Ga naar hoofdinhoud

Betrouwbaarheid en veiligheid maken het verschil in digital signage

Digital signage heeft zich snel ontwikkeld in de afgelopen jaren. De voordelen voor bedrijven zijn enorm. De Europese investeringen in digital signage in de retail industrie zijn sinds 2015 jaarlijks met 9 procentĀ gegroeid. Toch zijn er verschillende organisaties die nog geen gebruik maken van deze vorm van communicatie, of het ineffectief inzetten. Een van de meest gehoorde barriĆØres is tijd. En er zijn zoveel verschillende mediakanalen, die allen een eigen aanpak vereisen. Bedrijven aarzelen om een nieuw kanaal in te zetten, zelfs een kanaal met bewezen successen als digital signage.

Een betrouwbare digital signage oplossing geeft bedrijven echter toegang tot een effectief kanaal, zonder al te veel tijd te besteden aan installatie en onderhoud. Er zijn verschillende componenten die de betrouwbaarheid en veiligheid in signage waarborgen. Een van die componenten is Ć©Ć©n ecosysteem. De meest betrouwbare en beveiligde signage-oplossingen hebben een heel ecosysteem opgebouwd. Ze hebben betrouwbare partners die alles regelen, van planning tot ontwerp. LG werkt met verschillende partners in Europa, maar ontwikkelt zelf ook mediaspelers en content management systemen voor het webOS-platform.

WebOS is een goed voorbeeld van een betrouwbaar platform. Allereerst is er de stabiliteit van de omgeving: het platform moet content kunnen afspelen zonder haperingen en daarnaast ook beschikken over een eenvoudige gebruikersomgeving. De gebruiker dient geen hulplijnen nodig te hebben, maar moet zelf makkelijk content in stellen en wijzigen. Een ander belangrijk aspect is een betrouwbare netwerkverbinding. Via een beveiligd netwerk levert het platform de beste prestaties en is het zelfs eenvoudig op afstand te bedienen.

Veilige content

In een omgeving waar alles met elkaar verbonden is, is een beveiligd netwerk van essentieel belang. We kennen allemaal de verhalen over hackers die een display overnemen en ongepaste content tonen. De LG digital signage systemen hebben een arsenaal aan beveiligingsinstellingen die worden afgestemd op basis van de installatieomgeving. Zo biedt het systeem de mogelijkheid om een poort te controleren en te blokkeren voor extern verkeer. De systemen waarbij externe toegang essentieel is, worden voorzien van andere instellingen zodat er geen externe bedreigingen kunnen ontstaan.

WebOS blijft zich ontwikkelen om aan de eisen van de markt te voldoen. Updates zoals Port Control, Self-Signed Certificate voor lokale https en WPA2 WiFi voor Enterprise zorgen dat de beveiligingsfuncties van webOS nog sterker worden. We zien dat bedrijven en financiƫle instellingen ook steeds meer vertrouwen op een veilige omgeving voor het aanbieden van hun bedrijfsactiviteiten.

Persoonlijk aanbod

Een minder zichtbaar aspect is de beveiliging van data. Naarmate bedrijven proberen hun klanten meer maatwerk te bieden, hebben ze behoefte aan tools die meer data verzamelen. Digital signage wordt al ingezet voor onder meer machine learning (ML) en datamining. Software kan bijvoorbeeld in kaart brengen hoeveel en hoe lang mensen er voor een scherm stoppen, om vervolgens prioriteit geven aan content die bij veel mensen in het oog springt. Ook kan software het geslacht en de leeftijd van een kijker bepalen en content afspelen die de juiste doelgroep aanspreekt.

Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van persoonlijke data, is het enorm belangrijk dat de klantgegevens veilig worden gebruikt. Een veilig ecosysteem zorgt ervoor dat gebruikers van digital signage zich niet bezig hoeven te houden met de beveiliging en opslag van deze data. Ze kunnen verzekerd zijn van veiligheid op systemisch niveau.

Heldere displays

Niet alleen de software moet beveiligd worden; ook bij hardware speelt dit een essentiĆ«le rol. Digital signage, ontworpen voor buitenomgevingen, kan gebruik maken van stoffilters, koelsystemen en splintervrij glas om ervoor te zorgen dat het display niet beĆÆnvloed wordt door het Nederlandse weer. Indoor kunnen displays voorzien worden van helderheidskalibratie en -programmering om ervoor te zorgen dat het scherm altijd de juiste helderheid heeft. Ook software kan een rol spelen in de betrouwbaarheid van een product. Slimme kalibratie maakt bijvoorbeeld in een handomdraai video walls. Wanneer de schermen zijn geĆÆnstalleerd, leest de slimme kalibratiesoftware automatisch de apparaten uit en past deze aan, zodat de kleur en helderheid naadloos op elkaar aansluiten. Voor installatie en onderhoud is geen specialist nodig. Alle bevoegde partijen kunnen programmaā€™s eenvoudig in werking stellen en onderhoud plegen.

De juiste betrouwbaarheid en veiligheid zorgt voor een hogere ROI, wat met name belangrijk is voor retailers en quickservice restaurants. De mogelijkheden van webOS 4.0, en de toekomstige 4.5, bieden een verbeterde gebruikerservaring waar wij heel enthousiast over zijn.

In een steeds drukkere mediawereld kan digital signage bedrijven enorme voordelen bieden. Betrouwbaarheid en veiligheid van het ecosysteem, het platform en het product zijn essentiƫle elementen voor het gebruiksgemak.

| Leestijd:

Over de auteur

LG