Ga naar hoofdinhoud

LG LSAA Series: uitzonderlijke kwaliteit in al haar eenvoud

Wanneer digital signage exclusiviteit uit moet stralen, maar tegelijkertijd eenvoudig te monteren moet zijn, komt LG met de LSAA Series als perfecte oplossing. Deze LED signage cabinets klikken, zonder kabels, als een docking station in elkaar en bieden zo de mogelijkheid om in 16:9 ratio de meest indrukwekkende schermgroottes te creëren. Dankzij de AI-Powered Image Processor blijft de uitzonderlijke HDR-beeldkwaliteit gewaarborgd, hoe groot het scherm ook is.

De LG LSAA Series behoren tot de LED signage-oplossingen voor indoor gebruik zoals bijvoorbeeld in board rooms, entrees of controlekamers. Bij deze situaties is een uitzonderlijke beeldkwaliteit vereist, zonder dat daar een ingewikkelde installatie voor nodig is. “De cabinets zijn eenvoudig zonder extra bekabeling aan elkaar te verbinden”, zegt Michel Houtzager, Sales Manager Business Solutions bij LG Electronics. “Data en power worden via dat onderling contact doorgegeven. Enkel de master cabinets (onderste rij) is bekabeld. Er zijn dus geen kabels nodig tussen de verschillende cabinets en dat scheelt niet alleen materiaal, maar maakt de installatie ook gemakkelijker.”

Een LED wall in pitch 1.2mm met full HD-resolutie heeft ongeveer 64 kabels nodig. Bij de LSAA Series zijn er dat maar 8. De schermen zijn zo ook makkelijker te demonteren en van plek te veranderen. De cabinets zijn ongeveer 27 inch groot, maar door ze aan elkaar te monteren, is iedere gewenste grootte te realiseren. Het installeren gebeurt vaak met beugels en een bracket, om het scherm aan de muur te bevestigen. Een staande mobiele oplossing, met behulp van een trolley op wieltjes, zorgt ervoor dat het scherm makkelijk te verplaatsen is.

De magie van 4-in-1 LED en AI-powered processor
De draadloze cabinets zijn niet het enige pluspunt van de LG LSAA Series. Dankzij de 4-in-1 LED-technologie, geven de schermen alle kleuren feilloos weer. Waar een gewone LED-pixel één lichtbron bevat, die bestaat uit één 3-in-1 RGB Led Package, hebben deze LED’s maar liefst vier lichtbronnen. Dat zorgt voor een zachtere overgang van de kleuren, een helder kleurcontrast en haarfijn beeld. Dat alles creëert een uitstekend effect in corporate meeting rooms en brengt in controlekamers de kleinste details perfect in beeld. Daar draagt ook de AI-powered Image Processor zijn steentje aan bij. Dankzij Artificiële Intelligentie herkent deze processor de content die binnen komt en stelt de helderheid en scherpte bij waar nodig. De Vivid Color Expression Powered bij HDR zorgt daarnaast voor de meest levendige kleuren om de beeldkwaliteit naar een ongekende hoogte te brengen.

De uitzonderlijke beeldkwaliteit en eenvoudige installatie koppelen aan gebruiksvriendelijkheid, is de volgende stap waarmee LG aan de slag ging. De LSAA Series zijn Creston Connected en daardoor compatibel met alle professionele AV system controllers via een simpele HDMI-kabel. Dit systeem is aan te sturen met een afstandsbediening, zoals die van een televisie. Ook het energieverbruik is enorm teruggedrongen dankzij de Common Cathode Drive-IC die elke sub-pixel individueel van het noodzakelijke voltage voorziet. “Eén cabinet gebruikt op die manier gemiddeld 67 watt”, zegt Michel Houtzager. “Dat is vrij uniek voor een scherm dat zo een hoge kwaliteit biedt. De LSAA Series zijn high end producten met een eenvoudige installatie en makkelijke bediening. Zo brengen ze voor heel wat uiteenlopende toepassingen the best of both worlds samen: superieure kwaliteit met gebruiksgemak.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG