Ga naar hoofdinhoud

LG en Userful bieden softwaregedefinieerde AV-over-IP-oplossing voor bedrijven

Gecentraliseerde en intelligente oplossing voor display-netwerkbeheer verbetert prestaties, vermindert complexiteit, kosten en CO2-uitstoot

Amstelveen, 31 januari 2022 — LG Electronics Business Solutions Europe en het Canadese softwarebedrijf Userful introduceren een end-to-end, softwaregedefinieerde AV-over-IP-oplossing. Deze oplossing combineert het Visual Networking Platform van Userful en het webOS Signage™-platform van LG. Hierdoor worden weergavenetwerken geoptimaliseerd voor controlekamers, digital signage-netwerken, corporate signage en videowalls. De aankondiging is in lijn met LG's voortdurende inspanningen om sterke relaties op te bouwen binnen het partnerecosysteem om de volgende generatie oplossingen voor gebruiker te realiseren.

Als resultaat van de samenwerking tussen LG en Userful kunnen digitaal geïntegreerde ondernemingen nu IT-beheerde services van vrijwel elke bron met webOS-schermen implementeren. Dit is inclusief geavanceerde streamingmogelijkheden, flexibiliteit in implementatie en NIST-kaliber beveiliging. Of het nu gaat om het leveren van directe video en data via realtime streamingprotocollen (RTSP) voor controlekamers, of het beheren van 8K-content op honderden schermen; integrators en eindgebruikers kunnen rekenen op een krachtige, gestroomlijnde displaynetwerk ervaring met het Userful-platform en de LG-schermen.

Volgens Harri Ekholm, Vice President Sales bij LG Electronics Business Solutions Europe, helpt de samenwerking system integrators en ondernemingen te profiteren van de exponentiële groei die wordt voorspeld voor AV-over-IP in de komende vijf jaar. "Samen hebben LG en Userful een digitaal display-netwerkbeheerplatform gecreëerd dat LG-installaties zowel vereenvoudigt als versterkt om beveiliging, dynamische content, flexibiliteit en gemakkelijke display-implementatie mogelijk te maken", vertelt Ekholm.

"Met de versnelling van nieuwe diensten, en de digitale transformatie, is er een duidelijke behoefte aan één gecentraliseerd platform om visuele diensten te beheren in combinatie met data, IoT en AI", voegt Ekholm toe. "Het softwaregedefinieerde platform van Userful integreert deze op unieke wijze en levert via private/publieke cloudservers aan webOS signage-displays die zijn geoptimaliseerd voor het netwerk. Dit maakt AV-services in een gehele organisatie beschikbaar.”

De bedrijven erkenden in 2019 gezamenlijk het groeipotentieel van AV-over-IP. Zodoende begonnen zij met het ontwikkelen van een op maat gemaakte, lichtgewicht softwareoplossing die bovenop LG's webOS Signage-platform voor flat-panel en direct-view LED-schermen draait. Daarbij lag de nadruk op eenvoud, betrouwbaarheid, flexibiliteit en zekerheid. Userful verwacht dat het platform aanzienlijke besparingen op hardware- en energiekosten oplevert en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk helpt te verkleinen.

John Marshall, CEO van Userful, prijst het harde werk van beide bedrijven en merkt op dat andere beeldschermfabrikanten er niet in zijn geslaagd het niveau van software-integratie van LG te evenaren. Volgens hem maakt dat deze alliantie nog waardevoller en unieker.

"De industrie onderschat de complexiteit van het optimaliseren van traditionele AV-producten voor een IT-omgeving, vooral met netwerkdistributie-uitdagingen en veeleisende bedrijfsapplicaties", aldus Marshall. “De AV-industrie werkt van oudsher met NAB-codecs en AV-standaarden. De toevoeging van multi-protocolgestuurde netwerken is een geheel nieuwe uitdaging. Dat LG dergelijke IT-protocollen kan integreren in zijn core-firmware is meer dan indrukwekkend. Simpel gezegd: deze oplossing vereenvoudigt het werk van IT én vermindert de complexiteit van installatie en onderhoud.”

Blijf op de hoogte van LG Solutions

Vul onderstaande velden in en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
U ontvangt één keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws over o.a. LED Signage en LED Signage.

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG