Ga naar hoofdinhoud

Hoe LG digital signage de belangrijkste uitdagingen van elk bedrijf een boost geeft.

Een futuristische LED wall of een interactieve display, vaak zijn het eyecatchers of zelfs merkpunten in een stadscentrum of industriegebied. Los van het tot leven wekken van een inkomhal, vergaderzaal of buurt geven LG displays ook de communicatiestrategie van het hele bedrijf vorm omdat ze doeltreffender, multifunctioneler én minder tijdrovend zijn dan verouderde en traditionele communicatiedragers.

Veel bedrijven zitten momenteel in een soort heropstartfase waarbij werknemers stilaan terugkeren naar kantoor. Er is extra communicatie nodig, zeker over de te respecteren veiligheidsmaatregelen, maar tegelijk is het ook een ideaal moment om alle bedrijfscommunicatie een facelift te geven. LG digital signage kan het verschil maken. Bedrijven die de stap naar digital signage van LG zetten, merken de voordelen: ze krikken de productie- en verkoopcijfers op, dringen de kosten terug, verkleinen de risico’s en verbeteren het engagement van het personeel. In tijden van economische crisis, biedt digital signage opportuniteiten waar we vandaag allemaal naar op zoek zijn.

Stop de overkill aan mails

Beginnen doen we bij het begin. Hoe houd je de productiviteit zo hoog mogelijk? Digital signage kan veel medewerkers heel wat tijd besparen. De dagdagelijkse communicatie verloopt bij veel bedrijven grotendeels via mail. Die mails verwerken, kost een doorsneewerknemer bijna een derde van zijn werkdag en velen klagen dan ook over een overkill. LG LED displays kunnen met de nodige visuals communicatie beter stroomlijnen én overbrengen. Een korte, tijdelijke communicatie weergeven op een  75 inch-scherm van de LG XS-series  kan zelfs al aan het raam voor het betreden van het gebouw. Het in beeld brengen van een nieuw werkproces tijdens een dagelijkse briefing op een 86 inch-scherm van de LG TN3F Series met touchfuncties, vermindert de mails en dus het tijdverlies.

Creëer engagement bij werknemers

Werknemers willen zich betrokken voelen, maar niet alle bedrijven slagen er in een goede band met hun medewerkers op te bouwen. Het communicatieproces loopt soms al mis vanuit de directie zelf. Meer nog dan een gebrek aan waardering, missen heel wat werknemers een constructieve en consequente stroom aan informatie. Gaande van praktische zaken tot de nodige transparantie over de bedrijfsstrategie. Digitale communicatie, van een bedrijfsvergadering met een duidelijke 136 inch all in one LED LAEB015, tot een indrukwekkende knipoog op een display in de inkomhal, kan die leegte opvullen. Zo kunnen bijvoorbeeld felicitaties voor Moederdag of zelfs een persoonlijke verjaardagsboodschap voor één iemand specifiek via displays uitgelicht worden. Of wat dacht je van de nieuwste bedrijfscampagne op de LG Ultra Stretch Signage van 86 inch te portretteren in de inkomhal? Door deze stretch bovendien in tegelformaat op te stellen, kan je een echte eyecatcher creëren voor je werknemers. Zo blijven zij enerzijds op de hoogte en fleurt je anderzijds het interieur van je bedrijf op. Zo begint iedereen meteen goed aan de dag en zullen ze straks ook met plezier terugkeren naar kantoor na al dat thuiswerken.

Hak belangrijke knopen door

Belangrijke (aankoop)beslissingen nemen doe je idealiter op basis van de juiste en meest recente achtergrondinformatie. De traditionele flipchart is de stilaan uitstervende dinosaurus. Met z’n allen rond een whiteboard staan om te brainstormen en vervolgens te beslissen, behoort tot het verleden. In vergaderingen waar pakweg beslist wordt over aankopen van nieuwe apparatuur of technologie, kan het live opzoeken van de laatste nieuwe gegevens en het visualiseren van cruciale informatie met de laatste nieuwe updates vaak een accurater beeld vormen. Die opties bieden de LG vergaderzaaltools zoals het 86 inch scherm van de TR3BF Series waarbij rechtstreekse connectie tot het internet mogelijk is. Bovendien kan aanvullende input van een (buitenlandse) collega, die via een scherm de meeting vervoegt, ervoor zorgen dat je de enige juiste nieuwe drukpers aankoopt of op het laatste nippertje beslist om toch niet voor de software te gaan die uiteindelijk niet compatibel blijkt te zijn. Tot slot kunnen ook collega’s die van thuis uit werken eenvoudig uitgenodigd worden om deel te nemen aan het gesprek.

Bespaar op communicatie

Voor bedrijven met meerdere vestigingen is het handig om hun content af te stemmen en te stroomlijnen op meerdere locaties tegelijkertijd. Bedrijven kunnen zo ook een flinke som besparen. LG biedt de technologie om dit allemaal in goede banen te leiden. Neem nu bijvoorbeeld de aankondiging van nieuwe veiligheidsprotocollen in bedrijven die heropstarten na een crisis. Die content kan tegelijkertijd én vanuit één plek met meerdere bedrijfstakken of -vestigingen gedeeld worden dankzij LG digital signage. Hierdoor verklein je als bedrijf niet alleen het tijdsbestek dat nodig is voor deze belangrijke communicatie, maar ook het budget dat er aan besteed moet worden.

Beperk risico’s

De ogen sluiten en hopen dat het nooit voorvalt, is onmogelijk. Ieder bedrijf heeft een veiligheids- en evacuatieplan nodig. Dit lijkt pas nuttig om expliciet te communiceren eens een incident zich voordoet, maar de laatste nieuwe veiligheidsmaatregelen op tijd en stond even opfrissen via LG 55 inch-schermen van de UH5F Series in de hal, lift, gang of cafetaria is geen overbodige luxe. Bovendien krijgen we vandaag allemaal elke dag met extra veiligheidsmaatregelen te maken. LG Displays gidsen iedereen er veilig door. Daarnaast is ook cybersecurity meer dan ooit een belangrijk topic. Digitale borden kunnen hier een gepast klankbord zijn om af en toe nieuwe tendensen en tips over bijvoorbeeld cybersecurity te communiceren naar je werknemers toe. Ook dit kan risico’s ernstig terugdringen.

Veel bedrijven die voor digital signage opteren, doen dat met één specifieke situatie of idee in het achterhoofd, maar de slotsom is dat LG zoveel polyvalente toestellen op de markt heeft dat die een bedrijf in feite van A tot Z kunnen versterken. Van de productie over de sales tot de bedrijfsveiligheid. LG digital signage is een partner voor elke bedrijfstak en -afdeling.     

| Leestijd:

Over de auteur

LG