Ga naar hoofdinhoud

Van student naar all-round junior marketingspecialist

Tijdens mijn stage heb ik de B2B marketing afdeling van LG Electronics Benelux mogen ondersteunen. Binnen de B2B afdeling hebben we drie divisies: Information Display, Solar Solution en Air Solution. Elk afdeling heeft een marketingspecialist, de stagiaire ondersteunt de werkzaamheden van alle divisies als allrounder. LG is een erg innovatief bedrijf. Dit zie je ook terug binnen de marketing afdeling. Elke dag zijn we bezig met het bedenken van nieuwe ideeën voor onze marketingactiviteiten. Omdat LG een van de grootste electronica bedrijven in de wereld is, biedt het bedrijf de medewerkers ruime mogelijkheden om creatieve plannen uit te werken.

Variërende werkzaamheden

Een van de leukste kenmerken van mijn stage zijn de variërende werkzaamheden. Binnen B2B marketing is geen dag hetzelfde. De ene dag ben je bezig met het opstellen van onderwerpen voor een Information Display nieuwsbrief, de andere dag nodigen we mensen uit voor onze LG Academy om ze bij te praten over onze Air Solution producten. Voor stagiaires is dit natuurlijk erg leuk, omdat je binnen een korte tijd erg veel kunt leren. Het is niet zo dat je een plan bedenkt en dat het dan uitgewerkt wordt door een ander partij, je hebt zelf de touwtjes in handen. Als B2B marketing medewerker maak je deel uit van het onderzoek, de uitwerkering, de uitvoering van jouw idee en de nazorg.

Begeleiding en samenwerking

Elke stagiaire binnen LG krijgt een stagebegeleider toegewezen. LG heeft een vaste structuur voor de werkzaamheden waardoor het belangrijk is dat een stagiaire de juiste begeleiding krijgt. Mijn stagebegeleider Chris Lam heeft vanaf het begin de tijd genomen om mij te informeren over het bedrijf, de producten, de procedures en handige tools. Dit zorgde ervoor dat ik in een korte tijd veel werkzaamheden kon oppakken. Ook is het belangrijk dat je als stagiaire een pro-actieve houding hebt en alle specialisten op de hoogte houdt van de taken waar je mee bezig bent. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdig aangeeft dat je ruimte hebt om nieuwe taken op te pakken. Binnen de organisatie werken we nauw samen met andere afdelingen, waaronder de sales afdeling. Wekelijks vinden er meetings plaats waarin we de huidige stand van zaken bespreken en kijken naar verbeterpunten. Daarnaast werken we samen met externe bureaus, zoals een reclamebureau en een PR bureau.

Een multiculturele werkomgeving

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat bekend staat om het bieden van hoogwaardige producten en integriteit. Om de kwaliteit te waarbogen en eenzelfde manier van werken te hanteren zijn er ook veel Koreaanse medewerkers onderdeel van het LG Electronics Benelux team. Dit kunnen medewerkers zijn die voor een bepaalde periode in Nederland zijn, of die besloten hebben om voor onbepaalde tijd in Nederland te werken. Natuurlijk zijn er ook medewerkers met andere nationaliteiten. Tijdens vergaderingen is de voertaal vaak Engels, daarom is het belangrijk dat je de Engelse taal in woord en geschrift beheerst. Communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk omdat we vaak samenwerken met andere afdelingen. Bij LG leer je werken in een internationale omgeving. Zo buigen Koreaanse medewerkers voor elkaar in de ochtend, en roepen de Nederlandse medewerkers ‘’Goeiemorgen!’’. Het is erg interressant om te zien hoe medewerkers met verschillende culturen samenwerken en elkaar aanvullen in het zoeken naar gerichte oplossingen.

LG is een top bedrijf om stage bij te lopen. Het is niet alleen een wereldwijd bekend merk, wat natuurlijk erg goed staat op je CV, maar stagiaires krijgen er ook de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Ook zijn de collega’s erg gezellig en beschikken zij over kennis waar je veel van kunt leren. Werken in een dynamisch team bij een internationale marketleider is een perfecte start voor young professionals en zeker aan te raden!

 

Heb jij ook interesse om stage te lopen bij LG Electronics Benelux? Solliciteer dan nu voor de stageperiode februari t/m juni 2022:  https://www.lg.com/nl/over-lg/carriere/vind-vacature/Meeloopstage%20B2B%20Marketeer 

| Leestijd:

Over de auteur

LG