Ga naar hoofdinhoud

LG Electronics verhoogt standaard voor premium zonnepanelen met nieuwe investeringen

De elektronica- en zonnespecialist LG Electronics zet het introduceren van nieuwe producten op het gebied van zonne-energie voort. Het meest recente en uitgelichte product van de nieuwe reeks is het “LG370N1C-N5” zonnepaneel (N-type). Wat betreft de strategie op het gebied van duurzaamheid brengt LG Electronics ook in het derde kwartaal van 2020 nieuwe oplossingen op de wereldwijde fotovoltaïsche markt. Met toonaangevende duurzame oplossingen voor zonne-energie wil het bedrijf de standaard voor de wereldwijde markt voor zonne-energie verhogen en de expertise verder uitbreiden.

Het premium N-type zonnepaneel omvat 60 cellen en een vermogen tot 370 Wp. Hierdoor heeft het paneel een hoge energie-efficiëntie en zet het maar liefst 21,4 procent van de opgevangen zonne-energie om in elektrische energie – een indrukwekkende score gezien de premium industriestandaard van 20 procent. Naast de nieuwe producten zet LG Electronics het offensief op het gebied van zonne-energie voort door de productieprocessen in Korea te moderniseren. Dit jaar worden de processen gemoderniseerd om de ontwikkeling van hoogwaardige oplossingen voor zonne-energie vanaf begin volgend jaar verder uit te breiden.

De nieuwe productiefaciliteiten worden toegepast in de zonneproductielijn in Gumi, Zuid-Korea. De bouw van de nieuwe faciliteiten zal naar verwachting eind 2020 zijn afgerond. Binnen deze nieuwe productielijn is het bedrijf ook van plan om in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw paneel te produceren met een vermogen van meer dan 400 Wp. LG zal hiervoor gebruik maken van ‘bestralingstechnologie’, dat de prestaties opnieuw verbetert door middel van een minimale tussenruimte tussen de cellen. Deze nieuwe innovaties dragen bij aan het op de markt te brengen van nieuwe producten met een verbeterd ontwerp en een nog grotere betrouwbaarheid.

 

Toekomstige projecten

LG Electronics bouwt voort op haar leiderschap in de wereldwijde markt voor zonne-energie door voortdurend nieuwe producten te ontwikkelen met de nieuwste technologieën. Vorig jaar bracht LG Electronics het zonnedak op de markt, waardoor gebruikers van elektrische auto’s de accu’s van zowel elektronische- als hybride auto’s konden opladen. Het zonnedak bestaat uit een zonnepaneel op het dak van de auto dat de accu’s tijdens het rijden oplaadt om de actieradius van het voertuig te vergroten. De energie die door deze oplossing wordt geproduceerd, maakt een afstand van ongeveer 1300 kilometer per jaar mogelijk voor een middelgroot voertuig.

Eind vorig jaar heeft LG Electronics verder ruim 7500 zonnepanelen geleverd aan het Moorebank Logistics Park in Sydney, Australië. Het gecombineerde vermogen van de panelen bedroeg 3 megawatt, waarmee ongeveer 4800 megawattuur aan elektrische energie per jaar kan worden opgewerkt. In totaal komt dit overeen met de levering van elektriciteit aan meer dan 1300 huishoudens.

 

Hoogwaardige duurzame energie

Voor LG Electronics is het waarborgen van de kwaliteit van de zonneproducten de focus voor de toekomst. Het bedrijf voert uitgebreide kwaliteitscontroles uit voor elk paneel door middel van een eigen IEC-gestandaardiseerd en internationaal erkend laboratorium en kwaliteitsborgingssysteem. Het proces verschilt aanzienlijk van andere aanbieders van zonne-energie in de markt. ‘’We hebben onze productielijn gemoderniseerd om een duurzame groei van onze zonne-energieactiviteiten te garanderen en deel uit te maken van de wereldwijde energietransitie’’, aldus Michael Harre, EU-videpresident Solar bij LG Electronics. ‘’We zullen de komende jaren de toekomst vorm blijven geven met onze toonaangevende, zeer efficiënte fotovoltaïsche oplossingen en helpen de uitdagingen van duurzame energieproductie wereldwijd aan te gaan.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG