Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe videowall biedt ongekend gelijkmatig beeld

De nieuwe videowall serie van LG zet een stap vooruit op het gebied van design, beheer en maatwerk. De videowall heeft net als zijn voorganger een bezel van slechts 0,44 mm. De 55” schermen beschikken over slimme kleurkalibratie en hebben een lichter gewicht en geringere diepte dan de concurrent. De schermen zijn hierdoor eenvoudig te installeren. Eenmaal geïnstalleerd, zijn kijkers onder de indruk van de beeldkwaliteit en het gebruiksgemak, zelfs in gespecialiseerde omgevingen.

Buitengewone beelden
De beeldkwaliteit van de SVH7F is verbluffend door zijn uniformiteit. Door de bezel van 0,44 mm is er minder dan een millimeter onderbreking van het beeld tussen aangrenzende schermen. Dit wordt nog minder zichtbaar door de 90%-uniformiteit die zich uitstrekt tot alle vier de hoeken. De uniformiteit en helderheid zijn nog belangrijker voor een gelijkmatige weergave van de beelden over de schermen heen en het accentueren van details. Dit wordt versterkt door een chipset met Smart Calibration, die de kleur en helderheid van de aangesloten beeldschermen analyseert en bijstelt. Het is een snelle en complete oplossing zonder dat er een gespecialiseerde of externe optische sensor nodig is. De kalibratie kan zelfs worden ingepland om ervoor te zorgen dat de kalibratie automatisch en op een geschikt tijdstip plaatsvindt. Al deze functies worden gecombineerd met een algoritme voor het verkleinen van de beeldkloof om ervoor te zorgen dat de content naadloos over de videowall wordt weergegeven.

Eenvoudig beheer
Wat het beheer betreft kunnen gebruikers vertrouwen op de digital signage suite die LG heeft geperfectioneerd. Het webOS 4.0 smart platform heeft de flexibiliteit vergroot, met een gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface die kan worden afgestemd op de schermoriëntatie. Dit zorgt ervoor dat de schermen schaalbaar zijn bij de inzet van gesynchroniseerde apps of content management software. Dankzij Signage 365 Care kan de downtime van de videowall worden geminimaliseerd door middel van beheer, diagnose en monitoring op afstand.

Sectorspecifieke producten
De serie bevat ook aanpassingen voor specifieke gebruikssituaties. De SVM5F is vergelijkbaar op het gebied van beeldkwaliteit en beheer, maar is ontworpen voor situaties met minder omgevingslicht. Denk hierbij aan een omgeving zoals een museum of een groot winkelcentrum. Het hogere nevelpercentage van de SVM5F zorgt ervoor dat het beeld niet wordt aangetast door reflecterend licht, een flits van een mobiele telefoon of een plafondlamp.

De SVH7PF is speciaal ontwikkeld voor controlekamers en andere bedrijfskritische omgevingen. Aangezien 4K camera’s en 4K transmissieapparatuur steeds populairder worden, zijn er videowalls nodig die 24 uur per dag details kwalitatief kunnen weergeven. Dit display biedt deze kwaliteit met betrouwbare, continue stroomvoorziening. De externe voedingsbron kan tot 60 meter verderop worden geplaatst en de vier redundante voedingsmodules kunnen worden vervangen, terwijl de andere modules ononderbroken functioneren. De anti-reflectie functie en de brede en hoge kijkhoek zijn enorm belangrijk in een controlekamer. Hoe groot de ruimte ook is, alle aanwezigen kunnen eenvoudig en duidelijk de details zien.

De SVH7-serie is door Nemko geverifieerd voor het vertonen zonder vervorming. De serie combineert het beste wat de videowall technologie te bieden heeft voor een helder en gedetailleerd beeld van eenvoudig weer te geven content.

| Leestijd:

Over de auteur

LG