Ga naar hoofdinhoud

Zijn zonnepanelen bestand tegen extreme weersomstandigheden?

Door het Nederlandse zeeklimaat hebben we te maken met verschillende type weer, zoals hagelbuien, sneeuw, wind, hoge temperaturen en zomerstormen. Ook krijgen we vaker te maken met weer dat steeds extremer wordt. Maar, zijn zonnepanelen bestand tegen deze extreme weersomstandigheden?

 

Zonnepanelen liggen 30 jaar lang op het dak, dus ze moeten bestand zijn tegen deze steeds extremer wordende omstandigheden. Om te zorgen dat zonnepanelen hiertegen bestand zijn, ondergaan ze verschillende testen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende gewichten, snelheden en temperaturen, waarna de panelen altijd goed geobserveerd en geanalyseerd worden op de prestaties. Door deze tests te doorstaan, kunnen de prestaties die worden beloofd ook gegarandeerd worden.

 

Zonnepanelen laten zich niet ondersneeuwen

In de winter hebben we te maken met lagere temperaturen en met sneeuw. Om te testen of LG zonnepanelen bestand zijn tegen sneeuw, wordt gebruik gemaakt van een lading test. Bij deze test wordt met drie rondes gewerkt. Iedere ronde wordt er meer gewicht op de panelen geladen, waarmee wordt getest of de panelen tegen deze druk bestand zijn. Hierna worden de panelen drie dagen lang geobserveerd.

 

 

In de zomer ontstaan regelmatig onweersbuien. Hierbij treden dan soms flinke hagelbuien op. Om te testen of zonnepanelen bestand zijn tegen hagel, wordt een hagel test uitgevoerd, waarbij grote ballen hagel op verschillende plekken van het zonnepaneel worden afgevuurd met een snelheid van 23 m/s. Na deze test worden opnieuw de prestaties gemeten.

 

 

Zonnepanelen zijn hittebestendig 

In de zomer lopen de temperaturen steeds hoger op en spreken we steeds vaker over extreme hitte. Door middel van een klimaat test worden zonnepanelen onderworpen aan hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheidsgraad. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende zogenoemde kunstmatige lichtbronnen, om de conditie zo goed mogelijk te simuleren.

 

 

Ook worden zonnepanelen getest op brandgevaar. Deze test meet de weerbaarheid tegen grote uitslaande vlammen en brandende objecten op specifieke plekken van het paneel.

 

 

Zonnepanelen laten zich niet omverblazen

In de herfst en de lente neemt de kans op regen en zware windstoten toe. Door de zonnepanelen te onderwerpen aan een breektest, wordt de weerstand tegen grote en puntige objecten gemeten. Maak je je wel eens zorgen tijdens een storm? Geen paniek, want LG zonnepanelen kunnen wel tegen een stootje! Door zonnepanelen te laten installeren door een vakkundige installateur, weet je zeker dat het paneel goed vast zit en dat zonnepanelen daarmee ook de beste kansen hebben om bestand te blijven tegen harde winstoten. De LG NeON R en NeON R Prime panelen hebben zich meer dan goed bewezen tijdens het uitvoeren deze test.

 

 

 

Zelfs bij bewolkt weer zorgt de geavanceerde cello technologie ervoor dat de panelen nog steeds stroom opwekken. Zeker in het wisselvallige Nederlandse en Belgische klimaat, is dit van groot belang. De LG NeON 2 Bifacial zonnepanelen vangen, ook tijdens bewolkt weer, zo nog steeds stroom op.

 

Herfst, zomer, lente of winter – de zonnepanelen van LG leveren ieder seizoen en onder alle weersomstandigheden het beste resultaat. Dit wordt gegarandeerd middels de 25-jarige product- en prestatiegarantie. Klik hier om het complete solar assortiment van LG te bekijken.

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG