Ga naar hoofdinhoud

NeON H: Het nieuwe geavanceerde zonnepaneel met N-type Half-Cut cellen

NeON H: Het nieuwe geavanceerde zonnepaneel met N-type Half-Cut cellen

De LG NeON H is hét nieuwste zonnepaneel van LG, wat is uitgerust met innovatieve N-type half-cut cellen die een hoge afgifte voor een periode van tenminste vijfentwintig jaar garanderen. Het geavanceerde zonnepaneel levert fossielvrije energie en betrouwbaarheid in één en is daarmee ideaal voor zowel woningbouw als utiliteitsgelegenheden. De LG NeON H heeft qua prestatie een flinke upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorloper en beschikt over innovatieve functies.

 

Wat maakt dit zonnepaneel zo bijzonder?

Tegenwoordig gebruikt het merendeel van de zonnepanelen positieve cellen. LG’s NeON H gebruikt daarentegen negatieve N-type cellen met een temperatuur coëfficiënt van -0,33 procent per graden Celsius1. De bi-facial celstructuur van dit type paneel zorgt ervoor dat de cellen zonlicht opnemen via zowel de voorzijde als de achterzijde van het paneel. Het paneel levert daardoor een uitstekende energieprestatie. Met een minimaal energieverlies wekt het via 120 cellen tot wel 390W op2 en de betrouwbaarheid en stabiliteit van de panelen is zelfs bij zware weersomstandigheden gegarandeerd. Ook zijn de zonnepanelen bestand tegen light-induced degradation (LID) – het prestatieverlies als gevolg van blootstelling aan zonlicht in de eerste uren na de installatie3.

LG is ’s werelds eerste fabrikant met een in-house testfaciliteit voor zonnepanelen, die gecertificeerd is door twee grote inspectie- en certificatieorganen – namelijk de UL en TÜV Rheinland. De LG NeON H panelen leveren na 25 jaar gebruik nog gegarandeerd 90,6 procent van hun originele vermogen4.

“Ons nieuwe NeON H zonnepaneel is de meest betrouwbare, efficiëntste en duurzaamste energieoplossing die LG ooit gemaakt heeft”, aldus Kevin Kim, Vice President en hoofd van de Energy Business Unit bij LG Electronics Business Solutions Company. “Door een kwart eeuw garantie te bieden op onze zonne-energie oplossingen, laten wij zien dat wij vertrouwen hebben in de producten die wij ontwikkelen.”

 

1 Temperatuur coëfficiënt geverifieerd op basis van interne testgegevens.
2
 Gecertificeerd door CSA Group, januari 2021.
3 Initiële prestatie geverifieerd op basis van interne testgegevens.
4 Prestatie na vijfentwintig jaar geverifieerd op basis van interne testgegevens. De daadwerkelijke prestatie kan afwijken afhankelijk van de omgeving of de omstandigheden.

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG