Ga naar hoofdinhoud

LG's nieuwste LED-oplossingen leveren betere beelden én eenvoudige installatie

Modulaire en makkelijk uit te breiden displaytechnologie

LG Electronics (LG) introduceert de nieuwste digital signage-oplossingen: de innovatieve LG LED LSAA en LSAB series met aangepaste displaytechnologie. Beide modellen bieden hierdoor een nog betere beeldkwaliteit en eenvoudigere installatie1 dan populaire voorgangers.

 

LED-modules als bouwblokken

Het ontwerp van de LED-schermen is in de vorm van een blokmontage, waardoor het bouwen van grote displays gemakkelijk wordt. LG ontwierp zijn oplossing rond een enkele LED-module om stroom en signaal te leveren aan alle modules zonder extra bekabeling. Tegelijkertijd wordt een resolutie tot 4K UHD en 16:9 beeldverhouding geleverd. Dankzij LG's contactloze connectortechnologie wordt het mogelijk om draadloos signalen te verzenden en te ontvangen. Hierbij wordt de stroom naar elk scherm gestuurd via pinconnectoren aan de randen van de LED-hub.

 

Daarnaast kunnen installateurs met de LED-hub meerdere beeldschermen aansluiten om het gewenste formaat te realiseren. Dankzij de eenvoudige installatie en de uitbreidbaarheid, kunnen de LED-schermen in een fractie van een seconde ter plekke worden geïnstalleerd of opnieuw geconfigureerd. Door de muurbeugels en frameaccessoires ontstaan er verschillende installatie-opties om te voorzien in de uiteenlopende eisen van locatieomstandigheden en de behoeften van klanten.

 

Een nieuwe standaard

De LED-modules hebben een door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven beeldprocessor. Deze levert levendige beelden2 via de zelf oplichtende schermtechnologie en een kleinere afstand van 1,2 mm tussen pixels. Om een ​​betere efficiëntie te garanderen, gebruikt het product de kathodemethode waarbij de kathoden van de LED's verbonden zijn met een enkele pin om onnodig stroomverbruik te voorkomen. Zo wordt alleen de vereiste spanning aan elke subpixel geleverd.

 

"Onze LSAA- en LSAB-series vormen een nieuwe standaard voor LED-signage-oplossingen in de commerciële display-markt", zegt Paik Ki-mun, senior vice-president en hoofd van de business unit Information Display van LG Electronics Business Solutions Company. "Innovatie in producten, zoals deze LED-modules, zetten LG bovenaan in de LED-signage-industrie met superieure beeldkwaliteit, verbeterd installatiegemak en toegevoegde waarde voor onze klanten."

 

De nieuwste LED-signage-oplossingen van LG zijn vanaf deze maand beschikbaar in Europa.

 

Lees hier meer over de LG LSAA Serie.

 

1 Vergeleken met de LAS-F-serie van LG is het aantal bekabelingen met een achtste verlaagd op basis van het UHD 16: 9-scherm. Bekabeling kan variëren afhankelijk van de daadwerkelijke installatieomgeving.

2 AI-beeldverwerking kan verschillen in beeldkwaliteit tot gevolg hebben.

| Leestijd:

Over de auteur

LG