Ga naar hoofdinhoud

Zonnepanelen met twee gezichten: LG BiFacial zonnepanelen voor kantelbare zonne-installaties

Er is de laatste tijd veel te doen rondom BiFacial zonnepaneeltechnologie, en niet zonder reden. BiFacial zonnepanelen hebben zonnecellen die van twee kanten licht kunnen opvangen. Daardoor kan ook via de achterzijde energie worden opgewekt, bijvoorbeeld via licht dat wordt gereflecteerd via het dak, naburige PV-panelen of sneeuw. BiFacial-panelen zijn de ideale oplossing wanneer je kantelbare panelen wilt gebruiken op de grond of op het dak. De panelen zijn uitermate geschikt voor paalbevestiging of montage op het dak.

 

Dubbelzijdige celstructuur

De NeON 2 BiFacial zonnepanelen van LG Solar zijn bijzonder efficiënt dankzij de dubbelzijdige celstructuur. De panelen hebben glas aan de voorzijde en een transparante EVA-achterwand. Hierdoor kan aan beide zijden licht geabsorbeerd worden, met een hogere energieopbrengst en Return on Investment (ROI) als resultaat. Het extra vermogen dat wordt verkregen via de achterzijde verandert de elektrische waarden van het paneel. De spanning en stroom nemen evenredig toe met de vermogenstoename. Deze extra opbrengst wordt ook wel BiFacial winst genoemd.

 

Cello-technologie

Om het vermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verhogen is bij de ontwikkeling van de BiFacial-panelen gebruik gemaakt van Cello-technologie. Deze bekroonde technologie werd door LG ontwikkeld om het vermogen en de efficiëntie van panelen te verhogen en tegelijkertijd het uiterlijk te verbeteren. Cello-technologie bevat twaalf cirkelvormige draden in plaats van de gebruikelijke drie tot vijf geleiders. Hierdoor kunnen de elektronen vrijer door het paneel stromen, met minder energieverlies tot gevolg. De toegevoegde elektrische paden verhogen het vermogen en de efficiëntie, omdat er minder elektronen verloren gaan in het absorptieproces. Dankzij de strategische indeling van de draden zijn de cellen bovendien minder gevoelig voor microscheurtjes.

 

Uitstekende duurzaamheid

Alle LG zonnepanelen zijn voorzien van een versterkt frameontwerp dat een sterke belasting mogelijk maakt. De LG NeON 2 is bestand tegen een belasting van 5400 Pa aan de voorzijde en 4000 Pa aan de achterzijde.

 

NeON 2 BiFacial panelen in een notendop

Overweeg je te kiezen voor BiFacial-panelen voor het opwekken van zonne-energie? We zetten graag de voordelen voor je op een rijtje:
BiFacial-panelen absorberen meer zonlicht dankzij het absorptievermogen aan de voor- en achterzijde. Dankzij deze ‘BiFacial winst’ hebben de panelen een hogere energieopbrengst.
Door het gebruik van Cello-technologie presteren de BiFacial-panelen ook op de lange termijn goed. De twaalf dunne, cirkelvormige draden verminderen het vermogensverlies en zijn beter bestand tegen microscheurtjes.
De verhoogde algemene lichtabsorptie zorgt ook voor optimale prestaties op bewolkte dagen.
Tot slot scoren de BiFacial-panelen hoog op duurzaamheid en worden ze ondersteund door 25 jaar product- en prestatiegarantie.

Overtuigd? Dan kun je kiezen uit de panelen in verschillende uitvoeringen:
LG 72-Cell NeON 2 BiFacial
410W / 405W / 400W

LG 60-Cell NeON 2 BiFacial
345W / 340W / 335W

 

Voor meer informatie kun je terecht op:
NeON® 2 BiFacial: https://www.lg.com/nl/neon-2-bifacial-60-cell

| Leestijd:

Over de auteur

LG