Ga naar hoofdinhoud

De lucht in met Digital Signage

De zomervakantie is een cruciale periode voor luchthavens en ook dit jaar zorgt het voor topdrukte bij de luchtvaartmaatschappijen. Er worden extra stoelen toegevoegd om zo het recordaantal passagiers dat dit seizoen het vliegtuig neemt bij te kunnen houden. Dat is goed nieuws voor de luchtvaartmaatschappijen, maar het geeft wel meer druk om verschillende faciliteiten te optimaliseren. Digital Signage helpt luchtvaartmaatschappijen goede service te bieden aan alle vakantiegangers.

Passagiers leiden, informeren en entertainen
Digital Signage met een levendig contrast, een brede kijkhoek en intense helderheid, helpt om de verkeersstroom onder controle te houden. Informatieve digitale displays, zoals die op de internationale luchthaven Incheon in Seoul, helpen passagiers om gemakkelijk door de check-in te navigeren, de juiste gate te vinden, op de hoogte te blijven van de vluchtstatus en informatie te krijgen over waar ze hun bagage kunnen ophalen. Content management platformen kunnen in verschillende talen worden ingeschakeld. Dat is vooral handig voor luchthavens waar de meerderheid van de reizigers de lokale taal niet spreekt. Zo heeft bijvoorbeeld de luchthaven Liszt Ferenc in Boedapest onlangs de bewegwijzering vernieuwd als gevolg van het grote aantal passagiers dat geen Hongaars spreekt.

Digital Signage komt alle stakeholders van de luchthaven ten goede. Interactieve wayfinding oplossingen helpen reizigers om op tijd te komen. Luchthavenmedewerkers worden hierdoor niet afgeleid om de weg te wijzen aan passagiers en kunnen hierdoor hun werkzaamheden ongestoord uitvoeren. Wayfinding kan bovendien ook helpen om in de luchthaven een winkel of restaurant te vinden. Daarbij wordt dan een inschatting gemaakt van de tijd die nodig is om tot daar te komen en vervolgens vanuit daar terug, tijdig, aan de gate te komen.

Infotainment content houdt passagiers bezig tijdens het wachten aan de gate of voor de paspoortcontrole. Bestemmingsinformatie is niet alleen handig en interessant voor aankomende passagiers die op hun koffers wachten, maar ook voor vertrekkende passagiers die aan de gate moeten wachten. Digital Signage wordt op sommige luchthavens ook gebruikt als kunstwerk om zo een aangename omgeving te creëren voor wachtende reizigers.

Optimale veiligheid en efficiënte paspoortcontrole
Een belangrijke praktische toepassing is veiligheid. Beveiligingscontroleposten zijn vaak één van de drukste punten van een luchthaven. Zij hebben meestal niet de mogelijkheid om fysiek uit te breiden. Het enige wat ze kunnen doen, is het proces proberen te optimaliseren en versnellen. Dit kan door middel van aanwijzingen die passagiers laten zien waar ze naartoe moeten gaan en wat ze moeten doen. De veiligheidseisen variëren per land dus duidelijke instructies kunnen ervoor zorgen dat reizigers snel door de beveiliging kunnen waardoor bewakers zich kunnen concentreren op het controleren van passagiers.

Ook de paspoortcontrole kan snel overweldigd worden. Heldere bewegwijzering kan reizigers naar het juiste gebied sturen en eenvoudige content management stelt de paspoortcontrole in staat om eenvoudig nieuwe instructies te geven.

Redder in nood
Begrijpelijke communicatie zorgt voor een vlotte gang van zaken. Het kan echter zijn dat er weinig tijd beschikbaar is om essentiële informatie ter beschikking te stellen voor alle passagiers. Ook voor hen die niet vertrouwd zijn met de luchthaven en een andere taal spreken. Digital Signage biedt luchthavenmedewerkers een goede oplossing om met alle passagiers te kunnen communiceren. Het is bovendien eenvoudig te beheren en in te zetten.

“We merken dat het toenemende aantal passagiers een van de grootste uitdagingen is van de luchthavens waar we mee samenwerken”, aldus Hjalmar Martin, key accountmanager bij LG. “Het uitbreiden van een terminal vindt niet van de een op de andere dag plaats. Digital Signage is een efficiënt instrument om op korte en lange termijn de passagiers juist te informeren, te entertainen en passagiersstromen te reguleren.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG