Ga naar hoofdinhoud

Wat is het belang van toekomstbestendige Hotel-TV’s voor de hospitality branche?

Een hospitality TV, is meer dan alleen een scherm voor televisiezenders.
Het is slimme apparatuur die helpt met het verbeteren van de gastervaring, branding en communicatie. Tenminste, dat zou het kunnen zijn. Helaas blijkt in de praktijk dat TV’s in hotels en vakantieparken vaak gedateerd zijn, of dat er gekozen wordt voor de verkeerde televisie en oplossing. De gast van vandaag is gewend om over de nieuwste technologie te beschikken en verwacht meer controle over hun hotel- en vakantiepark-ervaring. Dus hoe kan de hospitality branche voldoen aan deze wensen? Door het entertainmentsysteem te verbeteren.

Voor veel hotels en vakantieparken is verbeteren een grote stap. Het is namelijk een langetermijninvestering die een directe impact heeft op de gastervaring. Dat klinkt allemaal heel groots, maar dat hoeft het niet te zijn. Het beslissingsproces kan in simpele stappen worden opgesplitst:

Welke behoeften heeft het hotel of recreatiepark op het gebied van een TV?
Welke verwachtingen heeft de gast?
Wat is de beste hardware en software om hiervoor te gebruiken?
Voldoet de oplossing aan de privacywetgeving (AVG)?

Essentiële factoren voor een hospitality TV

Tijdens de zoektocht naar het beste entertainmentsysteem zijn er een aantal functies die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Er zijn namelijk aspecten die zowel het verschil voor het bedrijf als de gast kunnen maken.

  • Gepersonaliseerde content. De mogelijkheid om gepersonaliseerde content te delen. Een persoonlijke welkomstboodschap voor de gast, de menukaart van het eigen of lokale restaurant of uitjes die aansluiten bij de behoeften van de gast dat allemaal centraal beheerd kan worden. Dit zijn belangrijke aspecten van een entertainmentsysteem.
  • Het systeem moet compatibel zijn met de bestaande infrastructuur, tenzij er plannen zijn om het bestaande systeem te wijzigen.
  • Streaming entertainment vergt sterke wifi. Een bekabeld systeem vereist een stabiele infrastructuur. Wat er ook aangeboden wordt, het is belangrijk om zeker te zijn dat het systeem een storingsvrije ervaring kan leveren. De infrastructuur moet de constante streaming van entertainment aankunnen, ook als de locatie is vol geboekt.
  • Hotel TV’s bieden de mogelijkheid om vanaf eigen apparaten te streamen naar de Hotel TV. Zorg dat de stappen voor bring-your-own-device (BYOD) simpel zijn.

Wat gasten verwachten van entertainment

Entertainment is door de jaren heen alleen maar belangrijker geworden in de gastervaring. Dit is terug te zien in resultaten van rapporten van HotelTechReport. Zo blijkt dat 75 procent van de gasten entertainment gebruikt op de kamer en 28 procent zegt dat het “zeer” of “extreem belangrijk” is voor hun hotelervaring. Goed om te weten, maar wat zoeken gasten nou precies?

  • Gasten willen de flexibiliteit om te kiezen hoe en wat zij op TV willen kijken. Denk hierbij aan live TV kijken, streamingdiensten gebruiken of hun eigen apparaten aan de TV koppelen.
  • Wanneer gasten hun eigen ervaringen kunnen controleren en samenstellen dan is personalisatie makkelijker en nauwkeuriger. Met het juiste systeem kan dit vanaf één centraal punt geregeld worden.
  • Gasten willen dat de technologie vlekkeloos werkt. Het is de bedoeling dat iedereen het entertainmentsysteem eenvoudig en snel kan bedienen.

Software kiezen

Naast het gebruik van de juiste hardware is het software dat alle content daadwerkelijk op de TV’s toont. Dit kan vanaf één centraal punt in het hotel beheerd worden en in iedere kamer gebruik van worden gemaakt in de vorm van LG Pro:Centric. Het platform is ontstaan door jarenlang te luisteren naar de behoeften van de klant en de vraag in de markt. LG biedt hiermee de mogelijkheid om in te spelen op de huidige trends, zoals het streamen van eigen content naar de Hotel TV en gepersonaliseerde content te delen. Het is essentieel dat software regelmatig van een update wordt voorzien, dit geeft de technologie ook een langere levensduur en hoge mate van security. LG Pro:Centric is voorzien van een groot aantal slimme features die het verblijf van de gast bijzonder aangenaam maakt en medewerkers tijd bespaart doordat de gast rechtstreeks informatie kan ontvangen of room service kan bestellen via de TV.

Toekomstgericht

Tot slot is de toekomstgerichtheid van hardware en software een belangrijk element. De verwachtingen van gasten kunnen zich namelijk langzaam ontwikkelen of razendsnel veranderen. Systemen die zich aanpassen aan de veranderende behoeften van de gasten zijn essentieel. Investeren in een nieuw entertainmentsysteem is prijzig. Door te kiezen voor een systeem dat met de tijd meegaat kan de investering beter verantwoord worden en hebben zowel de medewerkers als de gasten hier jarenlang plezier van. Hardware moet namelijk zeker vijf jaar bruikbaar zijn en software vereist regelmatig updates om te voldoen aan de laatste trends op het gebied van entertainment en de verwachting van de gast.

| Leestijd:

Over de auteur

LG