Ga naar hoofdinhoud

LG Transparent LED: uniek effect en onbeperkte mogelijkheden

Merken die net dat tikkeltje meer willen opvallen en hun brand awareness een boost willen geven, kunnen dit met de LG Transparent LED op een unieke manier waarmaken. Met veel precisie weet LG glazen wanden of ramen om te vormen tot een verbluffend LED-scherm – en dat alles zonder dat de lichtinval aan de binnenkant daarbij verloren gaat.

Hoe werkt deze transparante manier van LED precies? De LEDs zitten op een zelfklevende folie die aan de binnenkant van het glaswerk of raam kunnen worden aangebracht. Dat kan in alle richtingen en formaten, zelfs in hoeken en in curves. Het kan op maat worden gemaakt, tot op de centimeter nauwkeurig. De LEDs staan afhankelijk van de keuze van het product 14 of 24 mm uit elkaar. Daarbij genereert de Transparent LED met 14mm het meest scherpe beeld. Vanaf het moment dat de folie gemonteerd is, is er alleen nog een standaard mediaplayer nodig om aan de buitenkant kleurrijke en bewegende content af te spelen. Dat zorgt voor een ongekend effect en zowel de lichtinval aan de binnenkant als het uitzicht naar buiten toe, blijft behouden.

“Winkelcentra, luchthavens, hotels, kantoorgebouwen en showrooms zijn enkele van de voorbeelden waarvoor de Transparent LED ideaal is”, zegt Michel Houtzager, Sales Manager Business Solutions bij LG Electronics. “Multinationals met sterke merken of start-ups die een nieuw publiek willen aantrekken; allemaal willen ze hun brand op een zo exclusief mogelijke manier in de picture zetten. Dankzij de Transparent LED springt hun logo of aanbieding direct in het oog. We introduceerden deze eyecatchers al in heel wat openbare plekken en het resultaat was keer op keer verbluffend.”

Brightness van 2.100 nits en toch voor 73 procent transparant
De transparante folie is zelfklevend en kan op maat gemaakt worden, voor elk raam of elke glazen wand – en er is complete bewegingsvrijheid om visual effects te creëren. De nieuwste 14mm LEDs halen een brightness van maar liefst 2.100 nits. De LEDs vormen een mooie symfonie van licht en kleuren en dankzij de Optically Clear Resin (OCR) is vervorming uitgesloten. Van binnen naar buiten kijken blijft perfect mogelijk door de transparantie van 73 procent. Dat is vergelijkbaar met de voorruit van een voertuig. Om het mooiste resultaat te krijgen, kan op maat gemaakte content via een Control Management System naar keuze en een connectie met HDMI-kabel, op de Transparent LED worden overgebracht.

“Het springt er zonder meer uit”, zegt Michel Houtzager. “De Transparent LED is een uniek concept met telkens weer een geslaagd effect. De content kan op zichzelf staan of andere vaste content aanvullen, de creatieve mogelijkheden zijn onbeperkt. Ook qua toepassingen zijn er oneindig veel opties. De ramen van een kantoorgebouw dat langs een snelweg ligt of de buitenkant van een voetbalstadion met glazen wanden kunnen zomaar worden omgevormd tot een flashy reclamemedium.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG