Ga naar hoofdinhoud

De laatste innovatie voor quickservice restaurants

COVID-19 heeft een ongekende invloed op onze manier van leven. De pandemie zorgde bijvoorbeeld voor een daling van verkopen in restaurants. Gelukkig is het inmiddels weer mogelijk om te lunchen of te dineren op het terras. Tegelijkertijd blijft de behoefte aan eten via zelfservice, zoals een drive-thru, toenemen. Hier kunnen gasten hun maaltijd contactloos bestellen, direct afhalen en hebben ze toch het gevoel er even uit te zijn. Dat is precies dat extraatje waar we naar op zoek zijn in tijden als deze.

Buiten bestellen

Hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Quickservice restaurants (QSR’s) en andere horecagelegenheden kunnen op de parkeerplaats of bij een drive-thru verschillende Display-zuilen plaatsen. Met behulp van deze zuilen plaatsen bezoekers via een overzichtelijk, digitaal interface op de display’s hun bestelling. Zowel vanuit hun auto als in de buitenlucht; met genoeg afstand tussen de zuilen zijn alle gebruikers veilig verwijderd van elkaar. Ondertussen kan het personeel de bestelling bereiden terwijl de gasten wachten in hun auto.

Met het inzetten van outdoor digital signage om bestellingen op te nemen, krijgen restaurants ook de mogelijkheid om te anticiperen op de actuele omstandigheden. Zijn bepaalde producten uitverkocht? Dan kunnen deze direct van het digitale bestelmenu verwijderd worden. Is het onverwacht extra zonnig weer? Haal dan de optie om ijsjes te bestellen prominent naar voren. Zo krijgen bezoekers altijd relevante en juiste informatie te zien.

De beste weergave

Hoge helderheid is onmisbaar bij outdoor digital signage. Hierdoor wordt het menubeeld duidelijk en helder weergegeven en wordt het beeld niet verstoord door omgevingsverlichting of weersomstandigheden.

Interessante ontwikkelingen

Ook in Nederland zijn er al een aantal voorbeelden waarbij quickservice restaurants outdoor digital signage inzetten om bestellingen op te nemen – al dan niet aangedreven door de coronapandemie. Op verschillende locaties in ons land worden outdoor displays ingezet om het menu weer te geven waardoor bezoekers dit vanaf een veilige afstand kunnen bekijken. Sommige QSR’s lopen voor op de rest en maken het zelfs mogelijk om bestellingen op te nemen – en af te rekenen – via een outdoorscherm. De oplossingen van LG lenen zich hier bij uitstek voor; de hoge lichtopbrengst garandeert keer op keer de perfecte weergave.

Ook in Groot-Britannië zetten QSR’s in op digital signage, maar doen ze er zelfs nog een schepje bovenop. Met behulp van een koppeling met de McDonald’s-app, kunnen bezoekers ook vanuit hun auto via de app bestellen en betalen. Dat is nog eens quick service!

“Alle verschillende soorten QSR’s kunnen de voordelen van outdoor digital signage benutten om hun klantervaring verder te verfijnen”, vertelt Michel Houtzager, Sales Manager bij LG Business Solutions Nederland.

| Leestijd:

Over de auteur

LG