Ga naar hoofdinhoud

Geef jouw levensstijl een boost met zonne-energie

Sinds het begin van de mensheid bestuderen we al de zon. Van het aanbidden van de zon tot het bouwen van structuren die de zomer- en winterzonnewende volgen; de zon is een centraal onderdeel van het menselijk leven. Het lijkt erop dat naarmate we verder het moderne tijdperk ingaan, de zon net zo belangrijk blijft. Vooral omdat er nu technologie beschikbaar is om op de zon aan te sluiten.
 
Daarom kun je jouw levensstijl versterken met behulp van de aloude kracht van de zon. In deze blog delen we meer over de groei van het energieverbruik, hoe dit onze huizen beïnvloedt en hoe je zonne-energie kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.

Groei en vermindering van energieverbruik

Sinds de ontdekking en commercialisering van elektriciteit in de 20e eeuw, is de wereld snel geëlektrificeerd en profiteren we van de vele voordelen van deze technologie. Met elektriciteit kwamen nieuwe uitvindingen, waaronder de radio, televisie, computer, mobiele telefoon, apparaten en nog veel meer - als je het kunt aansluiten, leef je in een ruimte waar elektriciteit je leven heeft beïnvloed.

Dus hoe beïnvloedt elektriciteit jou persoonlijk? Nou ja, in bijna alle opzichten! Van je mobiele telefoon en werken op afstand, tot licht, entertainment en zelfs het eten in je koelkast: elektriciteit speelt een belangrijke rol. Niets is daarbij gratis zoals je weet, ook de kosten voor het gebruik van elektriciteit niet. Volgens cijfers van de U.S. Energy Information Association verbruiken airconditioners en verwarming, de boiler, verlichting, apparaten, tv's en drogers de meeste energie in huis.

Een van de manieren om je energieverbruik te verminderen, is door over te stappen op LED-verlichting en door apparaten met de juiste duurzaamheidslabels te gebruiken. Nieuwe LED-lampen verbruiken namelijk tot 75% minder energie dan oudere lampen en een nieuwe koelkast zal ongeveer 9% energiezuiniger zijn dan niet-gecertificeerde koelkasten. Zodra je deze slimme wijzigingen hebt doorgevoerd, is het elimineren van de energierekening de volgende stap. En dit doe je door over te schakelen op zonne-energie.

Zonne-energie elektrificeert jouw way of life

Aangezien zonnepaneeltechnologie inmiddels breed beschikbaar is op de markt, heb je een ruime keuze om over te stappen op zonne-energie. Zonne-energie is niet alleen een schone en hernieuwbare energiebron, maar kan ook een einde voor je energierekening betekenen. Want zodra je eventuele investeringen hebt afbetaald, kun je "rentenieren" onder de zon. Het geeft energie aan jouw levensstijl en draagt bij aan een schoner klimaat.

Het loont om over te stappen, en de industriegaranties van LG behoren tot de beste in de branche. Om nog maar te zwijgen over de stijgende cijfers in Nederland. Zo tonen de laatste cijfers van het CBS dat de productie van stroom uit zonnepanelen in 2020 met meer dan de helft is toegenomen. In 2019 werd er 5,3 miljard kilowattuur geproduceerd; vorig jaar was dat maar liefst 8,1 miljard kilowattuur.

Conclusie

De vraag naar energie groeit, samen met de kosten ervan. Maar je kunt jouw energieverbruik verminderen. Bijvoorbeeld door over te schakelen op zonne-energie, wat een positief effect heeft op jouw energierekening. Het is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar het heeft ook een positieve impact op de wereld om ons heen. Geef jouw levensstijl daarom vandaag nog een boost met zonne-energie!

| Leestijd:

Over de auteur

LG