Ga naar hoofdinhoud

SHELL-station De Rijp gaat gasloos

Achtergrond

CM Aalst was op zoek naar een energiezuinige oplossing voor het klimatiseren van hun winkel en de kantoren in het centrum van Aalst. De oude installaties werkten op het koelmiddel R407c en waren aan vervanging toe. CM Aalst ging te rade bij het adviesbureau Retail Office.

Uitdaging

Met een winkel en diverse kantoorruimtes die niet altijd bezet zijn, was de uitdaging om een systeem te vinden dat energiezuinig werkt, maar ook voor een juist klimaat zorgt. Retail Office kwam na analyse van de installaties met het voorstel om de huidige installaties integraal te vervangen door duurzame klimaatinstallaties van LG.

Oplossing

Er werd voor de winkel gekozen voor een LG Multi V 5 Heat Pump installatie met Dual Sensing Control die het warmtepompsysteem helpt om het comfort tot in detail te evalueren. In dit systeem is niet alleen de buitentemperatuur van belang, ook de luchtvochtigheid heeft veel invloed op de prestaties.
De Multi V 5 meet zowel op temperatuur als luchtvochtigheid. Hierdoor wordt een overmatige koeling voorkomen, wat op termijn weer zorgt voor een aangename en comfortabele omgeving met een verlaagd energieverbruik.

Via de slimme thermostaat PREMTB100 en de dual sensing control van de Multi V 5 warmtepomp installatie kan de eindklant genieten van comfortkoeling in koelmodus en anderzijds van slimme verwarming (minder ontdooicycli) in verwarmingsmodus. Voor de kantoren werd gekozen voor een 3 pijpssysteem met warmterecuperatie waarbij elk kantoor kan werken in koeling of verwarming ongeacht de keuze van andere verbruikers. Voor de server ruimte werd gebruik gemaakt van een separate installatie om een continue koeling te garanderen ongeacht het seizoen. De realisatie werd uitgevoerd door de firma Sani-Heating te Zottegem.

Voordeel

De Multi V 5 met hoge energieprestaties in combinatie met de centrale regelaar AC Smart IV met touch screen regelt de basisinstellingen en biedt de mogelijkheid om met meerdere tijdschema's te werken. De programmatie van de AC Smart houdt rekening met de openingsuren van de winkel en de bezettingsgraad van elke kantoorruimte. Bij bezetting wordt in zeer korte tijd, met een zo min mogelijk energieverbruik, de comforttemperatuur behaald. Bij bezetting van ruimten wordt de comfortkoeling of verwarming geactiveerd gezien het op een ander ogenblik zinloos is om deze ruimten te koelen of te verwarmen. De PDI regelaar monitort het energieverbruik per installatie en geeft een duidelijk inzicht in de werking van de diverse installaties.

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

 

privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG