Ga naar hoofdinhoud

LG en KPN introduceren Smart TV App voor een rijke kijkervaring

LG heeft in samenwerking met KPN de SmartTV App ontwikkeld: een nieuwe interactieve tv-dienst die het resultaat is van de strategische samenwerking tussen beide partijen. Deze krachtenbundeling biedt het beste van twee werelden. Zo levert KPN de SmartTV App die is geïntegreerd in de Hospitality-tv van LG, mogelijk inclusief een Hospitality-platform voor zakelijke gebruikers. Zo kunnen klanten in de Hospitality-sector hun gasten interactieve tv aanbieden die wordt gekenmerkt door een rijke mediabeleving. Zo kunnen kijkers niet alleen kiezen uit alle populaire zenders, maar bestaat er ook de mogelijkheid om eigen content naar de televisie te casten.

 

LG en KPN hebben de nieuwe mediadienst ontwikkeld voor de zakelijke markt, zodat mensen in een hotel, vakantiepark, zorginstelling of in detentiecentra tv kunnen kijken zoals zij dat thuis ook gewend zijn. LG en KPN zijn de enige spelers in de zakelijke markt die een app met dergelijke functionalieteiten gezamenlijk aanbieden. Met de introductie van de SmartTV App spelen zij in op de behoefte van eindgebruikers, namelijk interactiviteit. “Televisie speelt een grote rol in de tijdsbesteding van gasten en cliënten. Zij zijn gewend om thuis tv te kijken wanneer het hen uitkomt en met de SmartTV App is dat nu óók mogelijk. Zo kun je een programma op elk gewenst moment bekijken, pauzeren of vooruit spoelen en zelfs tot zeven dagen geleden terugkijken”, legt Rob Boullart, Sales Manager Hospitality van LG Business Solutions, uit. “De SmartTV App is in de tv geïntegreerd; het enige wat je nodig hebt, is stroom en een internetverbinding; een coaxkabel is overbodig.”

 

Naast een rijke mediabeleving kan LG haar televisie-platform volledig aanpassen aan de huisstijl van de organisatie en verrijken met handige informatie over bijvoorbeeld de voorzieningen die een hotel, recreatiepark of ziekenhuis tijdens een verblijf biedt. “De SmartTV App kan eenvoudig worden geactiveerd op de Hospitality-tv en het platform van LG. De Hospitality-televisies kunnen ook in een managend omgeving worden aangestuurd. Dat betekent dat de software en instellingen van de tv op afstand kunnen worden vastgesteld of gewijzigd. LG ProCentric stuurt de televisies hierbij centraal aan, vanuit een lokale server of via de cloud.”

 

Interactieve Functionaliteiten

De SmartTV App biedt kijkers allerlei interactieve functionaliteiten. Zo is het mogelijk om een tv-zender te pauzeren of vanaf het begin terug te kijken. Bij alle streams wordt ook een programmagids aangeboden, waarmee kijkers via de SmartTV App informatie krijgen over de programmering van de zender en over programma’s. Naast een korte informatieve tekst wordt het logo van de zender en een afbeelding getoond die behoort bij het desbetreffende programma. Ook biedt de nieuwe SmartTV App de mogelijkheid om een tv-zender tot maar liefst zeven dagen terug te kijken. Het standaard zenderpakket bestaat uit meer dan viertig televisiezenders, gebaseerd op een selectie van de meest populaire zenders in verschillende genres en talen. Ook de publieke regionale omroepen zijn onderdeel van dit basispakket. Naast het basispakket zijn desgewenst extra zenderpakketten, zoals ESPN, beschikbaar. Boullart: “De SmartTV App is een op zichzelf staand digitaal product en maakt het mogelijk om via elke internetverbinding met voldoende bandbreedte streaming-televisie te kijken, zowel live als door uitgesteld kijken. Het grote voordeel van de KPN Smart App is dat deze dienst via elke provider en dataverbinding geleverd kan worden. Het hoeft dus geen KPN-verbinding te zijn.

De kracht van LG is dat we een zeer stabiel en robuust besturingssysteem hebben met een grote mate van comptabiliteit. Dat maakt het mogelijk snel nieuwe televisies met dezelfde functionaliteiten te leveren als tv’s vervangen moeten worden. “ De SmartTV App biedt veel gemak en een soepele kijkervaring, vertelt Boullart. “Hotels, recreatieparken of zorginstellingen die Hospitality-tv willen aanbieden, hoeven hiervoor niet langer allerlei hardwarecomponenten - die bovendien storingsgevoelig kunnen zijn - in te zetten. Met de SmartTV App beschikken zij over een stabiele omgeving die ervoor zorgt dat hun gasten altijd tv van de beste kwaliteit kunnen kijken.”

 

Om gebruik te kunnen maken van de SmartTV App is een LG Hospitality-televisie nodig en optioneel een LG ProCentric server. Deze server is mede ingericht voor de distributie van tv-kanalen naar een hoog aantal gelijktijdige gebruikers en stuurt de Hospitality-televisies van LG centraal aan. De SmartTV App is voorzien van encryptie en wordt over het internet uitgeserveerd vanuit het netwerk van KPN. Het tv-signaal wordt geleverd in Full HD, HD of SD-kwaliteit.