Ga naar hoofdinhoud

Zo krijgt u waar voor uw geld: kies de beste zonnepanelen voor uw situatie

Zonnesystemen zijn ontworpen om lang mee te gaan. Het is dus zeker de moeite om de tijd te nemen om een volledig plaatje te krijgen van het soort materiaal dat wordt gebruikt en waarom, voordat u een keuze maakt voor een bepaald systeem. Het vergt dan misschien wel een investering in het begin, maar het zal zich op lange termijn terugbetalen.

Het beste zonnepaneel is voor iedereen anders, het gaat erom wat het beste aansluit bij uw specifieke wensen. Voordat u een keuze maakt, is het belangrijk uzelf een paar belangrijke vragen te stellen, zoals:

  • Wat is de belangrijkste reden (milieu, kostenbesparing, interesse) om een dergelijk systeem te installeren?
  • Hoe groot is uw dakoppervlak?
  • In wat voor klimaat leeft u? Zijn er specifieke factoren (sneeuw, warmte, wind) om rekening mee te houden?
  • Bent u van plan om lang in uw huis te blijven wonen?

Wanneer u na het beantwoorden van deze vragen heeft geconcludeerd dat u op zoek bent naar de snelste ROI (return on investment), dat u van plan bent om binnen tien jaar te verhuizen, dat u genoeg ruimte op uw dak heeft en dat uw klimaat ideaal is voor zonne-energie dan zijn er meerdere zonnepanelen in verschillende prijsklasses die aan uw eisen voldoen. Wanneer dat niet zo is, neem dan ook de volgende aspecten mee in de overweging.

 

Kwalitatieve zonnepanelen zijn efficiënter

Hoogwaardige panelen produceren meer vermogen, en doen dat in meer tijd. Daarbij presteren ze veel beter dan standaardpanelen in minder ideale omstandigheden, zoals in een klimaat met veel bewolking of locaties die regelmatig te maken hebben met sneeuw of regen.
Hoe tegenstrijdig dit ook klinkt: zonnepanelen houden niet van warmte. Wanneer u in een warm klimaat woont, moet een zonnepaneel van zodanig hoge kwaliteit zijn dat hij het vermogen heeft om onder die omstandigheden energie te produceren. HR-panelen hebben bovendien minder ruimte nodig om vermogen te produceren dan standaardpanelen. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare dakruimte, vooral wanneer u bijvoorbeeld een klein dak heeft, of wanneer dat deels in de schaduw ligt.

 

Goede garantie begint bij een betrouwbaar product

Een kwaliteitszonnepaneel wordt geleverd met een kwaliteitsgarantie. LG geeft bij zonnepanelen 25 jaar garantie op product en prestaties. Bij de meeste, standaard zonnepanelen ligt deze periode veelal op tien jaar.Dankzij de prestatiegarantie bent u verzekerd dat de panelen gedurende de hele levensduur naar behoren functioneren. Zo werkt de LG NeON® R na 25 jaar bijvoorbeeld gegarandeerd nog steeds met 90,8 procent efficiëncy.

Goede producten worden gemaakt door goede mensen

Van een betrouwbare fabrikant kunt u verwachten dat er wordt geïnvesteerd in de mensen die voor u werken. Zo heeft LG een netwerk aan lokale installateurs (LG PRO Partners) die u van doordacht en slim advies voorzien, wanneer uw nieuwe systeem wordt ingericht. Al deze installateurs krijgen extra trainingen, plus toegang tot onze ingenieurs, onderzoeksteam en de meest actuele technologie.
Het perfecte zonnepaneel voor u is dat wat perfect aansluit bij uw doelstellingen. Een one-size-fits-all aanpak is bij zonnepanelen een illusie. Neem dus contact op met een erkende installateur om te achterhalen welk zonnepaneel de beste match voor uw dak is.

| Leestijd:

Over de auteur

LG