Ga naar hoofdinhoud

LG’s LED digital signage valt op in het beroemde Gangnam-district

Overal weten grote schermen de aandacht te trekken. Of dat nu in huis is, in een winkelcentrum of op straat. Een goed voorbeeld hiervan vinden we in een van de meest drukke straten van Seoul, het Gangam-district. Hier heeft LG Electronics Business Solutions onlangs een extra grote LED digital signage-oplossing geïnstalleerd.

Centrum van Seoul

De Teheran-ro ('ro' betekent 'straat' in het Koreaans) loopt dwars door het centrum van het iconische district en wordt vaak de Koreaanse versie van Times Square genoemd. Dit is vanwege de overvloed aan ultramoderne, flitsende schermen met advertenties van ieder denkbaar merk. Omdat de straat door de overheid is aangewezen als een gratis buitenreclamezone, fungeert de straat als een soort openbare arena. In die arena strijden grote entertainmenthuizen, kledingmerken en bedrijven om de aandacht van de – naar schatting – 100.000 voetgangers die dagelijks door de straat lopen.

Flitsende verschijning

LG's opvallende LED digital signage-oplossing kun je haast niet missen. Twee opvallende displays van 10.000 nit helderheid, 21,8 meter hoog en 12 meter breed, zijn samengevoegd in een constructie van maar liefst 26 meter. Het op maat gemaakte, dubbelzijdige scherm bevat pixels die slechts 8,3 mm van elkaar verwijderd zijn. Dit immense, visuele object bevindt zich voor een van de bekendste herkenningspunten op Teheran-ro: het Grand InterContinental Seoul Parnas Hotel.

Uniek in zijn soort

Het op maat gemaakte object van LG is een vrijstaand en dubbelzijdig reclamebord. Dit is zeldzaam – zelfs in een hypermoderne stad als Seoul. LG hield toezicht op het hele project, van begin tot eind, inclusief het ontwerp en de constructie van de gehele structuur. Net als LG's andere weergave-oplossingen, zoals tv's, monitoren en laptops, heeft LG's Gangnam LED digital signage-oplossing extreem kleine randen. Zo krijgen voorbijgangers altijd verbluffende beelden op het scherm te zien.

 

In deze video zie je het indrukwekkende proces in Gangnam dat in slechts 80 dagen is gerealiseerd.

Dankzij de meest levendige weergave van iedere soort content in het beroemde Gangnam, is de LED digital signage van LG absoluut niet te missen – en onmogelijk om te vergeten.

| Leestijd:

Over de auteur

LG