Ga naar hoofdinhoud

LG LAEC Series, all-in-one-oplossing met ingebouwde speaker

Haal alles uit een meeting room

Vergaderen gaat vaak om de essentie van het verhaal en die met iedereen te delen om samen tot een betere werkwijze of resultaat te komen. De LG LAEC Series tonen tijdens een meeting alle visuele informatie en maakt videoconferenties tegelijkertijd begrijpelijk voor iedereen. Het grote scherm en de ingebouwde speaker zorgen er zelfs voor dat video’s en gesprekken voor tientallen aanwezigen eenvoudig te volgen zijn.

Hybride werken heeft ervoor gezorgd dat we vaak vanaf verschillende locaties, of dit nu thuis of in een restaurant is, aan het werk zijn. De dagen dat we met een volledig team of afdeling samen op kantoor doorbrengen, lijken verleden tijd. Daarom is het cruciaal om de momenten dat mensen alsnog samenkomen op de werkvloer zo zinvol mogelijk in te vullen. Meeting rooms gaan daarom in de komende jaren een alsmaar grotere rol spelen in het bedrijfsleven. Belangrijke beslissingen of lange termijnplannen, worden immers vaak in groepsverband besproken.

Om vergaderingen en meetings waarbij al iets meer mensen aansluiten, overzichtelijk te maken voor iedereen, lanceert LG haar LAEC Series. Een scherm van 136 inch waarop 20 tot 30 mensen de visuele en grafische aspecten die bij een meeting horen tot in de kleinste details makkelijk kunnen volgen. De afmetingen van 3 m bij 1,7 m hebben daar uiteraard mee te maken, maar ook de pixel pitch van 1,5625 mm en de Full HD resolutie dragen bij aan een haarschep en helder beeld.

Ideale alternatief voor beamer
De meest opmerkelijke nieuwkomer is de twee ingebouwde speakers van telkens 10 W. Een toevoeging die bij de meeste gelijkaardige displays ontbreekt. “We hebben de brightness een beetje teruggeschroefd in vergelijking met de voorganger: de LAEB Series, omdat we merkten dat die toch nooit volledig benut werd”, zegt Michel Houtzager, Sales Manager Business Solutions bij LG Electronics. “Zo creëerden we ruimte voor de ingebouwde speaker. Die maakt van de LAEC Series een all-in-one-oplossing. Er hoeft geen externe soundbar meer aan gekoppeld te worden voor tijdens videoconferenties of om corporate video’s af te spelen. De LAEC Series vervangen als het ware definitief de beamer.”

Dankzij de twee meegeleverde LG One:Quick Share tools met USB-aansluiting kan met één enkele klik draadloos het scherm van een laptop of computer gedeeld worden op de grote display zodat iedereen dit kan volgen. Alle andere mogelijke SDMI-, HDMI- en USB-aansluitingen bevinden zich standaard aan de zijkant van het scherm, dus ook die opties zijn voorzien.

Het scherm komt in een flight case om het eenvoudig en veilig te kunnen transporteren. Het opbouwen en demonteren van de cabinets, is een gebruiksvriendelijk installatieproces waardoor het all-in-one scherm van 136 inch ook in meerdere ruimtes gebruikt kan worden. “We hebben het scherm al geplaatst in meeting rooms tot 70 personen, maar het kan ook net zo goed in kleine aula’s, ontvangsthallen van corporate buildings of zelfs in bars als tv-scherm gebruikt worden. Met de flight case is het volkomen veilig om het toestel op wieltjes te verplaatsen. De veelzijdigheid is samen met de baanbrekende LG-kwaliteit en het totale pakket aan features één van de troeven van de LG LAEC Series”, aldus Michel Houtzager.

| Leestijd:

Over de auteur

LG