Ga naar hoofdinhoud

Beter beeld voor de zorgsector

De healthcare sector is meer dan ooit in beweging. Invloeden van buitenaf oefenen een enorme druk uit op zorgprofessionals. Tegelijkertijd blijft deze sector zichzelf innoveren om iedere keer weer de huidige standaard te verhogen. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in het gebruik van 4K-camera’s voor operaties, waar eerder nog enkel Full HD-kwaliteit beschikbaar was. Menno van der Kraan, Sales manager B2B bij LG, licht toe welke innovaties hij tegenkomt in de zorg.

Er zijn twee essentiële monitoren binnen de zorg namelijk de chirurgische en diagnostische monitoren. Deze monitoren van LG zijn volledig afgestemd op het werk van chirurgen, radiologen en zorgprofessionals die zich iedere dag inzetten om op een passende manier zorg te kunnen verlenen.

 

Hoogwaardige definitie is altijd een vereiste

Om een volledig beeld te krijgen van wat zich voordoet op de operatietafel, hebben chirurgen een haarscherp beeld nodig. LG was een van de eersten op de markt die een 4K-monitor uitbracht voor de operatiekamer. Hoewel de voorgaande operatiecamera’s daar niet altijd voorbereid op waren, zijn de camera’s van nu vaak uitgerust in 4K-kwaliteit en sluit dit dus goed op elkaar aan.

Dankzij een speciaal IPS paneel in de chirurgische monitoren worden roodtinten nog gedetailleerder weergegeven. Op die manier wordt het voor chirurgen mogelijk om verschillende soorten bloed te onderscheiden. Hierbij ligt de refresh rate een aanzienlijk stuk hoger (vier milliseconde) waardoor handelingen met, bijvoorbeeld een robotarm, in real-time zichtbaar zijn op de monitor.

De LG 27” 4K Surgical Monitor (27HJ710S-W) heeft daarnaast een glasplaat die compleet is bevestigd aan de monitor, ook wel “optical bonded”. In combinatie met de hogere lichtopbrengst van het high brightness panel, ontstaat er minder reflectie op de monitor van de lampen in een operatiekamer. Ondertussen zijn de kleuren wel duidelijk zichtbaar.

 

Intuïtief voor diagnostiek

Diagnostische monitoren vereisen bepaalde specificaties zodat de grijswaarden optimaal worden ingezet. Dit is van levensbelang voor het opstellen van prognoses met behulp van röntgenfoto’s en MRI-scans. Daarom leveren de diagnostische monitoren van LG een hoogwaardige output om alle beelden in detail weer te geven.

Om ervoor te zorgen dat de grijswaarden juist zijn, bezitten LG’s diagnostische monitoren een kalibratietest om de waarden te controleren. Op basis van een overzicht met verschillende strepen en vakken. De gekalibreerde waarden blijven voor minstens een jaar goed, maar de test maakt het mogelijk om deze dagelijks te controleren en af te stellen.

Aan de hand van de 31.5” Diagnostic Monitor (8MP) wordt het mogelijk om de weergave op het display te verdelen. Daarmee kunnen patiëntendocumenten aan de linkerkant van de monitor staan, terwijl de röntgenscan wordt getoond aan de rechterkant. Uiteindelijk werken specialisten dan binnen één monitor, maar hebben ze twee verschillende schermen. Dat maakt een flexibele en snel te installeren werkplek mogelijk.

 

Toekomstbeeld

Dankzij de unieke positie van LG, als ‘nieuwkomer’ op de markt, bestaat de volledige line-up van medische monitoren uit een hedendaags design. Dat maakt de monitoren zowel intuïtief als gebruiksvriendelijk, met touch in plaats van fysieke knoppen. Instellingen blijven ongewijzigd tijdens het schoonmaken en daarna, terwijl de monitor gemakkelijk wordt bediend om tussen verschillende schermgroottes te wisselen.

Los van de eerdergenoemde 27” 4K Surgical Monitor en 31.5” 8MP Diagnostic Monitor, lanceert LG eind dit jaar een unieke monitor voor mammografie. Deze 12MP-monitor bestaat uit een groter kijkoppervlak en tevens een sensor voor automatische kalibratie. Zo biedt LG een steeds breder aanbod aan monitoren in de zorg.

| Leestijd:

Over de auteur

LG