Ga naar hoofdinhoud

LG ZET GROTE STAP IN DE TOEKOMST VAN DISPLAYS MET DE TRANSPARENT OLED

De Transparent OLED (T-OLED) is vanaf nu beschikbaar in de Benelux. De display maakt gebruik van de zelfverlichte OLED technologie waardoor het scherm vier keer transparanter is dan schermen van concurrenten. Ondanks de transparantie, behoudt de display het oneindige contrast en de perfecte kleuren die we van de OLED technologie gewend zijn. De LG Transparent OLED is uniek wat betreft transparantie, kleur, uiterlijk en content mogelijkheden.

Ongeëvenaarde transparantie
De Transparent OLED biedt 38 procent transparantie, terwijl de hoogste transparantie die bereikt kan worden bij een LCD-scherm slechts 10 procent is. Wanneer de objecten achter het scherm frontaal worden bekeken, lijken ze geïntegreerd met de content. De UV-bescherming aan de voorzijde maakt de display ideaal voor etalages die de aandacht van voorbijgangers dienen te trekken. De brede kijkhoek zorgt ervoor dat toeschouwers de content duidelijk kunnen zien wanneer ze het scherm van beide kanten benaderen. Als de toeschouwer direct voor het scherm staat, overlappen beeld en video met de objecten achter het scherm.

Effect van transparant zwart
In tegenstelling tot andere transparante displays gebruikt T-OLED zwart als transparante kleur, in plaats van wit. Bij het afbeelden van een zwart beeld, zoals een stad gedurende de nacht, is de zwarte nacht doorschijnend. De rand van het scherm is nauwelijks waarneembaar als de content een zwarte achtergrond heeft. Niet alleen past een zwarte achtergrond eenvoudig in de omgeving, maar ook lichte kleuren als goud en zilver zien er verbluffend uit en trekken de aandacht.

Installatie mogelijkheden
De T-OLED heeft een verbluffend uiterlijk en is ook nog eens eenvoudig te installeren. De display weegt minder dan 14kg en is verkrijgbaar in twee verschillende modellen: Open Frame en Standalone. Het Open Frame model ziet eruit als een 55” glasplaat die los wordt geïnstalleerd of in een videowall. Het Standalone model is een enkel scherm met de bedieningselementen geïntegreerd in de stand.

Content mogelijkheden
Het meest bijzondere aan de display zijn de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van content. Wanneer de T-OLED gebruikt wordt om titels of tekst op objecten af te beelden, kan het aanvoelen als augmented reality. De hoge contrastresolutie zorgt voor een meeslepende uitstraling. Combineer dat met kunstzinnige objecten achter het scherm en het wordt content waarvan je denkt het te kunnen aanraken. De mogelijkheden zijn erg divers, de display is geschikt voor winkels die producten luxe willen afbeelden, maar ook voor de luchtvaartindustrie die de displays wil inzetten als virtueel beeldscherm.

De Transparent OLED combineert de dynamische beelden van de OLED-technologie met een strak design en 38 procent transparantie. De mogelijkheden van dit display zijn eindeloos. 

| Leestijd:

Over de auteur

LG