillende vormen worden geïnstalleerd in het stadion. Welke vorm de schermen precies aannemen, van vier grote schermen aan elke zijde tot een groot blok in het midden van het veld, dat maakt niet bijzonder veel uit. Het belang zit hem in de kwaliteit van de beelden en het verrijken van de ervaring.

Neem bijvoorbeeld het Deutsche Bank Park stadion in Duitsland. In samenwerking met LG heeft het stadion een video cube geïnstalleerd die hoog boven het veld elk detail laat zien tijdens de wedstrijd. Grote schermen zoals deze maken het terugkijken van de mooiste goals of het beslissen over buitenspel, veel makkelijker. Ook in het K.A.A. Gent stadion in België heeft LG diverse schermen geïnstalleerd. Niet alleen in het stadion bij het veld, maar ook op plekken als de presconferentiekamer, de gangen, de skyboxen, de lounges, etc. Dit biedt de bezoeker de ultieme ervaring, waar ze ook zijn binnen het stadion.

Het installeren van kwaliteitsschermen in de stadions helpt dus met het verbeteren van de ervaring van de fans. Daarnaast biedt het ook een ervaring die simpelweg niet te vergelijken is met een wedstrijd thuis op de bank kijken. Neem bijvoorbeeld het Tottenham Hotspur stadion in Engeland waar momenteel meer dan 1500 LG schermen hangen. Met de unieke 86 inch stretch screens, maar ook een flexibel OLED-display rondom de bar. Binnen het stadion zijn grote schermen om de wedstrijd mee te volgen, en er is ook gebruik gemaakt van schermen in de kleedkamer, in het restaurant, op werkplekken en meer. Deze schermen maken dus niet alleen een wereld van verschil voor de fans, maar ook voor de spelers.

De wereld verandert en de wensen van fans verandert mee. Het gebruik van schermen op grote schaal in een stadion is misschien niet het eerste wat wordt verwacht, maar het is tegenwoordig essentieel. Vooral met de opkomst van nieuwe technologie die weer gecombineerd kan worden met de schermen zoals het gebruik van drones en virtual reality. Het is dus helemaal geen slecht idee om als stadion te investeren in haarscherpe beeldschermen om de ervaring van de fans te verrijken.

| Leestijd:

Over de auteur

LG