Ga naar hoofdinhoud

De videoconferentie, here to stay

LG ontwikkelde de alles-in-één-oplossing voor online meetings

We werken vandaag de dag anders dan een jaar geleden en de ontwikkelingen die daarbij komen kijken, groeien alleen maar verder door. Videoconferenties zullen een belangrijk onderdeel van een heleboel banen blijven uitmaken. Een tool die zo’n online meeting geruisloos en vlot in goede banen leidt, is een must voor elk ambitieus bedrijf. LG komt met de oplossing.

De digitalisering was al volop aan de gang, maar bedrijven hebben hun efficiëntie en productie van digitalisatie het afgelopen jaar aanzienlijk verhoogd. De pandemie heeft dus in een korte termijn voor een gigantische stroomversnelling gezorgd. Om up and running te blijven moest er vrij plots op afstand overlegd kunnen worden, maar ook data en applicaties moesten beschikbaar zijn voor medewerkers die in hun eigen woonkamer, keuken of slaapkamer hun werkzaamheden uitvoerden.

Bedrijven gooiden hun werkomgeving massaal om, op basis van de nieuwe behoeften. Het implementeren van digitale technologie was de eerste stap: cloud, AI, VR/AR en IoT werden ineens leidend. Ook de werkvloer onderging een metamorfose: wat tot voor de coronacrisis een werkplek was waar iedereen zijn eigen bureau had, veranderde in een hybride werkomgeving waar vooral ruimte nodig is voor overleg en samenwerken in groepsverband. Tot slot werden ook de afspraken met de werknemers herzien en aangepast aan het flexibele werken dat ondertussen al helemaal ingeburgerd is in de huidige manier van werken.

Alleen moet je natuurlijk nog wel kunnen overleggen, samenwerken en zaken met elkaar afstemmen, zoals bijvoorbeeld een jaarplan bespreken in teamverband. Hier komt een videocall en videoconferentie om de hoek kijken. Meetings verhuisden naar kanalen zoals Webex, Zoom, Teams en Google Hangouts die het aantal gebruikers zagen ontploffen. Onderzoekbureaus berekenden dat in 2020 maar liefst 6 op de 10 meetings nog face-to-face plaatsvonden. Voorspellingen zeggen dat tegen 2024 nog maar 1 op de 4 meeting fysiek zal plaatsvinden.

De voordelen van videocalls en -conferenties zijn welbekend en van toepassing op alle sectoren. Werknemers verliezen minder tijd doordat ze sneller kunnen handelen en niet (of minder lang) onderweg zijn. Bedrijven sparen geld uit omdat ze kosten kunnen besparen: alleen al aan reiskosten sparen bedrijven tot 30 procent uit. 

Het mag duidelijk zijn dat videocalls en -conferenties vandaag al een belangrijk gegeven zijn in onze bedrijfswereld en dat ze in de toekomst alleen maar aan belang zullen winnen. LG ontwikkelde daarom LG One:Quick Works, een all-in-one videoconferentie-oplossing. “Heel wat bedrijven werken nog met een aaneenschakeling van toestellen om een videoconferentie in goede banen te leiden”, zegt Yvo Rijnders, Accountmanager Key Account, bij LG Electronics. “Dat is nergens meer voor nodig. De LG One:Quick Works is één van de meest complete en eenvoudige oplossingen op de markt. Een 55 inch-scherm dat letterlijk alles heeft om online meetings in welke omvang van grootte (aantal deelnemers) dan ook, vlekkeloos te laten verlopen.”

LG One:Quick Works heeft het allemaal: een ingebouwde microfoon, camera, speakers, whiteboard, schrijf- en opnameopties. Het stoeien met bijkomende apparatuur of het binnenrollen van een whiteboard of flipchart, is niet langer noodzakelijk. LG One:Quick Works komt door al die functionaliteiten ook tot zijn recht in iedere omgeving, van retail tot healthcare en corporate, tot overheid en onderwijs.

| Leestijd:

Over de auteur

LG