Ga naar hoofdinhoud

Laat je inspireren, vermaken, informeren en wegwijs maken met LED-displays

Je komt veel vaker in aanraking met digital signage dan je in eerste instantie denkt. Bewust en onbewust kijken we vele malen per dag naar schermen die ons de weg wijzen, informeren, inspireren of vermaken. Je loopt richting de bushalte en ziet daar de reclame van de nieuwste frisdrank, eenmaal aangekomen op het station bekijk je de vertrektijden voor de terugreis en wanneer je aan het shoppen bent tonen totems in het winkelcentrum een overzicht en plattegrond van alle aanwezige winkels. Deze voorbeelden worden veelal weergeven op LED-schermen. Maar waarom LED?

 

LED-schermen zijn ideaal om content met impact te presenteren. Of het nu gaat om schermen in een gebouw (indoor) of om schermen in de buitenlucht (outdoor). Met hoge contrasten en heldere kleuren zorgt LED voor een optimale beleving en dat zelfs met een lager energiegebruik dan een ander, willekeurig scherm. Alle gewenste formaten kunnen gerealiseerd worden. Wist je dat je een wand van 20 bij 20 meter kan bekleden met LED-schermen? Haast oneindig groot dus. Het ziekenhuis in Seoul laat zien wat er allemaal mogelijk is en hoe indrukwekkend en overweldigend LED-schermen zijn. De LED-producten van LG bieden in diverse branches op maat gemaakte oplossingen.

 

Geen kant-en-klare oplossing

Er bestaan eindeloos veel manieren om content aan jouw gewenste doelgroep te laten zien. Hierbij zijn een aantal aspecten belangrijk, namelijk waar (locatie), wat (welke content) en hoe (op welke manier presenteren). LG weet hier alles van en helpt graag mee om de juiste content, op de juiste locatie en op de juiste manier te presenteren. Daarom wordt er onderscheid gemaakt op het gebied van LED-oplossingen: indoor, outdoor, transparant, mini en micro. LG voorziet met deze LED-oplossingen diverse markten van hoogwaardige oplossingen. Zo maken de LED-producten van LG vandaag de dag in bepaalde branches echt het verschil: de zakelijke markt, retail, openbare ruimtes, hospitality en luchthavens. De luchthaven van Moskou is een van de grootste ter wereld en onderging een grootschalig moderniseringsproject waarbij digital signage van LG niet mocht ontbreken. Deze LED-displays zorgen zowel voor het weergeven van vluchtinformatie in de vertrekhal als vermaak richting de gates door het weergeven van kleurrijke content.

 

Indoor schermen zijn over het algemeen schermen met een kleinere pixel pitch, zodat de zichtbaarheid van de content vanaf een kleinere afstand, een hogere resolutie heeft. Binnen de zakelijke markt kom je diverse LED-oplossingen tegen. Zo heeft LG de All-in-one LED-oplossing, waarbij je moeiteloos op iedere gewenste locatie een presentatie geeft. De All-in-one beschikt over een verrijdbare standaard, waardoor je in iedere gewenste ruimte gebruik kunt maken van het presentatiescherm. Het scherm is voorzien van HDR (High Dynamic Range), high brightness en kleurnauwkeurigheid. De All-in-one maakt gebruik van een geautomatiseerd en geïntegreerd besturingssysteem van Crestron. Het voordeel? Vanaf één centrale locatie verbinden, communiceren en monitoren. Maak via een pc of mobiel verbinding met de cloud en alle commerciële displays zijn te bedienen.

 

Outdoor schermen hebben vaak een grotere pixel pitch en high brightness. Het publiek dat naar deze schermen kijkt, bevindt zich vaak op grote afstand tot het scherm. Zoals bijvoorbeeld de LED-schermen van LG langs de ring van Parijs: een van de drukste verkeerspunten uit die regio. Afgezien van de kwaliteitsrol die LG binnen deze markt heeft, was ook de korte levertijd een reden voor ExterionMedia om voor LG te kiezen. Dankzij de flexibiliteit van LG is dit project van maar liefst 27 LED-schermen binnen 15 dagen gerealiseerd. De schermen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden: waterbestending, windbestending maar vooral bestendig tegen de zon en weerkaatsing daarvan.

 

 

Een andere manier om consumenten wegwijs te maken of te voorzien van speciale winkelaanbiedingen zijn transparante schermen. Deze manier van signage is uniek: je kunt namelijk door deze schermen heen kijken terwijl zij ook een duidelijke boodschap overdragen. In de transparante folie is namelijk de LED-techniek verwerkt. De transparante LED-oplossing wordt veel gebruikt binnen de retail, zoals in shoppingcenters. Het Zweedse modebedrijf KappAhl maakt gebruik van diverse LED-producten van LG. Boven de entree van de flagship store hangt een groot LED-scherm met de nieuwste collectie en waarop de laatste aanbiedingen worden getoond. Rondom de etalages is op een slimme manier gebruik gemaakt van de LED-folie: hiermee worden aanbiedingen aangeduid. Binnen de shop is veelvuldig gebruik gemaakt van de Ultra Stretch displays: boven de kassa’s, bij de roltrap, tussen de paspoppen. Allemaal om de consumenten te helpen, inspireren en vermaken tijdens hun winkelbezoek.

 

Tot slot de mini- en micro-oplossingen. De mini LED-oplossingen van LG danken hun naam aan de kleinere pixel pitch. De LG LED Bloc is een van de producten uit deze reeks en heeft als groot voordeel dat de schermen makkelijk zijn op te bouwen tot één groot scherm zonder bedrading. De Micro LED-techniek is de nieuwste productcategorie van LG. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit scherm de fijnste pixel pitch van alle LED-producten. De LG Magnit is uniek door de hoge contrasten, kleurnauwkeurigheid, diepte en eigen Black Coating.

 

Kies voor kwaliteit

Een LED-oplossing is een lange termijn investering en daarom is het belangrijk om de meerwaarde ervan in te zien. Om lang te kunnen genieten van deze schermen het is daarom extra belangrijk dat je voor een betrouwbaar en kwalitatief merk kiest. Het LCD-scherm dat LG voor alle LED-producten gebruikt is daar een goed voorbeeld van. Ook op service, garantie en installatie scoort LG hoog. LG werkt met de beste, lokale partners en zorgt ervoor dat er zowel voorafgaand als na de installatie een expert langskomt. LG heeft voor iedere markt een LED-oplossing die meerwaarde biedt!

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG