Ga naar hoofdinhoud

Een geschiedenis vol met kwaliteit en innovatie

Als wereldwijde pionier op het gebied van productie heeft LG meer dan 60 jaar ervaring in productontwikkeling en innovatie. Met meer dan 30 jaar onderzoek en ontwikkeling in de zonne-energie zijn we trots dat we een van de leidende innovators en fabrikanten zijn.

 

De reis door de zonne-industrie

 

  • 1950-1990

LG is begonnen onder de naam GoldStar, een bedrijf dat zich richtte op de elektronica-industrie. In 1985 begon GoldStar met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van zonne-energie.
In 1988 ontwikkelde GoldStar Industrial Systems de ‘Solar Latern’, de eerste mobiele zonneceltechnologie van het bedrijf. Nadat de Solar Latern enig succes had geboekt, breidde GoldStar het onderzoek uit met het Central Research and Development Lab. In dit lab stond de ontwikkeling van de technologie voor de productie van zonnecellen centraal.

 

  • 1991-2000

In de jaren negentig werd GoldStar omgedoopt tot LG Electronics. LG ontwikkelde in de jaren negentig hoogwaardige producten, waaronder ook zonneproducten. Het bedrijf produceerde bijvoorbeeld verwarmingen die uitsluitend werkten op natuurlijk circulerende zonnewarmte, evenals fotovoltaïsche (PV) systemen, ontworpen om verkeersborden en klokkentorens van stroom te voorzien.

 

  • 2001-2010

In het begin van de zeroes ging LG door met het onderzoek naar en de ontwikkeling van polykristallijne zonnecellen. Het bedrijf ging een nieuwe uitdaging aan: de massaproductie van zonnecellen. In 2004 consolideerde LG verschillende onderzoekslaboratoria voor zonnecellen en in 2008 werd het Solar Cell Research Team van LG Chemical First geïntegreerd met LG Electronics.
23 jaar na de eerst onderzoeksinspanningen op het gebied van zonne-energie creëerde LG zijn eerste zonnepaneel. Kort daarna werden de laboratoria samengevoegd en in 2009 begon het bedrijf met de bouw en exploitatie van een 14 megawatt zonne-energiepark in Taean, Zuid-Korea.

 

  • 2010-heden

Sinds de massaproductie van zonnepanelen een decennium geleden begon, is LG een internationaal erkend bedrijf geworden op het gebied van zonne-energie. Het heeft in 2013, 2015 en 2016 de ‘Intersolar Award’ gewonnen voor zijn baanbrekende ideeën en technologische innovaties. In 2015 ontwikkelde LG de Cello-technologie, waarbij gebruik gemaakt wordt van 12 dunne draden in plaats van de traditionele 3-5 geleiders. Hierdoor zijn de prestatie, betrouwbaarheid en esthetiek van de zonnepanelen verbeterd.
Vandaag de dag blijft LG doorgaan met het ontwikkelen van geavanceerde zonnetechnologie. LG zonnepanelen behoren tot de meest populaire zonnepanelen voor huiseigenaren in Nederland. De krachtige NeON® 2- en NeON® R zonnepanelen worden ondersteund door een garantie van 25 jaar.
Wanneer je zonnepanelen van LG koopt, investeer je in een product dat is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en wordt geproduceerd volgens industriestandaarden en strenge testnormen. LG kijkt ernaar uit om een belangrijke bijdrage te leveren in de zonne-energie industrie en aan de wereldwijde inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG