Ga naar hoofdinhoud

Grensoverschrijdend samenwerken door nieuwe interactieve monitoren voor meeting rooms en klaslokalen

In het bedrijfsleven en in het onderwijs veranderen de behoeften op het gebied van technologie continu. LG’s nieuwe Interactive Digital Boards (IDB) zijn speciaal ontworpen touchscreen displays om deze nieuwe omgevingen nog beter te ondersteunen. Zowel de zakelijke en educatieve productlijnen combineren interactieve tools met hoogwaardige hardware specificaties als Ultra HD-resolutie en IPS-panelen, die hiermee zijn afgestemd op de doelgroep.


Samenwerken op afstand met de nieuwste touchtechnologie
Elke sector vereist bepaalde creatieve oplossingen of dit nu logistiek of financieel management is. Dit soort oplossingen vraagt veelal om een persoonlijke samenwerking. Tegelijkertijd werken mensen steeds vaker samen met partners of collega’s gevestigd in het buitenland, en worden de kantoortijden steeds flexibeler. Hierdoor zijn mensen vaak niet tegelijkertijd aanwezig op kantoor. LG biedt een nieuwe oplossing, de TN3F-serie, die realtime samenwerking mogelijk maakt, overal ter wereld.

De TN3F maakt gebruik van In-Cell touchtechnologie, de touchtechnologie die ook gebruikt wordt om smartphones licht en snel te maken. In tegenstelling tot traditionele touchtechnologie, die lucht tussen de sensor en het glas laat, integreert In-Cell de sensor met het beschermend glas en LCD. De voordelen zijn vooral merkbaar bij intensief gebruik van het touchscreen, met de hand of met de Active Pen. Het handschrift van de gebruiker wordt perfect weergegeven op het bord en de dikte van het schrift wordt bepaald door de drukgevoeligheid van de pen. Het is zelfs mogelijk om te wissen of markeren.

Gratis meegeleverd met de TN3F, richt de IDB DUO app zich op veelvoorkomende pijnpunten tijdens meetings. De gebruiksvriendelijke user interface maakt het starten van een meeting zeer eenvoudig. Het delen van bestanden en schermen is geïntegreerd, waardoor het nog makkelijker is om alles vanuit een plek te beheren. Gebruikers kunnen materialen opslaan via het dashboard en deze delen met anderen. Het is zelfs mogelijk om bestanden naar smartphones of computers te sturen met behulp van de IDB DUO app. Daarnaast kan er direct vanaf het scherm worden gemaild of kunnen bestanden worden opgeslagen op een USB-stick. De nieuwe TN3F is volledig onafhankelijk, het webOS platform en de IDB DUO app werken als onderdeel van SoCs. Liever uw eigen “collaboration tools” gebruiken? Koppel de TN3F aan een eigen pc, laptop of tablet en creëer een geavanceerde samenwerkingsoplossing.

Educatie 3.0
Onderwijstechnieken maken de laatste jaren een flinke ontwikkeling door. Om hier consistentie in aan te brengen, heeft de EU reeds in drie grootschalige initiatieven geïnvesteerd rondom interactieve onderwijsmodellen: de ET2020, de IETC en Erasmusplus. LG draagt hieraan bij door de ontwikkeling van de nieuwe TR3BF touchscreen displays. Leerlingen in de hele klas hebben duidelijk zicht op het scherm vanwege het scherpe UHD beeld en de 178 graden kijkhoek van IPS. Maximaal dertig leerlingen kunnen tegelijkertijd verbinding maken, schermen delen en samenwerken door het gedeelde netwerk van de Screenshare Pro app. Het scherm bevat twintig multi-touch punten, tien schrijfpunten en twee pennen met verschillende kleuren. Door de samenwerking kunnen studenten van elkaar leren en dankzij de webbrowserfunctie kunnen studenten hun nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Docenten profiteren van de functionaliteiten voor het toevoegen van opmerkingen en het verwijderen met de handpalm. Welkom bij het schoolbord van de 21ste eeuw.

| Leestijd:

Over de auteur

LG