Ga naar hoofdinhoud

LG in beeld: vlaggen en banners verdwijnen, LED neemt het over

LED is aan een opmars bezig. Met de televisies en computerschermen zijn we al lang vertrouwd, maar de eindeloze mogelijkheden bieden zoveel meer interessante toepassingen. Ryszek Van Puyenbroeck is Key Account Manager voor B2B-oplossingen in de BeLux. Hij zet de lijnen uit voor de multifunctionele LED-toepassingen van LG.

LED-oplossingen duiken steeds vaker op, maar de informatiedisplays deden pas recent hun intrede. LED staat nog in zijn kinderschoenen, maar gaat die zonder meer snel ontgroeien. “Het is een nieuwe start en dat biedt veel vrijheid om alles in te vullen hoe wij het aanvoelen”, zegt Ryszek. “Het is een leuke uitdaging en ik probeer me er een beetje als een kameleon een weg in te vinden. We moeten veel bedrijven nog kennis laten maken met de mogelijkheden van LED en tot dusver zijn ze echt wel vaak onder de indruk. Het is dan ook een heel leuk product, waar je veel kanten mee op kan. We slagen erin een wow-factor te creëren en aan te tonen wat de added value van LED kan zijn. Wie interesse heeft, is op zoek naar iets extra’s, iets speciaal en LED biedt die mogelijkheden. We hebben veel vrijheid inzake persoonlijke aanpak en een goed team dat mekaar aanvult. We zitten niet in een keurslijf en dat genereert op dit moment de beste resultaten.”

Van fast food tot apotheek
LED duikt steeds vaker op. Bij fast foodketens, in de etalages van kledingwinkels, bij multimediazaken of apothekers en reisagenten, de futuristische en vaak zelfs interactieve displays of videowalls zijn LED-producten. “Ons klantennetwerk breidt alsmaar uit”, klinkt het bij Ryszek. “De traditionele banners en vlaggen verdwijnen en LED-displays nemen het over. Dat is een duidelijke tendens. De LED-business is in Europa nog niet breed verspreid en we werken er met LG aan om daar verandering in te brengen. De projecten worden ook alleen maar groter. We staan daarvoor rechtstreeks mee in contact met het hoofdkwartier in Seoul. Alles inzake productie wordt op elkaar afgestemd in overleg met onze partners en systeem-intregratoren van waaruit we lokaal de implementatie voorzien, alsook de service na-verkoop. Het zijn volledige projecten die van A tot Z moeten worden gecoördineerd en dat maakt het heel uitdagend.”

Om die samenwerking met het hoofdkwartier in goede banen te leiden, had Ryszek het voorrecht om al eens een kijkje te gaan nemen in Seoul waar LG zijn wortels heeft. “Dat heeft een enorme indruk op me gemaakt. De structuur, de discipline waarmee daar gewerkt wordt, is ongezien.”

Van Full HD naar 4K
LG zet in op de LED-markt en Ryszek kan alleen maar positief zijn over de producten die hij de partners en systeem-integratoren kan aanbieden. Dat maakt zijn job een stuk makkelijker. “Dat is het grote voordeel om voor een topmerk als LG te mogen werken. We weten wat we verkopen. Alles wat we onze partners en integratoren aanbieden, maken onze producten ook waar. LG is één van de drie displayfabrikanten wereldwijd en er wordt echt wel veel geïnvesteerd in research and development. LG heeft ook een vlekkeloze reputatie en door de hoge kwaliteit, gaan de producten zich ook voor een deel zelf verkopen. Wij staan vervolgens in voor de service. LG staat als fabrikant zijn partners en systeemintegratoeren steeds bij met het nodige advies en ondersteuning, wat uiteindelijk ook de eindklant ten goede komt.” Binnen de LED-markt blijft alles technologisch ook stappen zetten. Zo ziet Ryszek de beeldkwaliteit zowel voor LED als Professional Displays alleen maar toenemen. “Onze producten worden alleen maar beter. Qua beeldkwaliteit gaat Full HD bij de Professionele displays stilaan plaatsmaken voor 4K. Inzake LED kunnen we momenteel reeds een pixelpitch 0.9mm aanbieden. Dat gaat de kwaliteit nog enorm de hoogte injagen. Een evolutie die we uiteraard alleen maar kunnen toejuichen.”

Ryszek Van Puyenbroeck is Ă©Ă©n van de LED-pioniers bij LG BELUX

| Leestijd:

Over de auteur

LG