Ga naar hoofdinhoud

LG LWBC Series geven etalages een professionele en smaakmakende look

De eyecatcher van de Champs Elysées én Times Square

Retailers zetten steeds meer middelen in om alle ogen naar hun etalages toe te trekken. Spraakmakende decorateurs met trendy kleuren en attributen, opvallende bestickering of lichtreclame.  LG gaat nog een stap verder met de LG LWBC Series. Als eerste premium merk lanceert het een indoor moduleerbar LED-scherm met een brightness van 3.500 nits zodat het ook de beste beeldkwaliteit garandeert wanneer het zonlicht er vol op staat.

Om een prachtig visueel effect te creëren achter een raampartij, zocht en vond LG de ideale combinatie van de outdoor LED-schermen met heel hoge brightness en een uitvergrote versie van de indoor displays van 55 tot 75 inch om een nog uitmuntender resultaat te krijgen. Dat vond het Zuid-Koreaanse merk met de LG LWBC Series. Dankzij een brightness van 3.500 nits geven zij ook achter glas een uitstekend beeld weer; bij alle type weersomstandigheden. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van een Full HD-televisie, maar dan uiteraard op een uitzonderlijk groot formaat. De LWBC Series zijn immuun voor zowel lichtinval als de reflectie via de winkelruit. Daarnaast is er van geluidshinder geen enkele sprake dus blijft de aangename winkelervaring aan de binnenkant gewoon behouden.  

“De etalages van de wereldbekende Champs Elysées in Parijs of in de buurt van Times Square in New York vallen stuk voor stuk op door de gigantische displays aan de binnenkant waarop teasende content wordt getoond die aan de buitenkant perfect waar te nemen is. Niet alleen de luxueuze merken kiezen voor die tactiek, alle retailers slaan deze nieuwe weg in. LG heeft met haar LWBC Series de perfecte oplossing gecreëerd om elk winkelraam om te toveren tot een absolute eyecatcher zoals die in Parijs en New York”, zegt Michel Houtzager, Sales Manager Business Solutions bij LG Electronics.

90° corner option en flip design
Dankzij de eenvoudig te installeren en aan ekaar te koppelen cabinets van 50 bij 100 cm, kunnen er met de LWBC Series moeiteloos grote of compacte installaties worden opgebouwd: van een van enkele vierkante meters groot tot een indrukwekkend LED-scherm dat een volledig raam van tientallen meters lang en enkele meters hoog opfleurt. Ook hoekramen kunnen dankzij de 90° corner option helemaal benut worden, zonder dat daarbij een zwart vlak of een zwarte lijn ontstaat. Er zijn amper beperkingen in vergelijking met een gebruikelijk scherm, zonder hoeken. Het flip design waarbij het geheel gemakkelijk uit ekaar te halen is, zorgt voor een vlotte modificatie aan het scherm en maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger. 

De besturing is zo gebruiksvriendelijk mogelijk gehouden. De LWBC Series zijn compatibel met LG’s software solutions zoals SuperSign CMS, LED Assistant en ConnectedCare waarmee eigenaars heel eenvoudig hun eigen content – foto’s, video’s, reclamecampagnes – kunnen beheren. “Deze toepassing zorgt niet alleen voor een etalage die de aandacht trekt, de content is ook handig te beheren. Vier cabinets die samen een display van 2m bij 1m creëren, verbruiken samen ongeveer evenveel als een traditionele UH LED display. Qua duurzaamheid scheelt het natuurlijk ook dat er niet elk seizoen geïnvesteerd moet worden in decoratiematerialen voor een etalage. Er is met andere woorden echt aan alles gedacht bij de ontwikkeling van de LWBC Series”, aldus Michel Houtzager.

| Leestijd:

Over de auteur

LG