Ga naar hoofdinhoud

LG en Blackdove leveren digitale kunstbelevingen naadloos op LG LED-signage

Partners delen visie op toenemende diversiteit in kunst en toegang tot betaalbare kunst

Amstelveen, 16 februari 2022 — LG Electronics (LG) gaat een wereldwijde samenwerking aan met het Amerikaanse Blackdove om naadloze digitale kunstervaringen te leveren op LG's geavanceerde digital signage-displays. Door software en kunst van Blackdove's digitale kunstgalerie en NFT-platform (non-fungible token) te integreren, bied de hoogwaardige display-oplossing van LG een gemakkelijke manier om digitale kunst te presenteren. Dit is volgens beide partners momenteel de focus van de wereldwijde kunstmarkt.

De levendige digitale displays van LG zijn het uitstekende medium voor kunstinstallaties – evenals de perfecte aanvulling op bedrijfslobby's, galerijen, luxe woningen en talloze openbare instellingen. LG LED-signage biedt uitzonderlijke flexibiliteit met een eenvoudig te installeren, modulair en schaalbaar ontwerp, en eersteklas beeldkwaliteit met resoluties van Full HD (1.920 x 1.080) tot 8K (7.680 x 4.320).

Blackdove-software is vanaf dit kwartaal beschikbaar in markten over de hele wereld en kan worden gecombineerd met LG LED-signageproducten, waaronder de LG MAGNIT, LG LED Bloc, LED All-in-One en fine-pitch LED-signage. Hierdoor is het mogelijk om de enorme bibliotheek met digitale kunstwerken van de galerij te tonen. De selectie kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, zoals Jonathan McCabe, Kenneth Wayne, Meghan Cheng, Franck Lefebvre en Jamie Scott, zijn zorgvuldig uitgekozen door het curatorteam van Blackdove. De selectie omvat een breed scala aan onderwerpen en stijlen voor zowel nieuwe als ervaren liefhebbers van digitale kunst.

"LG is verheugd om samen te werken met Blackdove, aangezien deze samenwerking ons in staat stelt om met onze LED-signage wederom een uniek voordeel te leveren", zegt Paik Ki-mun, Senior Vice President en het hoofd van de Information Display business unit van LG Business Solutions Company. "De optie om LG LED-signage te veranderen in digitale canvassen, zoals in luxe woningen, bedrijfslobby's, ziekenhuizen en winkels, is iets waar het publiek uiterst positief op zal reageren."

Marc Billings, CEO van Blackdove: "We zijn trots dat we zijn geselecteerd door zo'n buitengewone partner als LG. Digitale kunst is de eerste vorm van kunst in de geschiedenis die in een oogwenk door de hele wereld kan worden ervaren, waardoor het een universele aantrekkingskracht heeft. Dit maakt een exponentiële toename van zowel de hoeveelheid als de diversiteit van kunst mogelijk, evenals universele toegang tot betaalbaar kunstplezier en -bezit.”

Blijf op de hoogte van LG Solutions

Vul onderstaande velden in en meld u aan voor onze nieuwsbrief.
U ontvangt één keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws over o.a. LED Signage en LED Signage.

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG