Ga naar hoofdinhoud

Meer dan ooit draait het om een samenspel van display en tool

Als de coronacrisis iets heeft laten zien, dan is het wel dat technologie in deze tijden belangrijker is dan ooit tevoren. We blijven ondanks alle maatregelen toch met elkaar in contact staan en weten zo een fysieke barrière te overwinnen. Niet alleen in de persoonlijke sfeer, maar zeker ook in de bedrijfssfeer maakt dit een enorm verschil. Je vraagt je bijna af hoe we ons werk zonder alle innovaties gedaan kregen.

Doordat we met zijn allen massaal vanuit huis werken en daarmee antwoord geven aan de oproep van het RIVM, verandert de manier waarop we werken. Hoewel sommige werknemers wellicht nog even moeten wennen, maken we gezamenlijk steeds meer gebruik van video conferencing tools. Het is bij uitstek dé manier om een teamoverleg te houden, een vergadering met een klant te organiseren of om een casual vrijmibo voor alle werknemers te houden.

“We mogen nu niet lijfelijk met elkaar in contact komen, maar daar vinden we een oplossing voor. We zoeken daar de technologie voor en we treden met elkaar in contact”, vertelt Yoni Matser, Key Account Manager bij LG Business Solutions. Daarmee verandert ook de manier waarop we tegen werken aankijken. Die gewenning, aan het houden van videovergaderingen en het werken met video conferencing tools, brengt langzaam maar zeker een grote verschuiving met zich mee. Als we immers met zijn allen gewend zijn aan het houden van online meetings, is het dan nog wel nodig om straks terug naar kantoor te gaan?

Tegelijkertijd herbekijken werkgevers hun kantoren en denken ze na over de toekomst. Het (deels) opzeggen van een kantoorruimte kan namelijk flink wat financiële meevallers met zich meebrengen. Er wordt plotseling minder huur betaald en ook kunnen reiskosten in veel gevallen zo worden opgeheven. Hoewel het in dat opzicht een erg aantrekkelijke route lijkt, is dat in de meeste gevallen nog niet zo voordelig. Yoni Matser: “In de afgelopen weken zijn mensen van versplinterde many-to-many gesprekken overgegaan naar collectieve videovergaderingen.”

Zo zien we dat video steeds belangrijker wordt in ons dagelijkse leven. Dat zal direct ook de grootste verandering veroorzaken in de nabije toekomst. “Steeds meer mensen ontdekken de eindeloze mogelijkheden van video, zoals het inzetten van actieve Q&A-sessies, organiseren van webinars of het toevoegen van extra elementen aan hun presentatie tijdens een call”, vertelt Yoni Matser. “Waarschijnlijk zullen we daarom onder zowel consumenten als werknemers een flinke stijging zien in het aantal uren waarin ze gebruik maken van een video conferencing tool.”

Of we straks zonder problemen terug kunnen naar de oude situatie, is dan ook maar de vraag. Wellicht willen we als werknemer niet terug, simpelweg omdat het werken vanuit huis goed bevalt en we onze routines zodanig hebben aangepast. Daarnaast kan ook een maatregel als de ‘anderhalvemetermaatschappij’, waarin we een gepaste afstand moeten houden, de boel aardig verstoren.

“In alle mogelijke situaties draait het om het samenspel van de juiste tool en een display van hoge kwaliteit. Displays moeten de afbeeldingen goed kunnen weergeven zodat jouw ogen geen zwaarder werk verrichten en er geen informatie verloren gaat. Als je kijkt naar de techniek die LG kiest, zijn die gericht op de optimale weergave van de content. Zo verzeker je waar dan ook het optimale werkgemak. Of dat nu op kantoor is of in een thuiskantoor; jouw content en gesprekken verdienen het beste beeld”, licht Yoni Matser toe.

| Leestijd:

Over de auteur

LG