Ga naar hoofdinhoud

Het zonnetje in huis dankzij zonne-energie

Niet alleen het toenemende bewustzijn over het belang van milieubescherming, maar ook het financiële voordeel is een van de redenen voor de groei van de zonnemarkt. Zonne-energie is onbeperkt beschikbaar, duurzaam en op verschillende manieren te gebruiken. Het betekent dus dat wanneer u zonne-energie gaat gebruiken, u deze permanent kunt gebruiken én een bijdrage levert aan een duurzamere wereld. In deze blog introduceren we drie manieren om zonne-energie in uw dagelijks leven te gebruiken en zo een duurzamer leven te beginnen!

 

Zonneverlichting

Het eerste wat wellicht te binnen schiet wanneer u aan zonne-energie denkt, is het gebruik verlichting. Sinds de introductie van zonnepanelen op de markt, kunnen consumenten via diverse websites zonnepanelen kopen. Zonneverlichtingssystemen worden met name gebruikt voor buitenverlichting, zoals straatverlichting of 's nachts voor tuinen en veranda's. Hier wordt met name gebruik gemaakt van het opslagsysteem voor zonne-energie dat overdag energie opwekt. Hierdoor bent u afhankelijk van de hoeveelheid zon gedurende de dag. Dankzij LG's ESS (Energy Storage System) kun je met LG-zonnepanelen zelfs 's nachts zonnestroom gebruiken en helpt het ook om onder alle weersomstandigheden elektriciteit te gebruiken.

 

Zonne-elektriciteit

Naast zonneverlichting wordt zonne-energie ook veel gebruikt in de vorm van elektriciteit. Door het grote aanbod van zonnepanelen daalden de prijzen en werd het aantrekkelijker om daken te voorzien van zonnepanelen. Dit is vandaag de dag steeds vaker te zien in het straatbeeld – mits we goed kijken uiteraard. Zonne-elektriciteit kan worden gebruikt in vrijwel elke toepassing waar elektriciteit nodig is; van het voeden van eenvoudige huishoudelijke elektrische apparaten tot energievoorzieningen voor hele steden. Bovendien zijn er energieparken met zonnepanelen die zonne-elektriciteit opwekken om hele steden te laten draaien, en naar verwachting zal dit in de toekomst een belangrijke bron zijn. In uw huis wordt het zonnepaneel voornamelijk geïnstalleerd voor zonne-energie om apparaten zoals vaatwassers, wasmachines, drogers, robotstofzuigers en elektrische radiatoren in werking te zetten. Met hoogwaardige zonnepanelen kunt u elektriciteit efficiënt gebruiken in iedere toepassing.

 

Zonneverwarming

Zonlicht genereert voornamelijk twee soorten energie: licht en warmte. Daarnaast is zonneverwarming ook een veel gebruikte vorm van zonne-energie met behulp van een zonneboiler. Het is hernieuwbare energie die u helpt om het water in uw badkamer te verwarmen en uw huis warm te houden tijdens de koude winter. Bij het verwarmen sturen de zonnepanelen een vloeistof naar het voorraadvat. Deze vloeistof stroomt door een warmtewisselaar die met de warmte van de vloeistof bijvoorbeeld het kraanwater opwarmt. Maar zonneverwarming is niet alleen bedoeld voor de winter. In de zomer houdt u het hoofd koel door zonneverwarming te gebruiken voor de airconditioning. Zo bespaart u fors op uw energierekening in de zomer en winter. Tegelijkertijd levert u ook een bijdrage aan het milieu door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

 

Meer gebruiksmogelijkheden

Momenteel is er veel in het nieuws over nieuwe toepassingen van zonne-energie op verschillende gebieden. Zonnetransport is een van die onderwerpen en heeft veel aandacht gekregen. In de nabije toekomst kunnen we pendelen via bussen, treinen en trams die op zonne-energie rijden. Draagbare zonne-energie is in opkomst en dit zal helpen om veel digitale apparaten onderweg op te laden. Het is mooi om te zien dat zonne-energie een steeds groter aandeel krijgt in ons dagelijks leven en wie weet wat ons nog te wachten staat. Blijf samen met LG Solar betrokken en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Referentie: https://freedomsolarpower.com/blog/7-uses-of-solar-energy

 

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG