Ga naar hoofdinhoud

Garantie: Waarom LG Solar de komende 25 jaar een betrouwbare partner is

Als u investeert in panelen van een hoge kwaliteit, dan profiteert u niet alleen van een garantie van 25 jaar, maar zullen ze vele jaren langer meegaan. Zonne-energie is een investering voor de lange termijn, waardoor het van absoluut belang is om de staat van dienst en reputatie van de fabrikant bij uw keuze mee te wegen. Door hoogwaardige panelen te kopen van een gerespecteerde onderneming met een stabiele achtergrond, voorkomt u mogelijke problemen in de toekomst. Mocht er dan toch onverhoopt een probleem zich voordoen, dan zal een onderneming die bekend staat om een deugdelijke klantenservice zich over uw probleem buigen zodat u zo snel mogelijk weer van de zon kunt profiteren.

Toelichting op garanties met betrekking tot zonnepanelen

Op hoogwaardige zonnepanelen zijn twee verschillende soorten garantie van toepassing. Deze gaan we hieronder bespreken.


Product

De meeste mensen denken bij garanties aan een productgarantie. Een productgarantie is van toepassing op het door u gekochte artikel en heeft betrekking op fabricagefouten. Deze garantie wordt doorgaans verstrekt op consumptiegoederen zoals huishoudelijke apparatuur. LG biedt 25 jaar garantie op gebreken, breuk of andere productgerelateerde problemen, mochten die er zijn, wat zeldzaam voorkomt. Om u een voorbeeld te geven van hoe zelden het voorkomt dat een paneel van LG problemen geeft: van de ongeveer 800.000 panelen die in de afgelopen acht jaar (op het moment dat we dit schrijven) in Australië zijn verkocht, waren er nog geen 20 garantieclaims die terug te voeren waren op fabricagefouten. Dat is een foutpercentage van ongeveer 0,00025 procent. Geen wonder dat er zo'n lange garantie voor geldt!

 

Prestatie

Als de zon op zonnepanelen schijnt, dan ontstaat een verandering als gevolg van verschroeiing. Verschroeiing is er de oorzaak van dat het rendement van alle zonnepanelen op den duur achteruitgaat. Hoewel alle panelen te maken hebben met verschroeiing, zijn sommige panelen er beter tegen bestand dan andere. De garantie die LG geeft op prestatie heeft een geldigheidsduur van 25 jaar! Zo garandeert LG bijvoorbeeld dat de NeON® R na een kwart eeuw gebruik nog op 90.8 procent van zijn capaciteit op dag 1 werkt. Een dergelijke opbrengst wordt niet gegarandeerd voor standaardpanelen. Het is van belang om te weten welke prestatiegarantie er voor het door u gekochte paneel geldt.

 

Waar moet ik naar vragen?

Hier volgt een aantal vragen die u met betrekking tot uw garantie zou moeten stellen aan uw zonne-energieprofessional voordat u een beslissing neemt.

  • Hoe lang duurt mijn garantie? Zit er een verschil tussen de geldigheidsduur van de productgarantie, de garantie op arbeid en de prestatiegarantie?
  • Met wie neem ik contact op voor een garantieclaim?
  • Wat valt er onder mijn garantie? Wat niet?
  • Vallen incidenten onder de garantie?
  • Is de garantie overdraagbaar?
  • Moet ik mijn garantie eerst registreren voordat ik een claim kan indienen?

Zorg eerst dat u alles te weten bent gekomen over de door de fabrikant geboden garanties alvorens een definitieve beslissing te nemen. Wat u bespaart op een goedkoop paneel mag op het moment zelf aanlokkelijk zijn, maar alleen een hoogwaardig paneel waar een betrouwbare fabrikant achter staat, kan u zekerheid voor uw langetermijninvestering bieden. Neem vandaag nog contact op met uw professional van LG Solar om meer te weten en om aan uw project te beginnen!

| Leestijd:

Over de auteur

LG