Ga naar hoofdinhoud

Wat betekent micro LED precies?

Er is veel verwarring over LED-displays en de terminologie. Om dit op te helderen hebben we deze reeks met blogs over LED ontwikkeld waarin we uitleg geven over de LED-technologie en LED-oplossingen. De verwarring rondom LED-displays heeft mede te maken met de snelle innovaties van de technologie. Toepassingen die tien jaar geleden nog ondenkbaar waren, zien we nu terug in ons dagelijkse leven. Voor iemand die niet nauw betrokken is bij deze ontwikkelingen, kunnen die innovaties verwarrend zijn. Een andere reden voor misvattingen rondom LED-displays, zijn de termen die verkeerd worden toegepast.

 

Micro LED is een perfect voorbeeld waarbij het nog wel eens misgaat. De term verwijst naar een specifieke technologie. Enthousiaste verkopers of platformen gebruiken de term micro LED weleens om te verwijzen naar een display met kleine LED-lampjes, de lampjes zijn klein, maar niet per definitie micro. Het is een belangrijk onderscheid, niet alleen vanwege de technische doorbraak in de creatie van de micro LED-technologie, maar ook vanwege het vernieuwende karakter ervan voor de gebruiker.

 

Micro LED verwijst naar een lichtgevende diode met zijden kleiner dan 100 micrometer. Dat is ongelooflijk klein; een menselijke haar is ongeveer 50 micrometer. Sommige mensen geloven ten onrechte dat de termen verwijzen naar de pixel pitch (de ruimte tussen de pixels). Hoewel de grootte van een LED-lampje enige invloed heeft op de pixel pitch - het zou niet zinvol zijn om bijvoorbeeld 1 cm tussen 100 micrometer LED-lampjes te zetten - is het maar één van de vele eigenschappen die wordt gebruikt om aan de nieuwste oplossing van de kleinste LED te bouwen.

 

Een andere belangrijke factor is de wijze waarop de LED-lampjes worden aangestuurd. Micro LED werkt het beste met de chip-on-board (COB) technologie. Dit betekent dat elke micro LED individueel wordt aangestuurd, wat zorgt voor een unieke kleurnauwkeurigheid en contrast. Bij LG hebben we de AI aangedreven beeldprocessor zo ontwikkeld en geperfectioneerd dat deze geschikt is voor vele displays, waaronder de OLED-lijn. Het gebruik van onze A7-chip en onze COB-processor helpen bij het genereren van uniforme kleuren en helderheid bij zelfs het grootste scherm; en deze kunnen enorm zijn met de micro LED-technologie.

 

Vandaag de dag ervaren we wat de huidige technologie doet, in combinatie met de ervaring in display tools die LG de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De nieuwe LG MAGNIT is een geavanceerd micro LED-display met levendige kleuren en een naadloos beeld. In tegenstelling tot videowalls kan de LG MAGNIT een naadloos beeld van meerdere meters in dimensie weergeven. Er zijn geen zichtbare randen of donkere hoeken om de content te onderbreken. Dankzij de 0.9mm pixel pitch en COB-micro LED biedt de LG MAGNIT een scala aan contrastrijke, gelijkmatige en nauwkeurige kleuren.

 

De LG MAGNIT heeft, naast de micro LED-technologie, een aantal eigenschappen waardoor het uniek is in zijn soort. De nieuwe LG Black Coating-technologie die op de voorkant van de displays is aangebracht, is ontworpen om het contrast en de kleurnauwkeurigheid te verbeteren en tegelijkertijd de kleine LED-pixels te beschermen tegen vocht, stof en invloeden van buitenaf. De beschermlaag voorkomt vingerafdrukken en glans waardoor het afleidende reflecties minimaliseert en het ook eenvoudiger is om vlekken te verwijderen. De veelzijdige LG MAGNIT is ideaal voor bedrijven of winkels die op zoek zijn naar een hoogwaardige en grote display met 4K resolutie. 

 

Ook op het vlak van design en installatie zetten we samen met architecten en installateurs flinke stappen. COB-micro LED zorgt ervoor dat we een scherm van slechts 8 centimeter diep kunnen aanbieden, waardoor het makkelijk kan worden geïntegreerd in elk ontwerp. We hebben de gebruikelijke 64 kabels teruggebracht tot 8, waardoor de installatie gemakkelijker uit te voeren is en mogelijke storingspunten minimaliseert. Het blijft een mooie uitdaging om de levensduur van 100.000 speeluren (ongeveer 5-10 jaar, afhankelijk van het gebruik) en de luxe uitstraling van een product samen te voegen.

 

De piepkleine pixels van de micro LED-technologie bieden het unieke potentieel voor intense contrasten en heldere kleuren. Door gebruik te maken van onze jarenlange ervaring, zijn we erin geslaagd om de LG MAGNIT zo te ontwikkelen dat we een groot, naadloos scherm bieden dat zowel luxueus als duurzaam is.

 

In de volgende blog gaat mijn collega Ryszek van Puyenbroeck in op de eindeloze, modulaire LED-oplossingen en hoe de LG LED Bloc hierbij van toegevoegde waarde is.

| Leestijd:

Over de auteur

LG