Ga naar hoofdinhoud

LG Cinema LED scherm 'LG Miraclass' brengt meeslepende kijkervaring naar theaters

Het nieuwe filmmerk LG Miraclass maakt gebruik van LED-technologie om de kijkervaring op een groot scherm naar nieuwe hoogten te tillen.

SEOUL, 9 februari 2023 - LG Electronics (LG) kondigt de lancering aan van zijn nieuwe LED-schermmerk voor bioscopen, LG Miraclass. De nieuwste reeks LED-schermen van LG is ideaal voor bioscoopexploitanten die hun bioscoopbezoekers nieuwe, eersteklas diensten en meeslepende kijkervaringen willen voorschotelen en levert realistische beelden met natuurlijke kleuren en diep zwart.

De naam 'Miraclass' - een combinatie van de woorden Miracle en Class - betekent ongelooflijke beeldkwaliteit die het gevoel van onderdompeling bij het publiek kan versterken. Dankzij de geavanceerde LED-technologie helpen LG Miraclass-schermen om films tot leven te brengen, de bioscoopervaring te verbeteren en nieuwe waarde te bieden aan zaaleigenaren en -exploitanten.

LG Miraclass bestaat momenteel uit vier productlijnen met verschillende afmetingen (van 14 tot 101 vierkante meter) en schermresoluties (4K/2K) waaruit kan worden gekozen. De modellen LDAA025-1 en LDAA012 zijn met een breedte van vijf meter goede opties voor theaters met een kleine capaciteit, die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden bij het publiek. Alle Miraclass displays zijn compatibel met Dolby's Integrated Media Server, IMS3000, wat betekent dat bioscoopeigenaren premium beeld en geluid kunnen leveren om de klantervaring te verbeteren.

Met zelf-emissieve LED-pixels levert elk LG Miraclass-model 24-bit kleurverwerking en een uitstekend contrast om beelden op het scherm diepte en levendigheid te geven. Ze hebben ook een sterke, consistente helderheid zonder corner dimming en produceren heldere, vervormingsvrije beelden. Bovendien kan de LG Miraclass 68,7 miljard kleurvariaties weergeven, zodat kijkers films kunnen ervaren zoals de makers ze bedoeld hebben.

LG Miraclass biedt ook eenvoudig beheer voor bioscoopexploitanten dankzij de intuïtieve software en zorgt voor meer ruimte-efficiëntie doordat er geen projectiekamers nodig zijn. Bovendien kan de schermhelderheid van de LG Miraclass in vijf stappen worden aangepast, van 48 tot 300 nits, waardoor deze geschikt is voor verschillende gebruiksscenario's: van het afspelen van 2D/3D-films tot het leveren van content voor bedrijfspresentaties of speciale ceremonies.

"LG is ervan overtuigd dat de LG Miraclass zal voldoen aan de behoeften van exploitanten en aan de verwachtingen van bioscoopbezoekers die op zoek zijn naar gedenkwaardige bioscoopervaringen," aldus Paik Ki-mun, senior vice president en hoofd van de Information Display business unit van LG Electronics Business Solutions Company. "Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag en de uiteenlopende eisen van bioscoopbedrijven, zullen in de toekomst meer line-ups en modellen worden geïntroduceerd."

Ondanks het feit dat LED-filmschermen relatief nieuw zijn, zijn LG's LED-schermen al te vinden in verschillende grote bioscoopketens over de hele wereld, met meer installaties op komst in Azië, Europa en Noord-Amerika. In Spanje is het LG Miraclass scherm onlangs geïnstalleerd in het Odeon Multicines theater in Vilanova, en binnenkort komen er meer schermen in Odeon Multicines theaters in de steden Madrid en Barcelona. Ga voor meer informatie over LG Miraclass naar: www.lg.com/global/business/lg-miraclass.

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG