Ga naar hoofdinhoud

Digital signage brengt de digitale ervaring naar winkels

Digital signage deed enkele jaren geleden al zijn intrede in de retail en is sindsdien alsmaar prominenter aanwezig in winkelstraten en shopping centers. Neem nu bijvoorbeeld een transparante LED op de ramen van de etalage, dankzij LG kan je beroep doen op een breed gamma aan mogelijkheden waarmee elke winkel verandert in een pareltje. Als straks bovendien het normale leven terugkeert, kan digital signage de verkoopcijfers trouwens weer omhoog brengen én brand engagement creëren.

Millennials zijn al een tijdje de koningen van de koopkracht en baas op de retailmarkt. Alle grote ketens en hippe boetieks mikken dan ook op hen als voornaamste doelgroep. De millennials, vandaag dus ongeveer tussen 25 en 40 jaar oud, zijn op zoek naar winkels die het in-store winkelen koppelen aan de gemakken van de online ervaring. Om dat effect te verzekeren is digital signage een goede way to go. Nu alle winkels geleidelijk aan weer hun deuren openen en voorzorgsmaatregelen best zo opvallend mogelijk gecommuniceerd worden, biedt digital signage ook hier opties. Via displays kan een retailer vragen om de nodige afstand te bewaren, handen te ontsmetten of gepaste kledij niet meteen terug te hangen. Dit kan onder andere met behulp van de LG UM3C en UH5C-series. Want deze displays kunnen naast bijvoorbeeld het aangeven van vrije parkeerplekken op de parking, ook op een heldere manier veiligheidsinstructies communiceren.

Een knappe verwelkoming

Via outdoor high brightness displays zoals de LG XE4F, breng je mensen vanop de parking gemakkelijk tot bij je zaak door ze meteen in de juiste richting te verwijzen. De display vangt de blik van bezoekers en voorbijgangers met zijn levendige beelden en optimale kwaliteit. Shoppingcenters kunnen high brightness displays gebruiken voor algemene bezoekersinfo of om reclameboodschappen van de verschillende winkels in hun pand te tonen, zelfs nog voor de klant effectief de winkels binnengaat. Een ander voordeel is dat je altijd het juiste beeld hebt, zelfs in fel zonlicht en door gepolariseerde zonnebrillen is het beeld perfect te zien.

Een indrukwekkende etalage

Vanop de parking is de volgende stop van je klant de etalage. Tijd om uit te pakken en even te laten zien wat je winkel te bieden heeft in de vorm van een aantrekkelijk voorsmaakje. Op een high brightness LED Display zoals de LG XS2E en de LG XS4F, kan je doorlopend boodschappen in de etalage laten voorbijkomen en vliegensvlug de nieuwste acties en promoties in het oog laten springen. De display is specifiek gemaakt om gemakkelijk achter een etalageraam te plaatsen. Wil je een display echter volledig integreren in je etalage zelf? Dan kies je best voor een transparante LED. Transparante LED-folie is zelfklevend, zodat deze eenvoudig op het oppervlak van bestaand vensterglas kan worden bevestigd, zonder dat er een ingewikkelde constructie nodig is. Wil je het echter nog grootser aanpakken? Met de LG XS2E kan je een gigantisch scherm van 75 inch in je etalage verwerken. Het scherm heeft bovendien een indrukwekkende beeldkwaliteit dankzij de Ultra HD Resolutie. Een interessante optie voor zaken die seizoensgebonden collecties hebben. Vanop een centraal punt kunnen alle visuals voor heel de keten aangestuurd worden en omdat de boodschappen elkaar kunnen opvolgen, is er qua ruimte geen beperking.    

Brand story naar voren brengen

Eens een klant in je winkel is, zullen het personeel en aanbod uiteraard belangrijke factoren zijn in het beslissingsproces. Maar ook hier kan digital signage een rol spelen. In eerste instantie door productinformatie of promoties weer te geven, maar ook door je brand story te gaan vertellen. Merken met minder aantrekkelijke of gedetailleerde producten, kunnen hun inspirerende boodschap tevoorschijn toveren op een videowall van meerdere LG VL5F-schermen en zo een in het oog springend visueel verhaal vertellen en dat in enkele gevallen zelfs op een zeer dunne videowall van amper 0.44mm. Deze techniek vormt op zijn beurt een absolute boost voor het brand engagement.

In een speciaalzaak of supermarkt kunnen kleinere LG displays zoals de nieuwe SM3G-series van 22 inch en de SM5KE van 32 inch dan weer soelaas bieden. Met de huidige technologie kan zelfs gedetecteerd worden welk product een klant oppakt om dan meteen alle bijhorende info op de display aan te bieden. Zo hoeft er geen winkelbediende meer gezocht te worden voor bijkomende klantvragen. Ook in pashokjes van kledingzaken kunnen displays zelfs al suggereren welke accessoires of andere kledingstukken passen bij het item dat de klant past. In make-upwinkels wordt het nog gekker. Daar kunnen klanten via een display kiezen welke make-up bij hen zou passen, door op het scherm al een digitaal voorsmaakje te krijgen van hoe ze eruit zouden zien met een bepaald product.

Heldere en veilige klantencommunicatie

Tot slot kan je via een scherm aan de ingang van je winkel in crisistijden bijvoorbeeld in real time de veiligheidsmaatregelen communiceren. Dit door onder andere aan te geven hoeveel mensen er zich in het pand bevinden en hoeveel extra mensen er nog toegestaan zijn. Ook kunnen er boodschappen rond hygiëne en social distancing op een heldere wijze uitgelicht worden. In een wereld waar werknemers en consumenten steeds meer op zoek zijn naar veiligheid en duidelijkheid, probeert LG zoals steeds beslissingsnemers in bedrijven en winkels bij te staan met de juiste technologie. De mogelijkheden reiken alsmaar verder en nu de retail de voorbije weken en maanden met de impact van de coronacrisis te maken kreeg, kan de sector straks wel een extra boost gebruiken. Digital signage kan hiervoor dan op alle vlakken de uitgelezen partner zijn.

| Leestijd:

Over de auteur

LG