Ga naar hoofdinhoud

De blik vangen met uitzonderlijke transparantie

Bedrijven en instanties zoeken voortdurend naar de aandacht van de klant. Dat is nog niet zo eenvoudig want door een overdaad aan prikkels hebben consumenten tegenwoordig een korte spanningsboog. Je moet dus met iets speciaals voor de dag komen om in winkelcentra op te vallen met je reclame-uitingen. De Transparant OLED is bij uitstek geschikt voor deze situaties; dit product combineert immers rijke beelden met een extreem hoge transparantie.

Transparanter dan concurrentie
Deze uitzonderlijke transparantie – het scherm is vier keer transparanter dan schermen van concurrenten – wordt mogelijk gemaakt door de zelfverlichte OLED-technologie. Ter vergelijking: de T-OLED biedt 38 procent transparantie, terwijl de hoogste transparantie die bereikt kan worden bij een LCD-scherm slechts 10 procent is.

Deze transparantie heeft overigens geen invloed op de kleuren; de display behoudt het oneindige contrast en de perfecte kleuren waar OLED al jaren bekend om staat. Sterker nog, wanneer objecten achter het scherm worden geplaatst, lijkt het vanaf de voorkant alsof ze geïntegreerd zijn met de beelden op het scherm. Hierbij zijn zowel de objecten achter het scherm als de beelden die de T-OLED uitzendt duidelijk zichtbaar. Kijkers hoeven hun blik dus niet te veranderen om zowel de objecten als relevantie informatie tot zich te nemen.

Bovendien bestaat de T-OLED uit verschillende onderdelen; het scherm kan daardoor eenvoudig in bestaande ruimtes worden ingepast. Er is dus een T-OLED voor elke denkbare locatie.

Zwart als transparante kleur
In tegenstelling tot andere transparante displays gebruikt T-OLED zwart als transparante kleur, in plaats van wit. Bij het afbeelden van een zwart beeld, zoals een stad gedurende de nacht, is de zwarte nacht dus perfect doorschijnend.

De rand van het scherm is nauwelijks waarneembaar als de content een zwarte achtergrond heeft. Niet alleen past een zwarte achtergrond eenvoudig in de omgeving, maar ook lichte kleuren als goud en zilver zien er verbluffend uit en trekken daardoor de aandacht.

Winkels, vliegvelden, musea
Deze eigenschappen in combinatie met de UV-bescherming aan de voorzijde maakt de display dan ook ideaal voor etalages die de blikken van voorbijgangers moeten pakken. De brede kijkhoek zorgt ervoor dat toeschouwers de content duidelijk kunnen zien wanneer ze het scherm van verschillende kanten benaderen.

Uitzonderlijke transparantie is de nieuwe manier om de blik van consumenten te vangen.

| Leestijd:

Over de auteur

LG