Ga naar hoofdinhoud

Waarom we zo van touchscreens houden

Touchscreens zijn haast niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Niet alleen onze smartphones en tablets beschikken over een touchscreen, maar ook in supermarkten, op machines en andere technologische toepassingen zijn deze schermen te vinden. We zijn gewend aan de snelheid waarmee de schermen informatie leveren en zelfs kleine kinderen kunnen er intuïtief mee uit de voeten; de interactie tussen mens en technologie is verbazingwekkend.

Het is niet voor niks dat wij zo van touchscreens houden. Het digitale tijdperk heeft ertoe geleid dat we direct actie en voldoening verwachten van onze apparaten. We houden niet van wachten en touchscreens passen zich snel aan. Zo zijn technische klanten gewend geraakt aan de digitale mogelijkheden binnen organisaties. Neem als voorbeeld zelfbedieningskassa’s: door de komst van touchscreens hoeven klanten niet lang in de rij te staan en is wachten verleden tijd.

 

Voor het gemak

Touchscreens zijn eenvoudig in gebruik en zijn door een aanraking en bewegingen zeer eenvoudig te bedienen. Zo kan het gebruik van touchscreens als interactieve bewegwijzering in een groot gebouw een enorme verademing zijn. Mensen kunnen met het scherm namelijk de weg vinden zonder hulp te vragen. Ook het zelf inchecken in hotels wordt door touch een eitje, puur omdat een scherm eenvoudig te bedienen is en overzicht biedt aan de gast. Met zelfbedieningskassa’s is een gebruiker bijvoorbeeld gegarandeerd van de juiste volgorde, in tegenstelling tot het spreken in microfoons bij een drive-thru of het bestellen bij een toonbank.

Naast het feit dat touchscreens gemakkelijk te bedienen zijn, zijn ze ook heel toegankelijk. Gebruikers met fysieke beperkingen en senioren vinden een touchscreen bijvoorbeeld vaak gebruiksvriendelijker dan een toetsenbord.

 

Met elk scherm verbonden

Touchscreens leveren bovendien direct een beloning voor de inspanning. Een druk op het scherm resulteert meteen in een reactie en dit is voor heel veel locaties een waardevolle toevoeging. Zo zie je in vergaderruimtes of in klaslokalen vandaag de dag ook steeds meer touchscreens. LG beschikt over diverse touchscreen displays en interactieve monitoren voor meeting rooms en klaslokalen. Het touchscreen is niet alleen enorm intuïtief; ook is ieder apparaat eenvoudig met het scherm verbonden en kan er zelfs realtime samengewerkt worden op een scherm vanaf meerdere locaties.

 

Duurzaamheid en hygiëne

Tot slot gaan touchscreens erg lang mee. Zo zijn er speciale buitendisplays die gebouwd zijn voor zware weersomstandigheden. Deze schermen worden niet beïnvloed door vuil, stof, regen of vet en kunnen dus wel tegen een stootje. Ook voor andere omstandigheden zijn speciale displays ontwikkeld om optimale duurzaamheid te garanderen. Daarbij is goed onderhoud essentieel: kijk maar eens naar je eigen smartphone na een dag intensief gebruik. De vingervlekken zijn vast niet te missen. Door de touchscreens regelmatig te reinigen, is jarenlang plezier gegarandeerd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG