Ga naar hoofdinhoud

LG One:Quick Works: onbeperkte mogelijkheden met één scherm

Het tijdperk van de videoconferentie is definitief aangebroken. Vanuit kantoor een vergadering organiseren met enkele collega’s op locatie en een aantal van thuis uit is steeds vaker de status quo. LG One:Quick Works is daarbij dé oplossing die alle andere apparatuur overbodig maakt. Met één 55-inch scherm, waarin alles is ingebouwd, verloopt elk videogesprek altijd even soepel.

Eén enkel scherm tegen de muur hangen en iedere meeting room is klaar om videoconferenties te voeren zonder dat daar nog andere toestellen aan te pas komen. Eén stopcontact en een draadloze internetverbinding volstaan, en toch zijn er tal van mogelijkheden. De onnavolgbare beeld- en geluidskwaliteit, daar staat LG al voor bekend. Daarom zetten we de zes andere belangrijkste functionaliteiten van de LG One:Quick Works op een rijtje.

Ingebouwde microfoon, camera en luidspreker

Zoals gezegd is er daadwerkelijk geen ander toestel dan de LG One:Quick Works nodig om een videoconferentie op te zetten. De 120 graden camera is ingebouwd en klapt omwille van privacy en veiligheidsredenen automatisch dicht wanneer er geen applicatie loopt die de camera nodig heeft. De ingebouwde microfoon trackt sprekers tot op 6 meter afstand en de luidspreker zorgt ervoor dat iedereen de gesprekken met medewerkers die inbellen probleemloos kan volgen.

Rechtstreekse compatibiliteit met videoconferencing-apps

Het scherm kan onafhankelijk laptops of computers gebruikt worden om een videoconferentie op te zetten via het touchscreen of met de controller. De ingebouwde software draait op Windows OS en de interface is zeer intuïtief. Skype en LG One:Quick Remote Meeting zijn de videoconferencing-apps die vooraf zijn geïnstalleerd. Om Zoom, Microsoft Teams, Google Meet en Cisco Webex te installeren, zijn er diverse shortcuts aangemaakt. 

Draadloos informatie vanaf andere toestellen delen

Dankzij LG One:Quick Share kunnen presentaties of andere input vanop computerschermen met één druk op de dongle worden gedeeld via het LG One:Quick Works-scherm. Een beetje zoals streamen dus. Daar hoeven ook geen aansluitingen of kabels meer aan te pas te komen. Er kan input van vier mensen tegelijk gedeeld worden om de samenwerking zo productief mogelijk te maken.

Scherm is ook een whiteboard

Het scherm kan daarnaast ook eenvoudig worden opgesplitst in twee delen. Zo is er één deel waarop de collega’s die vanaf andere locaties deelnemen aan de meeting te zien zijn en aan de andere kant de agenda van de meeting. Daarop kunnen ook rechtstreeks notities worden aangebracht, bijvoorbeeld voor de notulen. Het scherm van de LG One:Quick Works is in die zin ook een whiteboard.

Instellingen niet zomaar aan te passen

Als meerdere teams de LG One:Quick Works gebruiken, is het aan te raden om standaardinstellingen in te voeren. Zo kan voorkomen worden dat de instellingen grondig door elkaar worden gegooid en de volgende gebruikers veel tijd verliezen doordat ze op zoek moeten naar de vertrouwde setup. Dankzij de admin mode kunnen deze instellingen enkel achter een login worden aangepast. Zo hoeft niemand nog te sleutelen om het scherm aan te passen. Via Setting Cloning kunnen dezelfde standaardinstellingen op meerdere toestellen in één omgeving worden doorgevoerd, allemaal om het gebruiksgemak te verhogen.

Record de volledige vergadering

Er is daadwerkelijk geen ander toestel meer nodig om een videocall op te zetten. Ook geen camera of mobiele telefoon die het gesprek opneemt om het naderhand terug te kijken. De LG One:Quick Works registreert zelf de beelden en slaat ze indien gewenst op om later terug te kunnen kijken of eventuele details op te zoeken. Het beeldmateriaal wordt uit veiligheidsoverwegingen en om het lekken van gevoelige informatie tegen te gaan enkel op locatie opgeslagen.

| Leestijd:

Over de auteur

LG