Ga naar hoofdinhoud

De zon houdt van Den Haag

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om de stad klaar te stomen voor een duurzame toekomst. Het overschakelen op schone energie is een van de beste stappen om dit te bereiken. Daarom heeft de gemeente een plan gemaakt om deze duurzame doelen te bereiken: een kaderdocument. In deze nota staat precies wat de gemeente, samen met haar bewoners, de komende jaren aan duurzaamheid gaat doen.

Het Haags plan voor een duurzame toekomst bestaat uit vier thema’s, namelijk schone energie, schoon vervoer, een schone leefomgeving en duurzamer omgaan met grondstoffen. Tien Groene Energiewijken lopen voorop en moeten een inspiratie vormen voor de rest van de stad. Om over te stappen op groene energie investeert de gemeente onder andere in collectieve warmteoplossingen, zonnepanelen en bijvoorbeeld stadsverwarming. Het volledige plan voor een duurzaam Den Haag kun je hier vinden.

Wanneer je overweegt om over te stappen op zonne-energie van LG Solar, ben je misschien nieuwsgierig naar de subsidies die je van de overheid kunt krijgen. De keuze voor zonne-energie gaat tenslotte niet over een nacht ijs. De kosten voor een zonne-installatie zijn relatief hoog en het is dan ook een investering voor de lange termijn. Het bekijken van de subsidiemogelijkheden om zoveel mogelijk geld te besparen, is de moeite waard.

In Den Haag zijn zowel subsidies voor particulieren als ondernemers beschikbaar. Het is mogelijk om gebruik te maken van nationale regelingen zoals de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarnaast zijn er in Den Haag een aantal lokale subsidies beschikbaar. Zo biedt de gemeente voor het opstarten van duurzame initiatieven in Haagse wijken een subsidie tot maximaal €5.000. Ook doneert Fonds1818 een bedrag tot €3.000 aan particulieren die initiatieven starten voor een betere of mooiere samenleving. Een volledig overzicht van de mogelijkheden vind je hier. Je kunt meer informatie opvragen via het e-mailadres info@duurzaamdenhaag.nl. Zij kunnen alles vertellen over de mogelijkheden voor subsidies in Den Haag.

Naast het aanvragen van subsidies is het als particulier ook mogelijk om btw over de zonnepanelen terug te vragen. Via de Belastingdienst controleer je eenvoudig om welk bedrag dit gaat.

Op de website Verbeter je huis vind je een overzicht van alle beschikbare subsidies in jouw gemeente. Met al deze informatie op een rijtje wordt de keuze voor zonnepanelen een stuk eenvoudiger.

| Leestijd:

Over de auteur

LG