Ga naar hoofdinhoud

LG zonnepanelen slagen met vlag en wimpel

Wanneer je zonnepanelen koopt, wil je ervan verzekerd zijn dat ze de gewenste energie leveren – voor nu én in de komende decennia. Je wilt er ook zeker van zijn dat ze bestand zijn tegen zowel normale als uitdagende weersomstandigheden.

Daarom zorgen we er bij LG voor dat je kunt rekenen op onze zonnepanelen. Voordat onze panelen klaar zijn voor hun nieuwe thuis, ondergaan ze een breed scala aan tests voor duurzaamheid en de kwaliteit van energieproductie. Onze zonneproducten voldoen zo aan strenge eisen, waardoor je op jouw aankoop kunt vertrouwen en een solide rendement op jouw investering krijgt. We ondersteunen dat vertrouwen met een product- en prestatiegarantie van 25 jaar.

Alle LG zonnepaneeltests vinden plaats in ons eigen, interne testlaboratorium dat is gecertificeerd door TÜV Rheinland en Underwriters Laboratories. De tests van LG voldoen aan de internationale vereisten voor testprocedures voor zonnepanelen.

 

Hieronder staan ​​enkele van de tests die LG zonnepanelen moeten doorstaan:

 

Individuele materialen

Om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen naar behoren functioneren als het gaat om interactie met andere componenten, worden afzonderlijke onderdelen zoals wafers, ethyleenvinylacetaat (EVA)-film, glas en backing film streng getest.

 

Materiaaltest

Om vroegtijdige materiaalmoeheid te voorkomen, worden onze producten getest op hun weerbestendigheid in natte en koude omstandigheden.

 

Mechanische belastingtest

Zonnepanelen moeten bestand zijn tegen mechanische belastingen. Een geavanceerde, mechanische belastingstest controleert of LG zonnepanelen bestand zijn tegen ongunstige omstandigheden zoals wind, sneeuw en ijs.

 

Hageltest

Zonnepanelen moeten worden gebouwd om hagel te doorstaan. Bij de hageltest van LG worden ijsballen op de panelen afgevuurd. Daarna wordt direct de prestatie gecontroleerd om volledige functionaliteit te garanderen.

 

Ontvlambaarheidstest

De ontvlambaarheidstest is ontworpen om te bepalen of elk zonnepaneel bestand is tegen brand of brandgevaar.

 

Klimatologische test met zonnestraling

Deze test is ontwikkeld om de prestaties van een zonnepaneel te bepalen na langdurige blootstelling aan de open lucht.

 

Modulebreektest

Vooral steentjes zijn een natuurlijke vijand van zonnepanelen. De modulebreektest van LG onderzoekt de weerstand van de panelen tegen stenen en andere objecten die het oppervlak zouden kunnen raken.

 

Maximale capaciteitstest

Na het ondergaan van de verschillende milieu-impacttesten, wordt elk zonnepaneel onderworpen aan een maximale outputtest. Het paneel moet contstant het maximale vermogen bereiken om deze test te doorstaan.

 

Wil je meer weten over hoe deze tests werken? Kijk op de YouTube-pagina van LG Solar USA voor onder andere de modulebreektest, mechanische belastingstest, hageltest, ontvlambaarheidstest en klimatologische test.

 

Zelf aan de slag met zonne-energie om het zonnetje in huis te halen? Neem contact op met een toegewijde LG-expert die je kan helpen om de beste LG-optie voor jou te vinden.

| Leestijd:

Over de auteur

LG